Hydrolizowany Kolagen + Magnez – prezentacja produktu
Hydrolizowany Kolagen + Magnez 2.0 od EssentialSeries to suplement diety oparty na hydrolizowanym kolagenie wołowym (ten sam, który możesz kupić czysty, bez dodatków w naszej marce RawSeries), z cytrynianem magnezu i witaminą C; o pysznych owocowych smakach ze słodzikiem, które skutecznie maskują charakterystyczny posmak hydrolizowanego kolagenu.
Kolagen to białko włókniste, charakterystycznie obecne w strukturach łącznych takich jak skóra czy chrząstki stawów, będące głównym białkiem w naszym organizmie. Charakteryzuje się trójwymiarową strukturą splecionej potrójnej helisy.
Z Hydrolizowanym Kolagenem + Magnezem masz produkt o doskonałej jakości odżywczej, z zdrowymi smakami i bez cukrów, idealny do uzupełnienia diety o premium składniki dobre dla Ciebie.

Formuła HSN to najlepszy kolagen z magnezem, jaki znajdziesz
Nie wszystkie kolageny z magnezem są takie same. W HSN mamy dla Ciebie najlepszy wybór.
Uwaga!
Kolagen wysokiej jakości. Obróbka kontrolowaną hydrolizą dla lepszego smaku
Kolagen natywny typu I nie jest dobrze przyswajany, dlatego musi być wstępnie strawiony za pomocą procesów przemysłowych. Ten proces nazywa się hydrolizą.
Hydrolizę można przeprowadzać na wiele sposobów, najczęściej (choć mniej polecana dla kolagenu) jest hydroliza kwasowa.
W HSN stosujemy enzymatyczną hydrolizę, aby rozłożyć nasz kolagen na peptydy, i dzięki temu smak jest znacznie łagodniejszy, ponieważ hydroliza kwasowa naturalnie generuje dużą ilość soli i bardzo gorzki posmak surowca.
Nasz surowy kolagen, bez dodatków smakowych, użyty do tego produktu ma neutralny, lekko słony smak, więc nie tylko jest najwyższej jakości, ale też smakuje dobrze.

Peptydy kolagenowe o niskiej masie cząsteczkowej. Najskuteczniejsze i wysoko cenione odżywczo
Hydrolizowany kolagen, w zależności od warunków hydrolizy, uwalnia różną ilość i rodzaj peptydów.
Warunki hydrolizy, jakim poddaliśmy nasz kolagen, pozwalają na uwolnienie dużej gęstości peptydów o niskiej masie cząsteczkowej.
Zgodnie z badaniami naukowymi, kolagen natywny, który jest niestrawny, ma bardzo dużą masę około 300 kDa, i zaleca się hydrolizę poniżej 6 kDa, aby odpowiednio wykorzystać jego funkcje.
Nasz hydrolizowany kolagen wołowy waży średnio 3 kDa (3000 Daltonów), czyli peptydy o idealnej złożoności dla odżywczych efektów tej unikalnej struktury białkowej.
Z magnezem i witaminą C w formach o wysokiej biodostępności i optymalnym wchłanianiu
Hydrolizowany Kolagen + Magnez od HSN został opracowany z najlepszych dostępnych form magnezu i witaminy C.
Magnez występuje w formie soli cytrynianowych (cytrynian magnezu) z 15-16% zawartością magnezu elementarnego i wysoką biodostępnością, która przetrwa cały przewód pokarmowy.
Witamina C, ważna dla integralności kolagenu, występuje w czystej formie o wysokim stężeniu. Kwas askorbinowy dostępny do użytku organicznego, ponieważ organizm nie musi go metabolizować, jest bezpośrednio biodostępny.
Smaki opracowane, byś mógł maksymalnie cieszyć się kolagenem. Odkryj je!
Kolagen, z powodów, które już omówiliśmy, ma dość nieprzyjemny smak, dlatego jeśli wcześniej używałeś hydrolizowanego kolagenu o smaku, prawdopodobnie nie był on dla Ciebie przyjemny.
Nasze smaki zostały opracowane z aromatami o profilu 'anti-gorzki', abyś nie tylko mógł pić kolagen, ale mógł się nim cieszyć. Dzięki wyborowi surowca o niskiej zawartości soli i minimalnej goryczy, smaki naszego kolagenu naprawdę są dobre.
Masz do wyboru szeroką gamę owocowych smaków, idealnych do przygotowania pysznych napojów, które dzięki brakowi cukru możesz pić między posiłkami, by zdrowo zaspokoić ochotę na słodkie.

Dlaczego warto brać kolagen z magnezem?
Kolagen to białko bardzo obecne w strukturach łącznych naszego organizmu.
Kolagen typu I, który jest głównie składnikiem tego produktu, jest bardzo obecny np. w skórze, podczas gdy typ II, który znajdziesz jako UC-II® w naszym katalogu, dominuje w chrząstkach stawowych.
Nie tylko ze względu na kolagen, ale także dzięki właściwościom magnezu i witaminy C zawartych w tym suplemencie, jest on idealny do codziennego stosowania.
Wspomnieliśmy, że witamina C jest ważna dla kolagenu, wiesz dlaczego?
Bo witamina C przyczynia się do prawidłowej syntezy kolagenu dla prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów.
Dodatkowo magnez obecny w produkcie jest ważny dla metabolizmu energetycznego i pomaga zmniejszyć zmęczenie oraz znużenie.
Kto może go stosować?
Kolagen z magnezem to produkt, który może stosować każdy zainteresowany właściwościami tych składników, ponieważ nie zawiera alergenów, a jedynym ograniczeniem jest dieta wegańska, gdyż pochodzi ze źródła zwierzęcego.
Możesz używać kolagenu, jeśli chcesz przygotować napoje o wysokiej zawartości białka, na bazie owoców lub warzyw miksowanych, na przykład, dodając egzotyczny owocowy smak naszego suplementu.
To także świetny suplement dla kobiet i mężczyzn w średnim wieku oraz sportowców, zwłaszcza tych poddawanych dużym obciążeniom treningowym, szczególnie przy ćwiczeniach o wysokim wpływie.

Zalecenia dotyczące stosowania od specjalistów HSN
Jeśli stosujesz kolagen szukając efektu nutrykosmetycznego dla skóry, mamy specjalną formułę Super Beauty Kolagen, której nie możesz przegapić.
Możesz łączyć Kolagen + Magnez z Evoflex, jeśli jesteś sportowcem, to świetna opcja.
Albo z Fitoceramidas Complex, doskonałym połączeniem o unikalnych właściwościach nutrykosmetycznych.
Bibliografia
- Panel EFSA ds. Produktów Dietetycznych, Żywności i Alergenów (NDA). (2009). Opinia naukowa dotycząca potwierdzenia oświadczeń zdrowotnych związanych z witaminą C zgodnie z art. 13 ust. 1 rozporządzenia (WE) nr 1924/2006. EFSA Journal, 7(10), 1226.
- Panel EFSA ds. Produktów Dietetycznych, Żywności i Alergenów (NDA). (2009). Opinia naukowa dotycząca potwierdzenia oświadczeń zdrowotnych związanych z magnezem zgodnie z art. 13 ust. 1 rozporządzenia (WE) nr 1924/2006. EFSA Journal, 7(10), 1216.
- González-Hernández, A. (2019). Zasady biochemii klinicznej i patologii molekularnej. Travessera de Gràcia, Hiszpania: Elsevier España.
- León-López, A., Morales-Peñaloza, A., Martínez-Juárez, V. M., Vargas-Torres, A., Zeugolis, D. I., & Aguirre-Álvarez, G. (2019). Hydrolizowany kolagen – źródła i zastosowania. Molecules, 24(22).
- Simmons, W. H., & G., M. (2018). Zasady biochemii medycznej (4a wyd.). s.d., s.d.: Elsevier España.