Opis produktu
- 100% Płynnego białka jaja.
- Pasteryzowane, wolne od mikroorganizmów.
- Wysoka zawartość białka.
- Nie zawiera tłuszczu i cholesterolu.
- Forma 1 kg = 32 białka jaja.
- Odpowiednie dla wegetarian.
Twój koszyk ma
Ten formularz jest chroniony przez reCAPTCHA - zastosowanie mają Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług Google.
Zgarnij okazje 🎁 już od 225 zł
100% płynne białko jajka. Od kur europejskich. Bez dodatków. Wysoka zawartość białka. 0% tłuszczu. Liotylizowane, lepiej się przechowują. Jeden słoik jest odpowiednikiem 32 białek jaj.
Bez Laktozy
Bez konserwantów
Bez Sztucznych Barwników
Bez Orzechów
Bez Ryb
Bez Substancji Słodzących
Bez GMO
Bez Nabiału
Odpowiedni dla Wegetarian
Bez Soi
Bez Glutenu
Minimalny zakup sztuk!
Informacja o naszych informacjach o produktach
Informacja o naszych informacjach o produktach
Pole | Na 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 209kJ/50kcal |
Tłuszcze | 0g |
w tym nasycone | 0g |
Węglowodany | 1,23g |
w tym cukry | 1,23g |
Białka | 10,2g |
Sól | 0,4g |
Składniki
100% pasteryzowane kurze białka jaj (pochodzą z UE).
Ostrzeżenia
Po otwarciu szczelnie zamknąć, przechowywać w temperaturze 0-4°C i spożyć po 24-48 godzinach. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Płynne białka jaj FoodSeries to żywność wykonana głównie z białek jaj kur, poddanych obróbce termicznej poprzez liofilizację.
Białka jaja to żywność bogata w białko, o niskiej zawartości węglowodanów (1%), wolne od tłuszczu i cholesterolu; dzięki czemu od dziesięcioleci są ulubionym pożywieniem sportowców na całym świecie.
Płynne białka jaj HSN pochodzą z Unii Europejskiej, gdzie hodowane są kury produkujące jaja, z których powstaje produkt.
Ponieważ zawartość białka i niskie spożycie energii (50 kcal/100 g) czynią z nich źródłem pokarmowym wysokiej jakości białka, idealne dla diet niskokalorycznych i/lub wysokobiałkowych.
Głównym białkiem w białku jaja jest owalbumina,, która znana jest z zastosowań kulinarnych ze względu na swoje właściwości technologiczne, takie jak zatrzymywanie powietrza pod wpływem ruchów mechanicznych (np. za pomocą mixera).
Proteina białek jaj jest uważana za referencyjne źródło żywieniowe przy ustalaniu Wartości Biologicznej innych źródeł białka (Hoffman i Falvo, 2004).
Proteina białka jaj ma maksymalną Wartość Biologiczną i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej.
Dzięki procesowi obróbki termicznej, jakiemu poddawane są białka jaj, można je bezpiecznie spożywać na surowo w koktajlu – o ile nie przekroczyły daty przydatności do spożycia i zachowane zostały warunki określone w sposobie konserwacji na etykiecie.
Oczywiście obróbka, jakiej są poddawane, nie wpływa na ich właściwości organoleptyczne i czyni je idealnym źródłem do:
Delektuj się białkiem jaj tak, jak lubisz! Bez ograniczeń.
Białka jaj zostały poddane pasteryzacji przy użyciu opatentowanej metody obróbki cieplnej – liotyzacji.
Liotyzacja jest procesem obróbki białek świeżych jaj kurzych, który polega na poddaniu żywności obróbce cieplnej. Ta charakteryzuje się powolnym zwiększaniem temperatury poprzez zastosowanie wymiennika ciepła przez okres 30-240 minut, aż do osiągnięcia temperatury 40-48ºC, która jest utrzymywana przez zmienny okres od 1 do 5 całych dni.
Poprzez ten proces eliminuje to wszystkie potencjalnie szkodliwe mikroorganizmy wrażliwe na ciepło.
To dlatego płynne białka jaj HSN są bardziej stabilne w temperaturze pokojowej, a także nie wymagają chłodzenia podczas transportu i mają tak długi okres przydatności.
Po pierwszym otwarciu powietrze wchodzi w kontakt z żywnością i traci się warunek sterylizacji mikrobiologicznej, co gwałtownie skraca bezpieczeny okres spożycia białek jaj i powoduje konieczność przechowywania ich w lodówce i spożycia w ciągu maksymalnie 48 godzin.
Nasze białka jaj to w 100% pasteryzowane białka jaj, bez żadnych innych składników.
Nie zawiera żadnych dodatków do żywności, ani nie został poddany żadnej obróbce chemicznej podczas przetwarzania – jedynie obróbce termicznej.
Delektuj się naszymi białkami w najbardziej naturalny sposób!
Pochodzenie kur jest przedmiotem troski konsumenta, gdyż w dużym stopniu ma wpływ na sposób chowu i opieki nad zwierzęciem.
W Europie zwierzęta hodowlane są chronione przez AHAW (Animal Health And Welfare), który gwarantuje spełnienie 5 zasad wolności dobrostanu zwierząt:
Kod, który znajdziesz na etykiecie naszej żywności, wskazuje, że obróbka jaj, z których powstał produkt, jest europejska, podobnie jak pochodzenie kur.
Wiemy, że czasami ekwiwalenty między opakowanymi płynnymi białkami jaj i liczbą białek, którym odpowiadają, są problemem szacunkowym.
Tutaj mamy tabelę z najdokładniejszymi ekiwalentami naszego produktu, wszystkie informacje podajemy biorąc za punkt odniesienia rozmiar Large (L) jaj:
Ilość produktu | Ekiwalent |
Całe opakowanie (1 kg) | Ok. 32 białek jaj. |
100 gramów | Około 3 białek jaj. |
31 gramów | Około 1 białko. |
Produkt świetnie pasuje do:
Referencje bibliograficzne
Zadaj pytanie
Brak dostępnych pytań
Masz pytania odnośnie produktu?
Zespół ekspertów jest tutaj, aby Ci pomóc.
Postaramy się odpowiedzieć na Twoje zapytanie najszybciej jak to możliwe.
Zaloguj się i zapytaj nasCo mówią nasi klienci o produkcie
Zadowolony klient mówi:
Bardzo praktyczny, będę go nadal kupował.
Cuti | 10/06/2021
Nigdy wcześniej nie próbowałam białek jaj i uwielbiam ich praktyczność. Używam go do przygotowywania przepisów zamiast całych jaj, aby zmniejszyć ilość tłuszczu w tych przepisach.
Wynik 4.75 / 5.00 z 405 prawdziwych recenzji
EDUARDO |
ZADOWOLONY Z JEDNEGO, ALE
Zawiera 32 białka, co jest dla mnie świetne, ponieważ jem około 29 białek tygodniowo. Wadą jest to, że po otwarciu trzeba go spożyć w ciągu 24-48 godzin, więc albo zostawisz przygotowane posiłki, albo będziesz musiał wyrzucić ponad połowę słoika. Byłoby świetnie, gdyby robili słoiki po 16 zamiast 32 lub gdyby wytrzymywały 96 godzin, jak niektóre supermarkety...
Florence |
Super praktyczny
Do wszystkich potraw, aby dodać trochę białka. Idealny do naleśników i innych ciast. Świetny do odchudzania i praktyczny.
BCH |
DOBRE I TANIE
Dobra opcja, aby mieć białka o dobrej wartości biologicznej. Ponadto można je przechowywać bez chłodzenia, jeśli nie otworzy się słoika.
Salvador |
Nie ma na co narzekać
Świetny smak, dobra cena. wszystko w porządku. Poręczny, praktyczny. Nie ma też nieprzyjemnego zapachu.
Rubén |
Czyste i praktyczne źródło białka.
Uważam, że płynne białka jaj są bardzo praktyczne do codziennego użytku. Bardzo wysoka zawartość białka, bez tłuszczów i węglowodanów, gotowe do użycia. Jem je zarówno gotowane, jak i w koktajlach. Bardzo wygodne dla tych, którzy chcą zwiększyć ilość białka bez komplikacji. Dobra jakość i neutralny smak.
Własna produkcja
Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.
Gwarantowana jakość
Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.
Właściwa cena
Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.
Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie
Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.
Darmowa dostawa
Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.
Ekspresowa dostawa
Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.
Codzienne promocje
Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.
Metody płatności
Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.
Dodaj do koszyka
Changing language