- Hydrolizowany kolagen wołowy pochodzący od krów hodowanych z zachowaniem certyfikowanej jakości życia.
- Zawiera Magnez w wysoce biodostępnej soli mineralnej z Cytrynianu Magnezu.
- Dostarcza >250 mg Witaminy C, ważnej dla prawidłowego tworzenia kolagenu.
- Łatwo rozpuszczalny proszek | Pyszne owocowe smaki | Niski poziom goryczy i soli.
- Na bazie najwyższej jakości kolagenu: Pochodzenie wołowe bez alergenów ryb, skorupiaków i mięczaków.
- Obróbka kontrolowanej hydrolizy bez kwasów. Lepszy smak i mniejsze wytwarzanie naturalnej soli.
- W peptydach o niskiej masie cząsteczkowej. średnio 3 kDa. Najbardziej bioaktywna forma!
Hydrolizowany Kolagen + Magnez - Prezentacja produktu
Hydrolizowany Kolagen + Magnez 2.0 EssentialSeries to suplement żywnościowy na bazie Hydrolizowanego Kolagenu Wołowego (tego samego, który można kupić w czystej postaci bez dodatków w naszej marce RawSeries), z cytrynianem magnezu i witaminą C; o pysznych owocowych smakach, które maskują wszelkiego rodzaju posmaki charakterystyczne dla hydrolizowanego kolagenu.
Kolagen to fibrylarne białko, charakterystycznie obecne w strukturach łącznych, takich jak skóra lub chrząstka stawowa, które stanowi część naszego ciała i jest głównym białkiem obecnym w organizmie. Charakteryzuje się trójwymiarową strukturą w postaci splecionej potrójnej helisy.
Hydrolizowany Kolagen + Magnez to produkt o doskonałej jakości odżywczej, zdrowym smaku i braku cukrów, idealny do uzupełnienia diety w składniki odżywcze premium, które są dla Ciebie dobre.

Formuła HSN to najlepszy kolagen z magnezem, jaki można znaleźć
Nie wszystkie kolageny z magnezem są takie same. W HSN oferujemy najlepszy wybór.
Uwaga!
Wysokiej jakości kolagen. Poddany kontrolowanej hydrolizie dla uzyskania najlepszego smaku
Natywny kolagen typu I nie jest prawidłowo wchłaniany, więc musi być wstępnie trawiony podczas obróbek przemysłowych. Proces ten nazywany jest hydrolizą.
Hydrolizę można przeprowadzić na wiele sposobów, z których najczęstszym (ale najmniej zalecanym w przypadku kolagenu) jest hydroliza kwasowa.
W HSN stosujemy procedury hydrolizy enzymatycznej do hydrolizy naszego kolagenu w formie peptydów, co skutkuje znacznie mniej intensywnym smakiem, ponieważ hydroliza kwasowa naturalnie generuje ogromną ilość soli i sprawia, że surowiec staje się bardzo gorzki.
Nasz niearomatyzowany kolagen raw użyty do opracowania tego produktu ma neutralny, lekko słony smak, dzięki czemu jest nie tylko najwyższej jakości, ale także przyjemny w smaku.
Od krów hodowanych w kontrolowanych warunkach i z gwarancją jakości życia zwierząt
Kolagen jest zawsze pozyskiwany od zwierząt, choć zwykle jest to kolagen morski, tzn. pozyskiwany z rybich łusek, co wiąże się z problemami zanieczyszczenia bioaktywnymi substancjami morskimi.
W HSN używamy wysokiej jakości kolagenu pochodzenia wołowego, z którego uzyskujemy czysty kolagen, wolny od jakichkolwiek zanieczyszczeń, ponieważ nie tylko jest on wolny od alergenów takich jak ryby, ale także dlatego, że w HSN wybieramy najlepsze opcje dla Twojej diety.
Krowy, z których pozyskiwane są tkanki łączne do produkcji naszego hydrolizowanego kolagenu, cieszą się wysoką jakością naturalnego życia, opartego na ograniczonym reżimie trzymania i wolności, aby zapewnić zwierzęciu dobre życie.

W peptydach o niskiej masie cząsteczkowej. Najbardziej skuteczny i wartościowy pod względem odżywczym
Hydrolizowany kolagen, w zależności od warunków, w jakich jest hydrolizowany, uwalnia zmienną ilość i rodzaj peptydów.
Warunki hydrolizy, w których poddaliśmy nasz kolagen obróbce, pozwalają nam uwolnić wysoką gęstość peptydów o niskiej masie cząsteczkowej.
Według badań naukowych, niestrawny natywny kolagen waży aż 300 KDa i zaleca się hydrolizę poniżej 6 kDa w celu właściwego wykorzystania jego funkcji.
Nasz hydrolizowany kolagen wołowy waży średnio 3 kDa (3000 Daltonów). To peptydy o doskonałej złożoności dla efektów odżywczych tej unikalnej struktury białka.
Zawiera Magnez i Witaminę C w wysoce biodostępnych i optymalnie wchłanianych formach
Hydrolizowany Kolagen + Magnez HSN został opracowany z wykorzystaniem najlepszych dostępnych form magnezu i witaminy C.
Magnez z produktu występuje w postaci soli cytrynowych (cytrynianu) magnezu o 15-16% zawartości pierwiastka magnezu i wysokiej biodostępności, która jest odporna na przejście przez wszystkie odcinki przewodu pokarmowego.
Witamina C, która jest ważna dla integralności kolagenu, występuje w czystej, wysoce skoncentrowanej formie. Kwas askorbinowy jest dostępny do użytku organicznego, ponieważ organizm nie musi go metabolizować, aby go wykorzystać – jest już bezpośrednio biodostępny.
Smaki opracowane, abyś mógł w pełni delektować się kolagenem. Odkryj je!
Kolagen, z powodów wymienionych powyżej, charakteryzuje się szczególnie nieprzyjemnym smakiem, więc jeśli stosowałeś wcześniej jakikolwiek aromatyzowany hydrolizowany kolagen, może ci się to nie spodobać.
Nasze smaki zostały opracowane z „anty-gorzkim” profilem smakowym, dzięki czemu nie tylko „możesz” przyjmować kolagen, ale także cieszyć się nim. Dzięki doborowi surowca o niskiej zawartości soli i goryczy, smak naszego kolagenu jest naprawdę dobry.
Dostępna jest szeroka gama smaków owocowych, idealnych do przygotowywania smacznych napojów. Dzięki temu, że nie zawierają cukru, możesz je stosować między posiłkami, aby w zdrowy sposób zaspokoić apetyt na słodycze.

Dlaczego warto przyjmować Kolagen z Magnezem?
Kolagen to białko, które jest bardzo obecne w strukturach łącznych w naszym organizmie.
Kolagen typu I, jak ma to miejsce głównie w przypadku tego produktu, jest bardzo obecny na przykład w skórze, podczas gdy to kolagen Typu II, który można znaleźć w naszym katalogu jako UC-II®, jest bardziej dominujący w chrząstce stawowej.

Nie tylko ze względu na kolagen, ale także ze względu na właściwości magnezu i witaminy C zawartych w tym suplemencie, jest on idealny do codziennego stosowania.
Wspomnieliśmy, że witamina C jest ważna dla kolagenu, czy wiesz dlaczego?
Ponieważ witamina C przyczynia się do prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów.
Ponieważ magnez obecny w produkcie jest ważny dla metabolizmu energetycznego i przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia i znużenia.
Kto może go przyjmować?
Kolagen z magnezem to produkt, który może być stosowany przez każdą osobę zainteresowaną właściwościami tych składników odżywczych, ponieważ nie zawiera w swoim składzie alergenów. Jedynie nie jest odpowiedni dla wegan – jest pochodzenia zwierzęcego.
Możesz wykorzystać kolagen w przypadku chęci przygotowania napojów o wysokiej zawartości białka, na przykład na bazie zblendowanych owoców lub warzyw, nadając mu egzotyczny owocowy smak.
Jest to również bardzo odpowiedni suplement dla mężczyzn i kobiet w średnim wieku, a także dla sportowców, a także dla sportowców, zwłaszcza wyczynowych, którzy intensywnie trenują.

Zalecenia dotyczące stosowania i łączenia przez ekspertów HSN
Jeśli używasz kolagenu, ponieważ szukasz odżywczo-kosmetycznej funkcji na skórze, mamy specjalną formułę Kolagen Super Beauty, której nie możesz przegapić.
Możesz połączyć Kolagen + Magnez z Evoflex. Jeśli jesteś sportowcem, jest to doskonała opcja.
Lub z Fitoceramidami Complex, doskonałym połączeniem ze względu na wyjątkowe właściwości nutrikosmetyczne.
Referencje bibliograficzne
- EFSA Panel on Dietetic Products, N. and A. (NDA). (2009). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin C pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal, 7(10), 1226.
- EFSA Panel on Dietetic Products, N. and A. (NDA). (2009). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to magnesium pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal, 7(10), 1216.
- González-Hernández, A. (2019). Principios de bioquímica clínica y patología molecular. Travessera de Grácia, España: Elsevier España.
- León-López, A., Morales-Peñaloza, A., Martínez-Juárez, V. M., Vargas-Torres, A., Zeugolis, D. I., & Aguirre-Álvarez, G. (2019). Hydrolyzed collagen-sources and applications. Molecules, 24(22).
- Simmons, W. H., & G., M. (2018). Principios de bioquímica médica (4a ed.). s.d., s.d.: Elsevier España.