Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo
Mega offer

SKROBIA TAPIOKOWA

Food Series

100% skrobia z tapioki. Naturalne źródło z manioku lub yuki. Bez cukru (0%). Bez glutenu. Specjalnie do gotowania dla osób z celiakią. Odpowiednia dla wegan.

100% Czysty

100% Czysty

Bez Sztucznych Barwników

Bez Sztucznych Barwników

Bez Laktozy

Bez Laktozy

Bez Ryb

Bez Ryb

Odpowiedni dla Wegan

Odpowiedni dla Wegan

Bez Orzechów

Bez Orzechów

Bez Cukru

Bez Cukru

Bez Jaj

Bez Jaj

Bez konserwantów

Bez konserwantów

100% Naturalny

100% Naturalny

Bez Glutenu

Bez Glutenu

Bez Nabiału

Bez Nabiału

Bez Soi

Bez Soi

Niski Indeks Glikemiczny

Niski Indeks Glikemiczny

Bez Substancji Słodzących

Bez Substancji Słodzących

Bez GMO

Bez GMO

Odpowiedni dla Wegetarian

Odpowiedni dla Wegetarian

Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo

Cena z planem oszczędnościowym

Minimalny zakup sztuk!

  • Karta Kredytowa/Debetowa
  • Klarna Payments

Informacja o naszych informacjach o produktach

Opis produktu

  •  Skrobia z tapioki.
  •  Naturalny smak.
  •  Bez glutenu. Odpowiednia dla osób z celiakią.
  •  94% węglowodanów. 0% cukrów.
  •  Odpowiednia dla wegan.

Te również mogą Ci się spodobać.

-36%
Highlight
BŁYSKAWICZNA MĄKA OWSIANA

Food Series

(6996 opinie)

Mąka owsiana w proszku. Instant. Dobra rozpuszczalność. Nie wymaga gotowania - Przedgotowana - Doskonała strawność. Nowe smaki! Odpowiednia dla wegan.

Od

18,44 zł 28,84 zł

-36%
MĄKA RYŻOWA

Food Series

(650 opinie)

100% mąka ryżowa. Specjalnie do gotowania. Przepisy na wypieki i dania dla osób z celiakią. Gwarantowana bezglutenowość. Odpowiednia dla diet wegańskich.

Od

15,77 zł 24,66 zł

-36%
MĄKA MIGDAŁOWA

Food Series

(330 opinie)

100% zmielonej mąki migdałowej. Pochodzenie: Hiszpania. Naturalne. Bez olejów i dodatku cukrów. Wegańskie źródło białka. Wysoka zawartość błonnika.

Od

35,48 zł 55,43 zł

-36%
CAŁE JAJKO W PROSZKU

Food Series

(72 opinie)

Całe jajko w proszku. Jaja od kur cage-free. Dostarcza 13 g białka na porcję. Odpowiedni dla wegetarian.

Od

55,90 zł 87,34 zł

-36%
MĄKA Z BATATÓW

Food Series

(40 opinie)

100% Mąka ze słodkich ziemniaków. Idealna do zastąpienia każdej tradycyjnej mąki w słodkich i wytrawnych daniach. Odpowiednia dla celiaków.

Od

58,61 zł 91,59 zł

-35%
OLEJ KOKOSOWY ORGANICZNY VIRGIN

Bio Series

(407 opinie)

100% Oleju kokosowego organicznego virgin. Produkt organiczny. Szklane opakowanie. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Od

32,31 zł 49,72 zł

-36%
GUMA KSANTANOWA W PROSZKU

Food Series

(604 opinie)

Od

23,81 zł 37,18 zł

-36%
ERYTRYTOL W PROSZKU

Food Series

(1008 opinie)

Erytrytol 100% w proszku. Konsystencja mikrokrystaliczna mikronizowana. Substytut cukru. Bez kalorii. Odpowiedni dla diet keto.

Od

10,44 zł 16,31 zł

Pełny opis
Spis treści
    •  Skrobia z tapioki.
    •  Naturalny smak.
    •  Bez glutenu. Odpowiednia dla osób z celiakią.
    •  94% węglowodanów. 0% cukrów.
    •  Odpowiednia dla wegan.

    Czym jest skrobia z tapioki?

    Skrobia z tapioki od FoodSeries to produkt w 100% z tapioki, pozyskiwany przez ekstrakcję tapioki z korzeni manioku, idealny do przepisów bezglutenowych.

    Ta skrobia jest często używana jako zagęstnik lub baza do wypieków, takich jak chleby czy biszkopty. To podstawa w kuchni dla osób z celiakią.

    Skrobia z tapioki jest odpowiednia dla diet wegańskich.

    Dlaczego warto sięgnąć po skrobię z tapioki?

    Skrobia z tapioki ma wartości odżywcze, które sprawiają, że jest składnikiem wartym uwagi, bez wątpienia jedną z głównych źródeł węglowodanów dla osób, które nie mogą spożywać glutenu.

    Pozostali też mogą korzystać ze skrobi z tapioki, mieszając ją z innymi mąkami, jak owsiana czy pszenna, w przepisach lub do zagęszczania sosów, zup i kremów.

    0% cukru

    Choć maniok i skrobia z tapioki są bogate w węglowodany, ich zawartość cukrów jest zerowa.

    Na rynku są produkty z mąkami z manioku i skrobią z tapioki zawierające cukry.

    Dlaczego?

    Bo stosują agresywne metody obróbki surowca, hydrolizując węglowodany i uwalniając cukry. Zgodnie z najnowszymi zaleceniami dietetycznymi AESAN (2020), powinniśmy ograniczać spożycie cukrów w diecie.

    Nasz produkt nie zawiera cukrów, bo tak jak wszystkie produkty w naszym sklepie, ma bardzo wysoką jakość. Nie był poddawany procesom, które denaturują skrobię, dlatego to skrobia natywna z tapioki.

    Bez glutenu

    Skrobia z tapioki to idealny produkt dla osób z celiakią.

    Możesz jej używać w przepisach tak jak mąki pszennej, ale bez glutenu.

    W HSN gwarantujemy całkowity brak zanieczyszczeń krzyżowych dzięki certyfikatom GMP, HACCP, IFS oraz naszym systemom kontroli temperatury, wilgotności, cyrkulacji i filtracji powietrza.

    Skrobia z tapioki jest idealna do kuchni i wypieków bezglutenowych.

    Gdzie można używać skrobi z tapioki?

    W każdej potrawie! Oto kilka pomysłów:

    W ciastach

    W połączeniu z innymi mąkami tworzy lekką i bezsmakową bazę, idealną do różnych kombinacji:

    • Jeśli nie robisz przepisów bezglutenowych:

    Połącz:

    A jeśli

    • robisz przepisy bezglutenowe:

    Połącz:

    Czy wiesz, że?

    Japoński makaron Udon premium wykorzystuje tapiokę, by poprawić teksturę i trwałość makaronu z mąki pszennej. Udon z tapioką to wersja premium w kuchni azjatyckiej.

    W sosach i kremach

    Na pewno kiedyś używałeś skrobi kukurydzianej, czyli mąki skrobiowej z kukurydzy.

    Skrobia z tapioki spełnia tę samą rolę!

    Do zagęszczenia potrzebujesz tylko:

    Połowę miarki wymieszać w 200-250 ml zimnej wody, mleka lub bulionu i dodać do przygotowywanej potrawy.

    Około 1 miarka wystarczy, by zagęścić około 1 litr sosu.

    Odpowiednia dla wegan i osób z celiakią

    Skrobia z tapioki jest w 100% odpowiednia dla diet wegańskich i bezglutenowych. 

    Jak smakuje skrobia z tapioki?

    Skrobia z tapioki ma neutralny smak.

    Profil smakowy Evolytes

    Z czym ją łączyć?

    Można używać z:

    Bibliografia

    Pytania są zadawane przez użytkowników, a odpowiedzi przygotowuje zespół HSN w celach informacyjnych. Przekazywane informacje nie zastępują porady ani opieki specjalisty służby zdrowia. Odniesienia do suplementów diety nie zostały ocenione przez EFSA (Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności) i nie mają na celu diagnozowania, leczenia, leczenia ani zapobiegania chorobom. HSN zastrzega sobie prawo do przeglądu lub aktualizacji odpowiedzi, gdy zajdzie taka potrzeba.

    Zobacz więcej Zobacz mniej
    Pytania od innych klientów (0)

    Co mówią nasi klienci o produkcie

    SKROBIA TAPIOKOWA

    Zadowolony klient mówi:

    Dla celiaków

    Isma | 05/12/2022

    Jako osoba nietolerująca glutenu muszę szukać dla siebie realnych opcji, a wśród nich skrobia z tapioki świetnie sprawdza się w moich przepisach.

    Como intolerante al gluten que soy, debo buscar opciones viables para mi, y entre estas, el almidón de tapioca me va de fábula para poder cocinar mis recetas.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    SKROBIA TAPIOKOWA

    Krytyczny klient mówi:

    Uzdolniony

    Doubled | 28/12/2023

    Myślę, że dla osób z nietolerancją glutenu jest ok, ale ja nie jestem fanem. Zły smak i nie jest pożywny jak wiele innych mąk.

    I guess for people with gluten intolerance its ok,but im not really a fan.Bad taste and not nutritious like many other flours.
    Czy ta opinia Ci pomogła?

    Wynik 4.55 / 5.00 z 25 prawdziwych recenzji

    Filtr
    loader
    Załadunek...

    Opinie i oceny opublikowane na temat produktów odzwierciedlają wyłącznie poglądy i doświadczenia klientów. HSN nie weryfikuje ani nie popiera tych komentarzy ani stwierdzeń i nie ponosi odpowiedzialności za treści zawarte w recenzjach. Oświadczenia dotyczące suplementów diety nie zostały ocenione przez EFSA (Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności) i nie mają na celu diagnozowania, leczenia, leczenia ani zapobiegania jakiejkolwiek chorobie lub schorzeniu.

    Zobacz więcej Zobacz mniej

    Juan |

    OPINIA ZWERYFIKOWANA

    SKROBIA TAPIOKOWA

    Dobre dla przepisów

    Moja córka używa go w przepisach jako zamiennika mąki kukurydzianej i jest zdrowszy. Bardzo dobry rezultat.

    Mi hija lo utiliza en recetas como sustituta de la maicena y es más saludable. Muy buen resultado.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Efektywność (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Sara |

    OPINIA ZWERYFIKOWANA

    SKROBIA TAPIOKOWA

    Świetnie

    Bardzo się ucieszyłam, bo była to okazja do zamówienia, prawie za darmo, a ze skrobi z tapioki można zrobić bezglutenowe chleby i inne ciasta.

    Muy contenta porque fue una oportunidad por el pedido, me salió casi gratis y con el almidón de tapioca se pueden hacer panes y otras masas sin gluten.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Efektywność (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    ANA |

    OPINIA ZWERYFIKOWANA

    SKROBIA TAPIOKOWA

    ŚWIETNA JAKOŚĆ I CENA

    Zawsze używamy jej w domu do okazjonalnych przepisów, takich jak pizza, babeczki itp. .... Rezultaty bardzo podobne do mąki z glutenem. Dla nas jest to najlepsza opcja.

    Siempre la usamos en casa para alguna receta puntual tipo pizza, panecillos.... resultados muy parecidos a harinas con gluten. Para nosotros, mejor opción puntual.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Efektywność (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Enrico |

    OPINIA ZWERYFIKOWANA

    SKROBIA TAPIOKOWA

    Ma swoje zastosowania

    Dobra jako zagęszczacz lub w dietach bezglutenowych. Jako mąka, nic wielkiego. Smak jest neutralny.

    Buono come addensante o per le diete senza glutine. Come farina nulla di che. Il sapore è neutro.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (3.0 / 5)
    Efektywność (3.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (3.0 / 5)
    Prezentacja (3.0 / 5)

    Joel |

    OPINIA ZWERYFIKOWANA

    SKROBIA TAPIOKOWA

    Standard

    Prawda jest taka, że niezbyt mi smakowała, niezbyt dobrze mi się jej używało, ale jeśli chodzi o gotowanie to wolę inne mąki.

    La verdad que no me gustó mucho, no la utilice muy bien pero al tenerse que cocinar prefiero otras harinas.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (3.0 / 5)
    Efektywność (3.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (3.0 / 5)
    Prezentacja (3.0 / 5)
    Zobacz wszystkie recenzje

    Własna produkcja

    Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.

    Gwarantowana jakość

    Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.

    Właściwa cena

    Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.

    Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie

    Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.

    Darmowa dostawa

    Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.

    Ekspresowa dostawa

    Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.

    Codzienne promocje

    Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.

    Metody płatności

    Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.