- Glucomannan - w kapsułkach roślinnych bez dodatków i o wysokim stężeniu.
- Dostarczają 900 mg czystego glucomannanu - Pochodzącego z ekstraktu Konjac.
- Ekstrakt z bulwy Konjac - 20 razy bardziej skoncentrowany - Standaryzowany na 95% glucomannanu.
- Błonnik rozpuszczalny o wysokiej zdolności żelowania - Wygodniejszy do przyjmowania w formie kapsułek.
- '100% PURE' - Najwyższa jakość z naszej linii RAW, teraz w kapsułkach! Bez dodatków.
- Suplement odpowiedni dla diet wegańskich - 100% wolny od glutenu, gwarantowane.
Glucomannan w kapsułkach - HSN daje Ci to, czego szukasz
Glucomannan z RawSeries to nasz nowy suplement z linii '100% PURE' w marce RAW. Jest wyprodukowany wyłącznie z czystego ekstraktu bulwy Konjac o wysokim stężeniu, standaryzowanego na 95% glucomannanu, rodzaju błonnika rozpuszczalnego.
Nowością jest to, że glucomannan łączy się z innymi produktami, jak Kofeiną CaffXtend®, tworząc naszą światową innowację: kapsułki RAW. Jak to działa? To produkty stworzone wyłącznie z czystego aktywnego składnika, który chcemy zaoferować, ale w kapsułkach, z jedynym dodatkiem w postaci powłoki kapsułki, bez żadnych innych dodatków.
Ciesz się czystym suplementem z wszystkimi właściwościami glucomannanu, w formacie kapsułek RAW, odpowiednim dla diet wegańskich i bezglutenowym.
Produkt z naszej linii Raw Series - Teraz w kapsułkach roślinnych
Formuła bez dodatków i ulepszaczy - Prawdziwe RAW, żebyś brał to, co chcesz i nic więcej
Nasza marka HSN - RawSeries powstała z jasnym celem:
Oferować czyste produkty, prawdziwą surową formę w niezmienionych opakowaniach do sprzedaży detalicznej.
Zauważyliśmy, że choć większość osób lubi nasze autorskie formuły; które mają pyszne smaki i kombinacje składników dostosowane do aktualnej wiedzy naukowej; istnieje grupa użytkowników, która szuka surowych składników, bo wolą nie przyjmować suplementów smakowych lub znają swoje potrzeby i chcą dostosować dawkę lub mieszanki do swoich indywidualnych wymagań.
Tak powstało RAW, linia HSN, która dostarcza tylko czyste składniki, bez smaków, bez dodatków, bez formuł i mieszanek; czysta surowa materia w wygodnych opakowaniach do indywidualnego użytku.
Do tej pory produkty te były dostępne w proszku, ze względu na trudność przygotowania kapsułek bez dodatków, ale nasz zespół nie przestaje się rozwijać i przekraczać granice:
Przedstawiamy 100% PURE! Wzmocnienie koncepcji RAW, które przynosi pierwsze czyste produkty bez dodatków, w kapsułkach.
Wysokostężone kapsułki roślinne - Jak to osiągnąć?
Suplementy w kapsułkach zwykle zawierają dużo dodatków.
W HSN od początku odrzucamy to, a wszystkie nasze własne produkty w kapsułkach i tabletkach z linii Essential i Sport Series są produkowane z minimalną ilością dodatków, zawsze bez użycia dodatków estetycznych.
Jednak nasze kapsułki nadal zawierają niewielkie ilości dodatków, które pomagają w rozprowadzaniu składników, napełnianiu kapsułek, konserwacji i zapobieganiu zbrylaniu.
Praca naszych ekspertów pozwoliła wybrać najlepsze surowce i metody produkcji, dzięki czemu zaczęliśmy tworzyć nową serię produktów: 100% Pure w kapsułkach z linii Raw, abyś mógł wygodniej korzystać tylko z tego, czego potrzebujesz.
Glucomannan naturalnego pochodzenia - Standaryzowany ekstrakt Konjac
Glucomannan to naturalny błonnik obecny w roślinie Amorphophallus konjac, a dokładniej w bulwie korzenia tej rośliny.
To tam rozwija się jako jeden z naturalnych błonników, skąd można go wyekstrahować do suplementów.
W naszym produkcie użyliśmy wysokostężonego ekstraktu (20:1) z czystej bulwy Konjac, standaryzowanego na 95% glucomannanu, dzięki czemu zalecana dzienna dawka 2842,1 mg ekstraktu Konjac (3 kapsułki roślinne) dostarcza łącznie 2700 mg glucomannanu.
Wysokie naturalne stężenie tego błonnika.
Nie zawiera glutenu - 100% wolny od prolamin i odpowiedni dla osób z celiakią
Wiele błonników pochodzi z zbóż zawierających gluten, takich jak owies, pszenica, żyto czy jęczmień.
To problem, ponieważ nie wszystkie błonnik mają takie same właściwości, a glucomannan jest wyjątkowym błonnikiem o unikalnych cechach, których nie znajdziesz w wymienionych zbożach.
Duży problem wielu glucomannanów na rynku to zanieczyszczenie surowca glutenem, przynajmniej przez zanieczyszczenie krzyżowe.
Nasz suplement glucomannanu 100% pure jest całkowicie wolny od glutenu, ponieważ dokładnie wyselekcjonowaliśmy surowiec, aby ekstrakt Konjac był całkowicie wolny od kontaktu i zanieczyszczenia krzyżowego z jakimkolwiek glutenowym zbożem.
Ciesz się wygodnym suplementem glucomannanu, całkowicie odpowiednim dla osób z celiakią i nietolerancją (wrażliwością) na gluten, ale nie alergią.
Poznaj więcej o tym błonniku: Glucomannan
Glucomannan to rodzaj błonnika rozpuszczalnego w wodzie, zbudowanego z prostego łańcucha jednostek D-manozy i D-glukozy połączonych wiązaniami β-1→4 w proporcji 1,6:1, z niewielkim rozgałęzieniem (8%) przez wiązania β-(1→6)-glukozylowe.
Pochodzi z bulwiastych korzeni rośliny konjac (Amorphophallus konjac). Glucomannan nie jest trawiony w ludzkim jelicie cienkim.
Ma wysoką masę cząsteczkową (200-2000 kDa) i dużą lepkość w roztworze wodnym. Glucomannan nie występuje naturalnie w żywności, dlatego stosuje się go w suplementach.
Właściwości Glucomannanu - Naturalny błonnik
Glucomannan ma ważne właściwości technologiczne, które nadają mu unikalne cechy, przede wszystkim wysoką zdolność żelowania, tworząc żel lub pastę po zmieszaniu z wodą i spożyciu w formie proszku, dlatego wiele osób woli przyjmować glucomannan w kapsułkach, bo jest łatwiejszy do zażycia.
Praktyczne zastosowanie - Stosuj przed posiłkami i korzystaj z jego właściwości
Aby wykorzystać właściwości glucomannanu, zaleca się przyjmowanie go przed posiłkami, aby efekty błonnika mogły działać tuż przed jedzeniem.
Przyjmuj 1 kapsułkę roślinną przed każdym posiłkiem, dzięki czemu 3 kapsułki dziennie (śniadanie - obiad - kolacja) dostarczą Ci łącznie 2700 mg czystego naturalnego glucomannanu z Konjac.
Bibliografia
- Bennett, B. J., Hall, K. D., Hu, F. B., Mccartney, A. L., & Roberto, C. (2015). Nutrition and the science of disease prevention: A systems approach to support metabolic health. Annals of the New York Academy of Sciences, 1352(1), 1–12.
- Sniderman, A. D., Williams, K., Contois, J. H., Monroe, H. M., McQueen, M. J., De Graaf, J., & Furberg, C. D. (2011). A meta-analysis of low-density lipoprotein cholesterol, non-high-density lipoprotein cholesterol, and apolipoprotein b as markers of cardiovascular risk. Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes, 4(3), 337–345.
- Dreher, M. L. (2018). Dietary Fiber in Health and Disease. In Dietary Fiber in Health and Disease.
- Vuksan, V., Jenkins, D. J. A., Spadafora, P., Sievenpiper, J. L., Owen, R., Vidgen, E., … Bruce-Thompson, C. (1999). Konjac-mannan (glucomannan) improves glycemia and other associated risk factors for coronary heart disease in type 2 diabetes: A randomized controlled metabolic trial. Diabetes Care, 22(6), 913–919.
- Keithley, J., & Swanson, B. (2005). Glucomannan and obesity: A critical review. Alternative Therapies in Health and Medicine, 11(6), 30–34.