- Czysta liposomalna witamina D3 certyfikowanego wegańskiego pochodzenia z porostów.
- Surowiec Liposovit® - Europejska Produkcja z zachowaniem najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa.
- Struktura liposomalna - Lepsze wchłanianie i stabilność - Optymalna biodostępność.
- Postać cholekalcyferolu. Czysta witamina D3 bez mieszanych ergokalcyferoli (0% D2)
- Lepsza tolerancja trawienna dzięki strukturze liposomowej. Nadaje się do spożycia bez jedzenia.
- Uzyskiwany w procesach suszenia, które nie są agresywne w stosunku do witaminy. Nie wymaga łańcucha chłodniczego do przechowywania.
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Wolny od Organizmów Modyfikowanych Genetycznie.
Liposomalna witamina D3 - Lepsze wchłanianie dla większej skuteczności
Liposomalna Witamina D3 (Liposovit®) 2000 IU EssentialSeries to suplement witaminowy HSN wyprodukowany z czystego cholekalcyferolu, witaminy D3, uzyskanej z naturalnych źródeł wegańskich (porostów), wolnych od organizmów modyfikowanych genetycznie i bez użycia związków syntetycznych, w postaci liposomalnej.
Liposomacja to proces tworzenia to proces tworzenia ciał tłuszczowych „lipo-somów”, które pozwalają „chronić” w swojej strukturze fosfolipidowej, na przykład witaminy, zarówno rozpuszczalne w wodzie, jak i rozpuszczalne w tłuszczach, w celu: poprawy ich stabilności środowiskowej podczas przechowywania, poprawy stabilności witaminy w środowisku trawiennym i optymalizacji ich wchłaniania jelitowego w celu osiągnięcia najlepszej aktywności witaminy.
Dzięki naturalnemu procesowi ekstrakcji porostów i formule HSN bez dodatków zwierzęcych w kapsułkach roślinnych, ta witamina D jest odpowiednia dla wegetarian i wegan.
HSN oferuje najlepszą witaminę D3 na rynku. Odkryj je
Najlepszy możliwy surowiec: Liposovit® - Gwarancje produkcyjne
Liposovit® jest zastrzeżonym znakiem towarowym polskiego producenta Bart, który opracował bezkonkurencyjną na rynku metodę liposomacji witaminowej.

Witaminy Liposovit®, takie jak Liposovit-D3 Vegan® to witaminy, które zostały poddane opatentowanemu procesowi liposomacji:
- Zapewnienie stabilności środowiskowej. Jest on znacznie zwiększony w porównaniu do powszechnie występujących zawiesin liposomalnych.
- Nie wymaga chłodzenia ani utrzymywania łańcucha chłodniczego podczas transportu i przechowywania.
- Proces suszenia zapewnia, że jakość i rozmiar liposomów nie ulega zmianie.
- W procesie produkcji nie stosuje się organizmów modyfikowanych genetycznie, konserwantów ani alergenów.
Struktura liposomów certyfikowana jako natywna bez rozpadu
Dzięki wszystkim gwarancjom jakości poświadczonym przez Bart i naszej gwarantowanej dbałości o proces produkcji, analizy struktury mikroskopowej liposomów witaminy D były doskonałe.
Jego struktura jest natywna, nie zdegradowana na żadnym poziomie.
Jest to bardzo ważne, ponieważ wielu producentów kupuje i wprowadza na rynek surowce, które nie posiadają niezbędnych certyfikatów w celu zapewnienia, że wiązania fosfolipidowe, które utrzymują w sobie cząsteczki.
Jeśli fosfolipidy oddzielają się, ponieważ ich hydrofobowe wiązania ogonowe rozpadają się podczas procesu suszenia, na przykład, nawet jeśli pierwotnie była to witamina liposomalna, nie jest to już liposom, ponieważ liposom zostaje „uszkodzony”.
Liposomy naszej witaminy D są nienaruszone, zostały optymalnie zakonserwowane, a ich struktura może być przechowywana w domu klienta, z pełną gwarancją, bez potrzeby chłodzenia.
Nie wymaga konserwacji na zimno, w przeciwieństwie do wielu alternatyw, choć nie wskazują na to
Łańcuch chłodniczy to procedura, która pozwala na odpowiednie przechowywanie wielu produktów spożywczych i suplementów żywnościowych, czego wyraźnym przykładem jest mięso, które musi być przechowywane w warunkach chłodniczych od pierwszych chwil do momentu spożycia.
Łańcuch chłodniczy w żywności jest bardziej powszechny, ale w suplementach żywnościowych jest to ogromna trudność logistyczna, a a wiele firm suplementacyjnych ignoruje warunki przechowywania swoich składników, nie informując o tym swoich klientów.
Jest to nie tylko nieetyczne, ale wręcz oszustwo ponieważ witamina liposomalna, która wymaga chłodzenia, jak większość z nich, ale nie jest przestrzegana – traci swoje właściwości odżywcze.
W HSN nie pracujemy z produktami chłodzonymi, utrzymanie łańcucha chłodniczego zgodnie z niezbędnymi standardami jakości, których branża suplementów nie przestrzega, jest trudne i niepraktyczne.
Dlatego współpracujemy z twórcami unikalnych surowców, które są przechowywane w temperaturze pokojowej, czego wyraźnym przykładem są nasze fermenty, które nie wymagają przechowywania w lodówce, jak wiele innych.
Nasza liposomalna witamina D nie musi być przechowywana w lodówce, co jest ogromną zaletą, ponieważ jej stabilność środowiskowa została potwierdzona i oznacza, że użytkownik nie musi przechowywać jej w lodówce w domu.
Wysokie stężenie - 2000 IU maksymalnej skuteczności biologicznej na kapsułkę roślinną
Witamina D jest dawkowana w różnych ilościach od 1000 jednostek międzynarodowych (IU) do 4000 IU często.
W HSN znajdziesz produkty o pełnym spektrum zwykłego zakresu porcjowania: Od 1000 Jednostek do 50000 Jednostek.
Do opracowania naszej pierwszej liposomalnej witaminy D3 wybraliśmy wysoką dawkę witaminy D, którą można łatwo dostosować do potrzeb klienta, ponieważ dwie kapsułki to 4000 IU, a jedna kapsułka co dwa dni odpowiada 1000 IU, chociaż naszym zaleceniem jest utrzymanie spożycia jednej kapsułki roślinnej dziennie, aby zapewnić sobie 2000 Jednostek.
Odpowiednia dla wegetarian i wegan. Naturalne pochodzenie porostów / Niesyntetyczny / Bez lanoliny
Cholekalcyferolowa witamina D3 w naszej liposomalnej witaminie D3 jest pozyskiwana z porostów – organizmów odpowiednich do spożycia przez wegan.
W przeciwieństwie do innych opcji na rynku, które są pozyskiwane z lanoliny, tłuszczu z owczej wełny, która jest świetną opcją, ale nie jest odpowiednia dla wegan.
Nie jest to również opcja wegańska, ponieważ używamy syntetycznej witaminy D, nasza witamina jest naturalna, pozyskiwana z porostów roślinnych.
Wolny od Organizmów Modyfikowanych Genetycznie. Naturalny proces hodowli dla Twojej diety
W uprawie, zbiorach i obr obr obróbce porostównie stosuje się organizmów modyfikowanych genetycznie.
Cały proces produkcji liposomalnej witaminy D3, od początku do momentu dostarczenia jej do domu, jest identyfikowalny i certyfikowany jako w 100% wolny od GMO.
Witamina D „witamina słońca” ma wiele właściwości
Witamina D jest niezbędna w diecię człowieka, dlatego opracowano tak wiele sposobów jej dostarczania, ponieważ im bardziej możemy poprawić biodostępność tej witaminy, tym lepiej możemy zoptymalizować dietę człowieka.
Witamina D3 jest szczególnie dobrze znana ze względu na jej powszechny niedobór, ale także dlatego, że suplementacja diety witaminą D3 pomaga poprawić normalne wchłanianie i wykorzystanie wapnia i fosforu, co przyczynia się do utrzymania zdrowych kości i zębów.
Ma również pozytywne właściwości dla układu odpornościowego i mięśni.
Czy powinienem ją przyjmować? Czy wybrać liposomalną czy zwykłą?
Witamina D3 powinna być stosowana jako suplement żywnościowy przez wszystkich dorosłych na Zachodzie Jeśli nie mieszkasz na Karaibach przez cały rok, prawdopodobnie cierpisz na pewien rodzaj niedoboru żywieniowego związanego z witaminą D, ponieważ ilość promieni słonecznych, na które jesteśmy narażeni, nawet w krajach o stosunkowo wystarczającym nasłonecznieniu, takich jak Hiszpania, jest niewystarczająca.
Między wyborem liposomalnej i nieliposomalnej witaminy D; liposomalna witamina D jest lepsza pod względem wchłaniania i biodostępności, ale tak naprawdę obie są doskonałym wyborem, dlatego zalecamy wypróbowanie obu i wybranie tej, która zapewni najlepsze wyniki.
Prostym i ogólnym zaleceniem jest:
- Jeśli stosujesz witaminę D przez cały rok bez przerwy, używaj zwykłej witaminy D – nie liposomalnej.
- Jeśli stosujesz witaminę D przez kilka miesięcy, na przykład w okresie jesienno-zimowym, ale nie stosujesz jej wiosną i latem, zastosuj lliposomalną.
Jaka jest moja dawka? Zalecenie ekspertów HSN
Zalecamy następujące wytyczne:
W przypadku niedoboru witaminy D3 zalecamy produkt 5000 IU, a jeśli występuje niedobór składników odżywczych, 50000 IU jest najbardziej skoncentrowaną dostępną formą.
Referencje bibliograficzne
- Gopi, S., & Balakrishnan, P. (2021). Evaluation and clinical comparison studies on liposomal and non-liposomal ascorbic acid (vitamin C) and their enhanced bioavailability. Journal of Liposome Research, 31(4), 356–364.
- Tripkovic, L., Lambert, H., Hart, K., Smith, C. P., Bucca, G., Penson, S., … Lanham-New, S. (2012). Comparison of vitamin D2and vitamin D3 supplementation in raising serum 25-hydroxyvitamin D status: A systematic review and meta-analysis. American Journal of Clinical Nutrition, 95(6), 1357–1364.
- Davis, J. L., Paris, H. L., Beals, J. W., Binns, S. E., Giordano, G. R., Scalzo, R. L., … Bell, C. (2016). Liposomal-encapsulated ascorbic acid: Influence on vitamin C bioavailability and capacity to protect against ischemia-reperfusion injury. Nutrition and Metabolic Insights, 9, 25–30.
- Nair, R., & Maseeh, A. (2012). Vitamin D: The sunshine vitamin. Journal of Pharmacology and Pharmacotherapeutics, 3(2), 118–126.
- González-Molero, I., Morcillo, S., Valdés, S., Pérez-Valero, V., Botas, P., Delgado, E., … Soriguer, F. (2011). Vitamin D deficiency in Spain: A population-based cohort study. European Journal of Clinical Nutrition, 65(3), 321–328.