- Izolat białka serwatkowego / Whey Protein Isolate (WPI).
- Surowiec 90% białka - Białka o najwyższej wartości biologicznej (białka mleczne).
- Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy - Evolate pochodzi z mleka krów grass-fed.
- Formuła z DigeZyme®: opatentowany kompleks enzymów z proteazą i laktazą.
- Aminogram odpowiada białku najwyższej jakości - Bez dodanych aminokwasów.
- Ponad 25 smaków do wyboru. Ciesz się klasycznymi lub egzotycznymi wariantami.
- Evolate 2.0 to najczystsze białko idealne do definicji i diety niskokalorycznej.
- Niska zawartość furosyny dzięki procesowi izolacji w kontrolowanej temperaturze.

Evolate 2.0 - Smakowe ISO HSN. Odkryj je!
Evolate 2.0 (Whey Isolate CFM) SportSeries to nasz izolat białka serwatkowego o smaku, idealne białko dla każdego, kto szuka wysokiej jakości preparatu białkowego w proszku, aby zwiększyć spożycie białka w diecie. Wiele osób z doświadczeniem w suplementacji wybiera Evolate 2.0 jako jedno z ulubionych białek, ale jest to doskonały wybór również dla początkujących, dzięki swojej wyjątkowej wartości odżywczej, wszechstronności i bogactwu smaków.
Izolat białka serwatkowego powstaje w procesie mikrofiltracji przepływu krzyżowego, któremu poddaje się naturalną serwatkę mleczną, będącą surowcem do produkcji tego białka. Evolate 2.0, ze względu na swoje właściwości, jest lekkie i szybko przyswajalne, jak inne białka serwatkowe.
Evolate 2.0 to „białko referencyjne” na rynku europejskim, ponieważ powstaje z jednego z najlepszych surowców na świecie, jest minimalnie przetworzone, a jego krytyczne punkty kontroli są w 100% monitorowane, aby uniknąć jakichkolwiek uszkodzeń naturalnych struktur białek serwatkowych. Ponadto, pochodzi z mleka krów karmionych trawą.
Jeden z naszych bestsellerów - poznaj go!
Praktyczna opcja na każdy etap przygotowań
Evolate 2.0 to jedno z najbardziej udanych białek HSN, które stale udoskonalamy od pierwszego wydania w 2013 roku.
Sukces Evolate 2.0 można łatwo wyjaśnić - wynika on głównie z rodzaju białka, jakim jest: Whey Protein Isolate.
- Jest to jedno z białek o najwyższej czystości, dostępne na rynku (izolat).
- Przetwarzane metodą CFM, uznawaną za standard wśród wysokiej jakości izolatów.
- Gwarantowane europejskie pochodzenie – od hodowli mlecznych cenionych za jakość mleka.
- Łatwe trawienie, lekka konsystencja, niska zawartość cukru i tłuszczu.
- Zawartość laktozy (choć obecna), jest niższa niż w koncentratach Whey. Dodatkowo, Evolate 2.0 zawiera laktazę.
- Idealne do gotowania – jedno z najczęstszych zastosowań Evolate 2.0 to przygotowanie przepisów.
Dzięki temu oraz wysokiej jakości białek mlecznych, które uznawane są za najlepsze źródło białka w diecie, Evolate 2.0 stało się jednym z najlepszych wyborów, niezależnie od Twojego celu.
Evolate 2.0 (i izolaty ogólnie) od dawna uważane są za „idealne białko przed latem”, ale prawda jest taka, że jakość Evolate sprawiła, że stało się ono produktem całorocznym, stosowanym przez fanów tej formuły niezależnie od sezonu.
Jeśli szukasz białka najwyższej jakości, łatwego do przygotowania i spożycia w dowolnym momencie po prostu mieszając z wodą, Evolate 2.0 jest najlepszym wyborem, jaki możesz kupić.
Kompletny aminogram - Bez dodatków
Aminogram to analiza składu aminokwasowego danego białka. Niestety, wiele marek oferuje białka o niższej jakości i nie przedstawia ich aminogramów, co może wprowadzać w błąd.
Poza tym zwróć uwagę, że wiele marek używa„ogólnej tabeli aminokwasowej” aby przedstawić aminogram dla wszystkich smaków tej samej proteiny we wszystkich partiach produkcyjnych. Dzieje się tak, ponieważ nie mierzą one faktycznej zawartości aminokwasów, lecz stosują „średnie” wartości dostępne publicznie, nie dostosowując ich do naturalnych różnic między partiami czy smakami.
W HSN analizujemy aminogram naszych białek, różnicując ich skład w zależności od smaku i partii produkcyjnej, ponieważ białka w proszku, jak Evolate 2.0, to produkty o niskim stopniu przetworzenia i naturalnie zmiennym składzie.
Aminokwasy w Evolate 2.0 są naturalne dla wysokiej jakości izolatu serwatkowego.
Na rynku międzynarodowym, zwłaszcza w USA, od dekady popularne stało się dodawanie aminokwasów do białek. Ponieważ ich zawartość jest mierzona poprzez azot, dodane aminokwasy sztucznie zawyżają całkowitą ilość białka. To działanie nie jest zabronione, ale uważa się je za nieetyczne, ponieważ wprowadza konsumentów w błąd co do jakości produktu.
W HSN od początku naszej działalności odrzucamy tę praktykę, nawet gdy wiele znanych i cenionych marek międzynarodowych ją stosowało i sprzedawało jako „lepsze białko” z dodatkowymi aminokwasami, które w rzeczywistości jedynie sztucznie zwiększały deklarowaną zawartość białka. Nasze Evolate 2.0 zawiera wysoką ilość aminokwasów egzogennych, BCAA i glutaminy; ma aminogram uznawany za białko najwyższej jakości. Jednak jest to naturalny aminogram wysokiej jakości białka, a nie sztucznie zmodyfikowany poprzez tzw. amino-spiking.
Ciesz się białkiem o naturalnym aminogramie i najwyższej jakości.

WPI 90% - Najczystszy surowiec białkowy
Surowcem w Evolate 2.0 jest izolat białka serwatkowego (Whey Protein Isolate) zawierający 90% białka.
Oznacza to, że baza białkowa, na której bazuje Evolate 2.0, dostarcza około 90 g białka na 100 g produktu.
Dlaczego więc zawartość białka w różnych smakach Evolate się różni?
Zawartość białka w smakach Evolate 2.0 waha się od 75 g/100 g dla smaku podwójna czekolada do 90g/100g dla smaków takich jak biała czekolada-cytryna. Różnice te wynikają z pozostałych składników, oprócz samego białka, które są używane do nadania smaku. Na przykład smaki czekoladowe, które zawierają kakao, mają „najmniejszą” ilość białka, ponieważ kakao stanowi znaczący procent formuły: podwójna czekolada zawiera aż o 15 g mniej białka na każde 100 g produktu, ponieważ zawiera dużą ilość czystego kakao, które nadaje jej intensywny i charakterystyczny smak, uwielbiany przez wielu naszych Evolate-lovers. Z kolei smaki takie jak wanilia niemal nie wpływają na zawartość białka w surowcu, ponieważ wymagają jedynie niewielkiej ilości aromatu i nic więcej, co praktycznie nie zmienia składu produktu.
Mimo tych różnic, smaki Evolate 2.0 są jednakowo wysokiej jakości. Różnice w zawartości białka wynoszą zaledwie 1-5 g na porcję, dlatego eksperci HSN zalecają wybór smaku na podstawie preferencji, a nie zawartości białka.
Wskaźniki jakości białka - Evolate 2.0 to królowa
Białka w proszku (jak i inne bogate w białko produkty spożywcze) ocenia się według wskaźników jakości, takich jak wartość biologiczna (BV) i PDCAAS.
Wskaźniki te są oficjalnymi referencjami, ustalonymi przez instytucje zajmujące się zdrowiem i żywieniem. Pozwalają ocenić jakość białka na podstawie jego przyswajalności i zawartości aminokwasów.
Evolate 2.0 to białko serwatkowe, co oznacza, że jest najlepszym źródłem białka pod względem wartości odżywczych (idealnym do budowy masy mięśniowej), dobrze trawionym i szybko przyswajalnym.
Źródło białka | Wartość biologiczna | PDCAAS |
Evolate 2.0 (Whey Isolate CFM) | 104 | 1 |
Jajko | 100 | 1 |
Mleko | 91 | 1 |
Kazeina | 77 | 1 |
Czerwone mięso | 80 | 0,9 |
Soja | 74 | 0,9 |
Groszek | 65 | 0,69 |
Ryż | 83 | 0,47 |
Evolate 2.0 to jedna z najlepszych opcji żywieniowych jako źródło białka, obok innych białek mlecznych.
Dotyczy to również koncentratu białka serwatkowego: Evowhey Protein. Kolejna doskonała opcja!
Formuła z DigeZyme® – Co to jest i dlaczego ją dodano?
DigeZyme® to zastrzeżona marka, opatentowana przez laboratorium Sabinsa, zawierająca mieszankę różnych enzymów, które doskonale współdziałają, wspomagając trawienie produktów bogatych w skoncentrowane składniki odżywcze, takich jak białko w proszku.

Różne enzymy zawarte w opatentowanej mieszance pochodzą z różnych źródeł, co wpływa na ich adaptację do różnych preferencji żywieniowych, a także nie zawierają alergenów:

Ciesz się lekkim i łatwostrawnym białkiem Evolate 2.0!

Evolate 2.0 – idealne białko na redukcję
Jak już wcześniej wspomnieliśmy, Evolate 2.0, podobnie jak inne izolaty białka serwatkowego dostępne na rynku, jest cenione za łatwe dopasowanie do diet redukcyjnych. Dzięki wysokiemu stężeniu białka i niskiej zawartości innych składników odżywczych o wartości kalorycznej, „iso” od zawsze było uważane za idealne białko na „definicję”.
Jednak nie jest to jedyne zastosowanie tego białka, ponieważ przez wiele lat izolaty białka serwatkowego były postrzegane głównie jako białko na redukcję, bez większego zastosowania w innych okresach roku. Ale dlaczego?
Wraz z postępem w nauce o żywieniu i technologii żywności, użytkownicy białek w proszku zaczęli rozumieć, że Evolate 2.0, podobnie jak inne izolaty serwatki dostępne na rynku, to nie tylko białka na redukcję, lecz mogą być stosowane przez cały rok, niezależnie od okresu przygotowawczego sportowca, jego celów estetycznych czy wydolnościowych.
Jeśli lubisz Evolate 2.0: jego konsystencję w koktajlu, smak i wartości odżywcze, stosuj Evolate przez cały rok – zarówno w okresie budowania masy, jak i redukcji. Nie musisz zmieniać białka, jeśli nie chcesz testować innych, ani rotować źródeł białka w proszku. Evolate to kompletna i doskonała opcja jako główne białko w Twojej diecie.
Kiedy stosować Evolate 2.0 – idealne na każdą porę
Wiele osób zastanawia się, kiedy najlepiej spożywać białko w proszku, ponieważ w internecie krąży wiele sprzecznych informacji. W HSN wyjaśnimy to w prosty sposób:
Evolate 2.0 to żywność w proszku, która została poddana specjalnej obróbce w celu maksymalnej koncentracji białka, dzięki czemu jest niemal czystym źródłem protein. Więc... kiedy jest najlepszy moment na zjedzenie piersi kurczaka? Brzmi jak dziwne pytanie, prawda? Najlepszy moment to ten, kiedy masz ochotę ją zjeść. Tak samo jest z Evolate 2.0 możesz spożywać je o dowolnej porze, gdy potrzebujesz wartościowego źródła białka w swojej diecie.
Jedną z największych zalet Evolate 2.0 oraz innych białek w proszku jest to, że są niezwykle wygodne. Jako proszek instant można je zabrać w shakerze i po prostu dodając wodę, szybko dostarczyć solidną porcję białka w diecie. To szybkie, czyste, praktyczne i smaczne rozwiązanie – bez konieczności noszenia pojemników z jedzeniem czy radzenia sobie z ciężkostrawnymi posiłkami.
Z tego powodu Evolate 2.0 doskonale sprawdza się wokół treningu, zarówno przed, jak i po ćwiczeniach, a także na czczo, jeśli rano potrzebujesz szybkiej porcji białka. Możesz je również stosować jako część posiłku, między posiłkami, w przepisach kulinarnych... Jest niezwykle wszechstronne i dostosowuje się do każdej potrzeby.
Nasza rekomendacja: jeśli szukasz białka na noc, lepszym wyborem będą kazeiny, które charakteryzują się wolniejszym tempem wchłaniania, dzięki czemu uwalniają się stopniowo przez całą noc.
Ogromny wybór smaków do Twojej dyspozycji – który jest Twój?
Evolate 2.0 to jedno z naszych białek o największej różnorodności smaków, ustępujące jedynie Evowhey Protein.
Powodem tego jest fakt, że białka mleczne, a zwłaszcza białka serwatkowe, są jednymi z najczęściej wybieranych opcji, a co za tym idzie – cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Dodatkowo są one łatwiejsze do aromatyzowania, co oznacza, że uzyskanie smacznych wariantów jest znacznie prostsze niż w przypadku białek wołowych czy roślinnych.
Dlatego właśnie Evolate 2.0 oferuje szeroki wybór smaków, dzięki czemu możesz wybrać swój ulubiony lub testować różne warianty, aby znaleźć swoje topowe opcje. Doskonałym rozwiązaniem jest Zestaw Degustacyjny Evolate 2.0.
Najczęściej wybierane smaki Evolate 2.0 to klasyczne ciasteczka z kremem, czekolada (oraz podwójna czekolada po premierze) oraz truskawka-banan.
Wśród mniej standardowych opcji białkowych: Kawa z mlekiem, pistacja oraz Czekolada z Orzechem Laskowym to jedne z najbardziej popularnych smaków z naszej autorskiej linii.
Jeśli preferujesz słodsze smaki: Ciastko z kremem, Budyń waniliowy i Speculoos będą idealnym wyborem. Natomiast jeśli wolisz mniej słodkie warianty: Podwójna czekolada, Kawa z mlekiem i Truskawka-Kokos powinny Ci bardziej przypaść do gustu. Warto pamiętać, że Evolate 2.0 zostało opracowane tak, aby smakowało jak największej liczbie osób, dlatego wszystkie jego smaki są słodkie. Jeśli na co dzień unikasz cukru i substancji słodzącuch, nawet „mniej słodkie” smaki Evolate 2.0 mogą wydać Ci się zbyt intensywne.
- Wypróbuj Mix Zestaw Evolate 2.0, który składa się z Whey Protein Isolate bez smaku oraz dodatków smakowych w proszku dedykowanych białkom mlecznym. Dzięki temu samy możesz kontrolować intensywność smaku i poziom słodyczy, tworząc własną, mniej słodką wersję Evolate 2.0.
Q&A Evolate 2.0 - HSN odpowiada!
Czy mogę spożywać więcej niż jedną miarkę Evolate 2.0 na koktajl? A więcej niż jeden koktajl dziennie?
Tak, na oba pytania.
To jedno z najczęściej zadawanych pytań naszym ekspertom z działu Nutrinfo oraz obsługi klienta. Jesteśmy zawsze gotowi, by pomóc! Ale odpowiedź na to pytanie jest naprawdę prosta.
Evolate 2.0, podobnie jak inne białka w proszku, to – jak już wcześniej wspomnieliśmy – żywność. Więc...
Czy zastanawiasz się, czy możesz zjeść więcej niż 100 g wołowiny? Albo czy możesz jeść ryby więcej niż raz dziennie?
Te pytania nie mają większego sensu, prawda? Odpowiedź zawsze brzmi: „Tak” lub „To zależy…” – od Twoich potrzeb, celów lub po prostu tego, co masz w lodówce. Tak samo jest z Evolate 2.0. Wciąż wiele osób wierzy, że spożywanie więcej niż 30 g białka w proszku na porcję sprawi, że część się nie wchłonie – to jeden z największych mitów żywieniowych. Białko wchłania się w 100%, niezależnie od spożywanej ilości – może to potrwać dłużej lub krócej, ale jeśli jesteś osobą o większej masie ciała, właśnie skończyłeś trening na czczo lub masz większe zapotrzebowanie na białko, możesz dodać 30,40,60 g lub tyle, ile potrzebujesz do swojego koktajlu.
Jako produkt spożywczy, możesz bez problemu spożywać kilka koktajli dziennie, jeśli tego potrzebujesz.W rzeczywistości doświadczeni sportowcy traktują białko w proszku jak każdy inny posiłek w diecie, dostosowując jego ilość do swoich potrzeb i przygotowując kilka porcji, które można zabrać ze sobą na cały dzień, aby szybko i wygodnie dostarczyć organizmowi białko.
Jeśli natomiast zastanawiasz się, ile Evolate powinieneś spożywać, nie ma jednej odpowiedzi.To zależy od Twojego dziennego zapotrzebowania na białko. Jeśli nie jesteś pewien, ile powinieneś spożywać, możesz skorzystać z naszych kalkulatorów żywieniowych, które pomogą Ci określić idealną ilość białka dla Twojego organizmu w zależności od celów i potrzeb.
Jak przygotować Evolate 2.0? Czego potrzebuję?
Woda i shaker – czy może być łatwiej?
Oczywiście możesz urozmaicić swój koktajl. Na przykład: możesz zastąpić wodę innymi napojami. Jeśli wybierasz smak truskawki lub maliny, możesz dodać sok z owoców leśnych. Jeśli preferujesz smak czekolady lub karmelu, świetnie sprawdzi się mleko – uzyskasz gęstszy i bardziej kremowy koktajl. A jeśli wybierasz smak kokosa, idealnym dodatkiem będzie napój roślinny, który podkreśli jego tropikalny charakter.
Aby uzyskać jednolity koktajl, najlepiej użyć shakera, ponieważ białko – nawet instant – nie miesza się tak łatwo jak kakao czy cukier. Niektórzy używają blenderów, ale to nie jest konieczne – najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest shaker, taki jak nasz Shaker z kulką mieszającą HSN We Are Nutrition!.

Czy mogę pić Evolate 2.0 z mlekiem lub napojem roślinnym? Czy coś się zmienia?
Możesz mieszać Evolate 2.0 z dowolnym napojem, jaki lubisz. Oczywiście nie każda kombinacja będzie idealna – na przykład kawa i sok pomarańczowy raczej nie będą najlepszym połączeniem. Ale technicznie nie ma żadnych przeciwwskazań.
Jako że smaki Evolate są intensywne, zazwyczaj poleca się mieszanie ich z neutralnymi napojami, takimi jak woda, mleko lub napoje roślinne.
Jednak niektórzy przygotowują Evolate w niestandardowy sposób – na przykład mieszają zimny napar kawowy (cold brew) z Evolate o smaku kakao lub wanilii, tworząc proteinowe Caffè Latte. Idealne na lato, z lodem – brzmi świetnie, prawda?
Warto podkreślić, że niezależnie od tego, z czym zmieszasz Evolate, jego wartości odżywcze się nie zmienią – nie będzie się wchłaniać ani szybciej, ani wolniej.
Czy mogę gotować z Evolate 2.0? Czy podgrzewanie zmniejsza jego skuteczność?
Możesz przygotowywać przepisy z Evolate 2.0, od prostych koktajli, aż po bardziej złożone wypieki, takie jak ciasta czy naleśniki. Ze względu na słodki smak Evolate trudno je wkomponować w dania wytrawne, ale jeśli masz pomysł – eksperymentuj!
Stosowanie białka do gotowania zawsze budziło pewne wątpliwości ze względu na proces denaturacji. Denaturacja białka to naturalne zjawisko, które nie wpływa na jakość ani wartość odżywczą białek spożywanych w diecie. Zmienia jedynie ich strukturę biologiczną, ale nie ma to znaczenia dla wartości odżywczej, ponieważ nasz organizm przyswaja białko w postaci aminokwasów i krótkich peptydów.
Innymi słowy, nie musisz się martwić o wpływ wysokiej temperatury na białko – jego biodostępność pozostaje taka sama.
Porada: Jeśli wymieszasz Evolate 2.0 z bardzo gorącym płynem, bliskim wrzenia, uszkodzisz strukturę białka, co pogorszy jego rozpuszczalność. Dlatego zalecamy mieszanie go z zimnymi, letnimi lub ciepłymi płynami, ale unikanie wrzących, aby zachować jego idealną konsystencję.
Jaki jest surowiec Evolate 2.0?
Najczęściej, o ile mamy zapewnione dostawy w wymaganej ilości, stosujemy WPI Fonterra.
Od lat używamy surowców Fonterra do naszych białek serwatkowych. Jesteśmy jednym z dużych klientów tego producenta mleczarskiego, który wybraliśmy do naszych produktów, takich jak Evolate i Evowhey, ponieważ jakość ich białek jest doskonała. Dodatkowo ich partie surowcowe mają wyjątkową spójność pod względem wartości odżywczych i cech sensorycznych. Fonterra dba także o dobrostan zwierząt, wspiera drobnych hodowców i zapewnia status grass-fed mleka, z którego powstają nasze białka.
Białko od Fonterra pochodzi z zakładów w Litwie, Wielkiej Brytanii i Holandii. Istnieją niewielkie różnice między surowcami z tych regionów, jednak nie mają one istotnego wpływu na wartość odżywczą. Ponieważ mówimy o produkcie naturalnym z minimalnym przetworzeniem, mogą pojawić się subtelne różnice w konsystencji surowca.
Dlatego jeśli dziś kupisz konkretny smak Evolate 2.0, a za rok ten sam produkt z innej partii, możesz zauważyć drobne różnice: proszek może być bardziej zbity lub sypki. Nie wpływa to na jakość produktu, ponieważ wszystkie surowce przechodzą przez nasze rygorystyczne kontrole sensoryczne i dokumentacyjne, a także są oceniane przez ekspertów z działu B+R. Możesz mieć pewność, że każda partia Evolate 2.0 utrzymuje ten sam, doskonały standard jakości.
Wspomniana kwestia „o ile mamy zapewnione dostawy w wymaganej ilości” odnosi się do sytuacji, w której Fonterra nie jest w stanie dostarczyć nam wystarczającej ilości surowca. Jako producent, wytwarzamy duże partie Evolate, kupując surowiec w ilościach liczonych w tonach. Czasami zdarza się, że Fonterra nie ma wystarczających zapasów, aby sprostać naszym wymaganiom.
W takich przypadkach współpracujemy z innymi certyfikowanymi dostawcami, zatwierdzonymi przez nasz dział jakości, którzy dostarczają surowiec równoważny pod względem wartości odżywczych i cech sensorycznych do standardowo używanego białka Fonterra. Nie eksperymentujemy – współpracujemy z kilkoma sprawdzonymi producentami mleczarskimi, którzy spełniają nasze wysokie standardy jakości. Gdy potrzebujemy większej ilości surowca, korzystamy z ich usług. Wszyscy nasi alternatywni dostawcy pochodzą z Europy.
Czy smaki z kawą rozpuszczalną zawierają kofeinę?
Smaki kawa z mlekiem oraz kawa i karmel zawierają niewielką ilość kofeiny, pochodzącą z kawy rozpuszczalnej używanej do nadania aromatu Evolate 2.0.
Nie używamy kawy bezkofeinowej, ponieważ nie zapewnia ona oczekiwanej intensywności smaku. Stosujemy kawę rozpuszczalną najwyższej jakości, z amerykańskim stopniem palenia, który nadaje jej wyjątkowy profil sensoryczny. Zawartość kofeiny w naszym surowcu nie jest wysoka, a nasze białka kawowe nie są wzbogacane w dodatkową kofeinę. Ilość kofeiny w jednym koktajlu Evolate o smaku kawowym jest porównywalna do kilku kostek gorzkiej czekolady.
Smaki, które nie zawierają kawy, oczywiście nie mają kofeiny. Evolate 2.0 to białko bez substancji pobudzających.
Co oznacza „CFM” w Evolate 2.0?
Cross-Flow Microfiltration.
To metoda uzyskiwania izolatu białka serwatkowego poprzez filtrację krzyżową przy użyciu membran o określonej wielkości mikroporów. Dzięki temu uzyskujemy białko najwyższej czystości, naturalnie występujące w serwatce mleka krowiego.
Evolate 2.0 to izolat białka serwatkowego CFM.
Czy mogę mieszać Evolate i kreatynę w jednym koktajlu?
Tak, są całkowicie kompatybilne.
Czy mogę łączyć Evolate z aminokwasami? Czy powinienem to robić?
Tak. Evolate 2.0 można mieszać z dowolnymi aminokwasami w ciągu dnia, w jednej porcji lub jednym koktajlu.
Nie ma konieczności ich łączenia, chyba że chcesz uzyskać określone efekty wynikające z dodatkowej podaży konkretnego aminokwasu (np. beta-alaniny). Evolate 2.0 ma kompletny profil aminokwasowy, dlatego nie musisz dodawać BCAA, EAA czy glutaminy, aby go wzbogacić.
Dlaczego Evolate nie ma tylko jednego składnika?
Bo wtedy nie miałoby smaku.
Aby nadać smak, musimy dodać składniki takie jak kawa, kakao, aromaty i substancje słodzące. Bez nich nie byłoby możliwe stworzenie aromatyzowanego Evolate.
Dodatkowo surowiec, który otrzymujemy, również nie składa się z jednego składnika, ponieważ zawiera lecytynę – naturalne fosfolipidy roślinne, które pozwalają na łatwe rozpuszczanie białka w shakerze.
Evolate 2.0 to białko instant. Bez lecytyny byłoby zwykłym „regularnym” izolatem, który jest bardzo trudny do wymieszania. Używamy lecytyny słonecznikowej jako emulgatora, aby zapewnić szybkie i wygodne mieszanie białka z wodą lub mlekiem.
Czy Evolate 2.0 jest dostępne w wersji bez smaku?
Możesz wybrać 100% Whey Protein Isolate z naszej linii RawSeries. To dokładnie ta sama baza surowcowa co w Evolate 2.0, ale zapakowana przed dodaniem aromatów.
Bibliografia
- Hoffman, J. R., & Falvo, M. J. (2004). Protein - Which is best? Journal of Sports Science and Medicine, 3(3), 118–130.
- Gómez-Narváez, F., Medina-Pineda, Y., & Contreras-Calderón, J. (2017). Evaluation of the heat damage of whey and whey proteins using multivariate analysis. Food research international (Ottawa, Ont.), 102, 768–775.
- Kelly, P. (2018). Manufacture of whey protein products. In H. C. Deeth & N. Bansal (Eds.), Whey Proteins: From Milk to Medicine (pp. 97–122).
- Morton, R. W., Murphy, K. T., McKellar, S. R., Schoenfeld, B. J., Henselmans, M., Helms, E., … Phillips, S. M. (2018). A systematic review, meta-analysis and meta-regression of the effect of protein supplementation on resistance training-induced gains in muscle mass and strength in healthy adults. British Journal of Sports Medicine, 52(6), 376–384.