- Beta-glukany z drożdży piekarskich (Saccharomyces cerevisiae)
- Struktura mieszana: 1,3/1,6 Beta-Glukanów.
- 75% gwarantowanej zawartości Beta-glukanów 1,3/1,6.
- Surowiec: Wellmune®.
- Bezglutenowy i wolny od Organizmów Modyfikowanych Genetycznie: Gwarantowane.
- Obróbka zapewniająca całkowity brak pozostałości: chityny i pozostałości ściany komórkowej drożdży.
- Beta-Glukany o wysokiej masie cząsteczkowej. Najbardziej przebadane pod kątem Immu Glukanów.
- Z roślinną Witaminą D3 (pochodzenia porostowego) i kapsułkami roślinnymi HPMC (celuloza).
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan, jest koszerny i halal.
Inmu Glukany (Wellmune®): Nowy produkt HSN na zdrowie układu odpornościowego. Czytaj dalej!

Inmu Glukany EssentialSeries to suplement żywnościowy w kapsułkach roślinnych wykonany z unikalnego surowca: Wellmune®. Został sprawdzony i zatwierdzony do obrotu przez wiodących europejskich ekspertów w dziedzinie zdrowia i bezpieczeństwa żywności; z witaminą D3.
Wellmune® to patent Beta-Glukanów z drożdży Saccharomyces cerevisiae, lepiej znanych jako drożdże piekarskie, który wytwarzają rodzaj polisacharydów o unikalnej strukturze, łącząc szkielet ß-1,3-glukanu i rozgałęzioną strukturę ß-1,6-glukanu poprzez wrażliwe na środowisko alkaliczne wiązania.
Inmu Glukany (1,3/1,6 Beta-Glukany) (Wellmune®) 250 mg jest produktem odpowiednim dla wegan.
Zdradzamy sekrety Inmu Glukanów HSN i wyjaśniamy, dlaczego jest to wyjątkowy suplement
Beta-Glukany to polisacharydy monomerów D-glukozy połączonych wiązaniami ß-glukozydowymi. W roślinach, algach, grzybach i bakteriach tworzą rezerwy energetyczne i ściany komórkowe. Beta-glukany wykazują bardzo zróżnicowaną strukturę, a badania naukowe pokazują, że, w zależności od źródła pochodzenia i struktury powstałej w wyniku ich przetwarzania, zmienia się również ich aktywność biologiczna.
Oznacza to, że najprawdopodobniej, gdy słyszałeś o beta-glukanach, miałeś na myśli beta-glukany ze zbóż, takich jak owies, które są dobrze znane ze swoich właściwości z błonnika.
Jednak te beta-glukany z owsa mają strukturę ß-1,4-glucano, która nie jest przydatna dla produktu Inmu Glukanów, ponieważ nie podzielają one celu rozwoju tego suplementu żywnościowego.

Struktura, która ma znaczące badania naukowe, aby uznać ją za odpowiednią dla produktu Immu Glucans, to 1,3/1,6; i ta strukturalna kompozycja beta-glukanów jest unikalna dla drożdży, takich jak drożdże piekarskie stosowane w opracowani Wellmune®, surowca stosowanego do opracowania Inmu Glukanów.
Ale czym są 1,3/1,6 Beta-Glukany?
Są to beta-glukany, podobnie jak te w owsie, tj. niestrawne polisacharydy złożone z monomerów glukozy; jednak ich struktura różni się od beta-glukanów owsa.
Beta-glukany z drożdży piekarskich są polisacharydami o wysokiej masie cząsteczkowej (100-200 kDa) i różnią się od swoich zbożowych odpowiedników tym, że zawierają wiązania ß-1,3/-1,6 glikozydowe ß-1,3/-1,6, co nadaje im unikalne właściwości odżywcze.
Trzeciorzędowa struktura ściany glukanów Saccharomyces cerevisiae składa się z łańcuchów glukozy połączonych wiązaniami 1,3 i rozgałęzionych wiązaniami 1,6, tworząc centralną kompozycję połączoną z chityną i niektórymi mannoproteinami. Jednak wszystko inne niż struktura beta-glukanu jest uważane za „pozostałość”. Nie dlatego, że jest to coś złego, ale dlatego, że jest usuwane podczas procesu przetwarzania w celu uzyskania jak najczystszego produktu:
Czyste beta-glukany z Drożdży piekarskich o wysokiej zawartości beta-glukanów z wiązaniami 1,3/1,6.
Surowiec Wellmune®: Zarejestrowany surowiec o unikalnych właściwościach
Wellmune® Wellmune® to przebadany, opracowany i innowacyjny surowiec od renomowanego producenta Kerry.
Jest uznawany za składnik Beta-glukanowy z drożdży piekarskich poddanych obróbce zgodnie z procesem chronionym przez twórcę, zbadany przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności i zostal uznany za całkowicie bezpieczny i wolny od zagrożeń i możliwych obaw przez komitet ekspertów ds. bezpieczeństwa żywności w UE.
Wellmune® ma ponad 13 badań naukowych przeprowadzonych i zweryfikowanych przez ekspertów, którzy zbadali wszystko na temat surowca: obróbka, wchłanianie i metabolizm, właściwości fizjologiczne w organizmie, jego bezpieczeństwo, porcje – wszystko!

W HSN stosujemy się do zaleceń Kerry'ego i badań naukowych, które pokazują, jaka jest odpowiednia ilość, aby zmaksymalizować działanie beta-glukanów z drożdży: 250 mg.
250 mg beta-glukanów z drożdży piekarksich, z czego 75%, czyli 187,5 mg, to beta-glukany. 1.3/1.6, to zalecana i skuteczna dzienna dawka.
Z Witaminą D3 (Cholekalcyferol). Uzupełnia właściwości Beta-Glukanów z drożdży
Inmu Glukany to formuła wyraźnie skoncentrowana na funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Kluczowym okresem stosowania tego suplementu żywnościowego jest okres zimomy lub podczas zmieniających się pór roku, kiedy mechanizmy obronne organizmu mogą być bardziej wrażliwe i narażone na zmiany klimatyczne (takie jak zimno, deszcz lub śnieg.
Inmu Glukany zawiera znaczną ilość witaminy D3, która przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
Dodana witamina D ma postać naturalnej D3 lub cholekalcyferolu, który pochodzi z wegańskiego źródła (porostów) i jest dostarczany w postaci oczyszczonej.
Dlaczego podkreślamy „porosty”?
Najpopularniejszym (i najtańszym) źródłem witaminy D3 jest lanolina.
Lanolina jest tłuszczową wydzieliną owiec, która naturalnie zawiera witaminę D i która może być ekstrahowana w procesie przetwarzania, aby przedstawić ją jako czystą witaminę.
Nie ma to negatywnego wpływu na wartości odżywcze, ponieważ witamina D, która nie jest odpowiednia dla wegan, taka jak nasza Witamina D3 50000 UI, pochodzi z lanoliny.
Jednak, jeśli beta-glukany z drożdży są odpowiednie dla wegan po co czynić produkt nie wegańskim z powodu witaminy D3, skoro mamy opcje, które, choć droższe w produkcji, również sprawiają, że produkt może być przyjmowany przez wszystkich?
Właśnie dlatego dużo mówimy o poroście, ponieważ jest to mikroorganizm zatwierdzony jako bezpieczne źródło do ekstrakcji witaminy D którą sam wytwarza poprzez wewnętrzne procesy syntezy. Pozwala nam uzyskać witaminę D3 o tej samej jakości odżywczej co lanolina, ale odpowiednią dla wegan.
Gluten-Free / GMO-Free. Wolny od alergenów i niepożądanych związków!
Drożdże piekarskie (Saccharomyces cerevisiae) mają pewien „problem”, który czasami utrudnia ich kompatybilność ze wszystkimi rodzajami diet i warunków żywieniowych, a mianowicie zawierają gluten.
Drożdże te są szeroko stosowane w żywności, zwłaszcza w procesie fermentacji pieczywa i napojów alkoholowych, takich jak wino i piwo, z których są znane pod swoją popularną nazwą.
Wellmune® jest surowcem zawierającym beta-glukany wyekstrahowane z drożdży piekarskich, ale opatentowany przez Kerry proces produkcji pozwala na wyekstrahowanie tak dużej ilości beta-glukanów, dzięki czemu surowiec jest tak wysokiej jakości, że gluten z drożdży piekarskich jest całkowicie wyizolowany.
Inmu Glukany to produkt odpowiedni dla osób z celiakią – nie zawiera glutenu.

Co więcej, drożdże piekarskie używane do ekstrakcji beta-glukanów, nie zawierają organizmów modyfikowanych genetycznie - zagwarantowane!, W przeciwieństwie do wielu innych surowców na rynku, które zawierają je w swoich uprawach w celu przyspieszenia produkcji. W HSN używamy wyłącznie surowców, które wykorzystują naturalne procesy rozwojowe.
Na koniec: Wellmune® jest składnikiem w 100% z beta-glukanów, czyli, inne są usuwane naturalne związki w ścianie komórkowej Saccharomyces, takie jak chityna lub mannoproteiny, które nie są dla nas ciekawe.
Surowiec beta-glukanu 1,3/1,6 o najwyższej czystości!
Inmu Glukany (1,3/1,6 Beta-Glukany) (Wellmune®) 250 mg to najlepszy sprzymierzeniec Twojej obrony
Drożdżowe beta-glukany 1,3/1,6 przeszły dużą liczbę badań naukowych, które weryfikują i potwierdzają ich właściwości odżywcze. Komitet ekspertów Europejskiej Agencji Bezpieczeństwa Żywności również wydał pozytywny raport oceny bezpieczeństwa tego składnika:
Algunos ejemplos destacados en la literatura científica sobre estos compuestos, son:
- Fuller, R., Moore, M. V., Lewith, G., Stuart, B. L., Ormiston, R. V., Fisk, H. L., … Calder, P. C. (2017). Yeast-derived β-1,3/1,6 glucan, upper respiratory tract infection and innate immunity in older adults. Nutrition, 39–40, 30–35.
- De Marco Castro, E., Calder, P. C., & Roche, H. M. (2021). β-1,3/1,6-Glucans and Immunity: State of the Art and Future Directions. Molecular Nutrition and Food Research, 65(1), e1901071.
- Feldman, S., Schwartz, H. I., Kalman, D. S., Mayers, A., Kohrman, H. M., Clemens, R., & Krieger, D. R. (2009). Randomized phase II clinical trials of Wellmune WGP® for immune support during cold and flu season. Journal of Applied Research, 9(1–2), 30–42.
- Talbott, S. M., Talbott, J. A., Talbott, T. L., & Dingler, E. (2013). β‐Glucan supplementation, allergy symptoms, and quality of life in self‐described ragweed allergy sufferers. Food Science & Nutrition, 1(1), 90–101.
A witamina D, słynna „witamina słońca”, jest składnikiem odżywczym, który nie mógłby być obecnie bardziej zbadany, a oprócz tego, że jest uważany fisjologicznie za „pseudohormon”. Juz znamy jej esencję, która determinuje, że musimy spożywać pokarmy bogate w witaminę D i / lub suplementy diety, aby pokryć potrzebne nam ilości, ponieważ poprzez wewnętrzną syntezę poprzez ekspozycję skóry na promieniowanie słoneczne nie osiągamy wymagań z wyjątkiem, być może, w niektórych częściach świata, w miesiącach letnich. HSN ma kilka interesujących lektur na ten temat:
Najważniejszym aspektem działania cholekalcyferolu w produkcie Inmu Glukany jest to, że witamina D przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
Chcę przygotować bezkonkurencyjną kombinację produktów „Immu”. Nikt nie może mnie powstrzymać tej zimy!
Co mówią nasi eksperci! Mamy dla Ciebie kombinację produktów, całkowicie uzupełniających się, które możesz stosować jednocześnie bez negatywnych skutków; bezkonkurencyjne, aby układ odpornościowy był gotowy na 100%:
Inmu Glukany + Inmu Biotics 25B jtk + Evovits + Kwercetyna.
Jeśli nie wierzysz: spróbuj i daj się zaskoczyć!
Wskazówka eksperta, aby jak najlepiej wykorzystać efekty Inmu Glukanów
W HSN zawsze dzielimy się przejrzystymi i wysokiej jakości informacjami: Suplementy żywnościowe wymagają codziennego stosowania przez kilka tygodni w celu zweryfikowania ich właściwości, tzn. zwykle nie wystarczy stosować produktu przez jeden lub kilka dni lub tylko w momencie, gdy potrzebujesz efektów. Zalecamy, aby przewidzieć potrzebę włączenia produktu wzmacniającego odporność do codziennego stacku suplementów żywnościowych na co najmniej 4 tygodnie, tak aby w momencie, gdy najbardziej potrzebujesz tego wsparcia, Twój organizm był w pełni naładowany składnikami odżywczymi pochodzącymi z produktów takich jak Inmu Glukany.
Referencje bibliograficzne
- Talbott, S., & Talbott, J. (2009). Effect of BETA 1,3/1,6 GLUCAN on upper respiratory tract infection symptoms and mood state in marathon athletes. Journal of Sports Science and Medicine, 8(4), 509–515.
Talbott, S., & Talboh, J. (2010). Beta 1,3/1,6 glucan decreases upper respiratory tract infection symptoms and improves psychological wellbeing in moderate to highly-stressed subjects. Agro Food Industry Hi-Tech, 21(1), 21–24. - Talbott, S. M., & Talbott, J. A. (2012). Baker’s yeast beta-glucan Supplement reduces upper respiratory symptoms and improves mood state in stressed women. Journal of the American College of Nutrition, 31(4), 295–300.
- Fuller, R., Butt, H., Noakes, P. S., Kenyon, J., Yam, T. S., & Calder, P. C. (2012). Influence of yeast-derived 1,3/1,6 glucopolysaccharide on circulating cytokines and chemokines with respect to upper respiratory tract infections. Nutrition, 28(6), 665–669.
- Carpenter, K. C., Breslin, W. L., Davidson, T., Adams, A., & McFarlin, B. K. (2013). Baker’s yeast β-glucan supplementation increases monocytes and cytokines post-exercise: Implications for infection risk? British Journal of Nutrition, 109(3), 478–486.
- McFarlin, B. K., Carpenter, K. C., Davidson, T., & McFarlin, M. A. (2013). Baker’s yeast beta glucan supplementation increases salivary IgA and decreases cold/flu symptomatic days after intense exercise. Journal of Dietary Supplements, 10(3), 171–183.
- Mendes, M. M., Hart, K. H., Botelho, P. B., & Lanham-New, S. A. (2018). Vitamin D status in the tropics: Is sunlight exposure the main determinant? Nutrition Bulletin, 43(4), 428–434.
- Cashman, K. D., Dowling, K. G., Škrabáková, Z., Gonzalez-Gross, M., Valtueña, J., De Henauw, S., … Kiely, M. (2016). Vitamin D deficiency in Europe: Pandemic? American Journal of Clinical Nutrition, 103(4), 1033–1044.