Opis produktu
- Skrobia z tapioki.
- Naturalny smak.
- Bez glutenu. Odpowiednia dla osób z celiakią.
- 94% węglowodanów. 0% cukrów.
- Odpowiednia dla wegan.
Twój koszyk ma
Ten formularz jest chroniony przez reCAPTCHA - zastosowanie mają Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług Google.
100% skrobia z tapioki. Naturalne źródło z manioku lub yuki. Bez cukru (0%). Bez glutenu. Specjalnie do gotowania dla osób z celiakią. Odpowiednia dla wegan.
100% Czysty
Bez Sztucznych Barwników
Bez Laktozy
Bez Ryb
Odpowiedni dla Wegan
Bez Orzechów
Bez Cukru
Bez Jaj
Bez konserwantów
100% Naturalny
Bez Glutenu
Bez Nabiału
Bez Soi
Niski Indeks Glikemiczny
Bez Substancji Słodzących
Bez GMO
Odpowiedni dla Wegetarian
Minimalny zakup sztuk!
Informacja o naszych informacjach o produktach
Informacja o naszych informacjach o produktach
Usługi: 67
Rozmiar usługi: 1 miarka o pojemności 25 ml (15 g)
| Pole | Per serving | Na 100g |
|---|---|---|
Wartość energetyczna | 239kJ/56kcal | 1593kJ/375kcal |
Tłuszcze | 0 g | 0g |
w tym nasycone | 0 g | 0g |
Węglowodany | 14 g | 94g |
w tym cukry | 0 g | 0g |
z czego skrobia | 14 g | 91g |
Białka | 0 g | 0g |
Sól | 0 g | 0,02g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Skrobia tapiokowa.
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 33
Rozmiar usługi: 1 miarka o pojemności 25 ml (15 g)
| Pole | Per serving | Na 100g |
|---|---|---|
Wartość energetyczna | 239kJ/56kcal | 1593kJ/375kcal |
Tłuszcze | 0 g | 0g |
w tym nasycone | 0 g | 0g |
Węglowodany | 14 g | 94g |
w tym cukry | 0 g | 0g |
z czego skrobia | 14 g | 91g |
Białka | 0 g | 0g |
Sól | 0 g | 0,02g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Skrobia tapiokowa.
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Skrobia z tapioki od FoodSeries to produkt w 100% z tapioki, pozyskiwany przez ekstrakcję tapioki z korzeni manioku, idealny do przepisów bezglutenowych.
Ta skrobia jest często używana jako zagęstnik lub baza do wypieków, takich jak chleby czy biszkopty. To podstawa w kuchni dla osób z celiakią.
Skrobia z tapioki jest odpowiednia dla diet wegańskich.
Skrobia z tapioki ma wartości odżywcze, które sprawiają, że jest składnikiem wartym uwagi, bez wątpienia jedną z głównych źródeł węglowodanów dla osób, które nie mogą spożywać glutenu.
Pozostali też mogą korzystać ze skrobi z tapioki, mieszając ją z innymi mąkami, jak owsiana czy pszenna, w przepisach lub do zagęszczania sosów, zup i kremów.
Choć maniok i skrobia z tapioki są bogate w węglowodany, ich zawartość cukrów jest zerowa.
Na rynku są produkty z mąkami z manioku i skrobią z tapioki zawierające cukry.
Dlaczego?
Bo stosują agresywne metody obróbki surowca, hydrolizując węglowodany i uwalniając cukry. Zgodnie z najnowszymi zaleceniami dietetycznymi AESAN (2020), powinniśmy ograniczać spożycie cukrów w diecie.
Nasz produkt nie zawiera cukrów, bo tak jak wszystkie produkty w naszym sklepie, ma bardzo wysoką jakość. Nie był poddawany procesom, które denaturują skrobię, dlatego to skrobia natywna z tapioki.
Skrobia z tapioki to idealny produkt dla osób z celiakią.
Możesz jej używać w przepisach tak jak mąki pszennej, ale bez glutenu.
W HSN gwarantujemy całkowity brak zanieczyszczeń krzyżowych dzięki certyfikatom GMP, HACCP, IFS oraz naszym systemom kontroli temperatury, wilgotności, cyrkulacji i filtracji powietrza.
Skrobia z tapioki jest idealna do kuchni i wypieków bezglutenowych.
W każdej potrawie! Oto kilka pomysłów:
W połączeniu z innymi mąkami tworzy lekką i bezsmakową bazę, idealną do różnych kombinacji:
Połącz:
A jeśli
Połącz:
Czy wiesz, że?
Japoński makaron Udon premium wykorzystuje tapiokę, by poprawić teksturę i trwałość makaronu z mąki pszennej. Udon z tapioką to wersja premium w kuchni azjatyckiej.
Na pewno kiedyś używałeś skrobi kukurydzianej, czyli mąki skrobiowej z kukurydzy.
Skrobia z tapioki spełnia tę samą rolę!
Do zagęszczenia potrzebujesz tylko:
Połowę miarki wymieszać w 200-250 ml zimnej wody, mleka lub bulionu i dodać do przygotowywanej potrawy.
Około 1 miarka wystarczy, by zagęścić około 1 litr sosu.
Skrobia z tapioki jest w 100% odpowiednia dla diet wegańskich i bezglutenowych.
Skrobia z tapioki ma neutralny smak.

Można używać z:
Bibliografia
Pytania są zadawane przez użytkowników, a odpowiedzi przygotowuje zespół HSN w celach informacyjnych. Przekazywane informacje nie zastępują porady ani opieki specjalisty służby zdrowia. Odniesienia do suplementów diety nie zostały ocenione przez EFSA (Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności) i nie mają na celu diagnozowania, leczenia, leczenia ani zapobiegania chorobom. HSN zastrzega sobie prawo do przeglądu lub aktualizacji odpowiedzi, gdy zajdzie taka potrzeba.
Zadaj pytanie
Brak dostępnych pytań


Masz pytania odnośnie produktu?
Zespół ekspertów jest tutaj, aby Ci pomóc.
Postaramy się odpowiedzieć na Twoje zapytanie najszybciej jak to możliwe.
Zaloguj się i zapytaj nasCo mówią nasi klienci o produkcie

Zadowolony klient mówi:
Dla celiaków
Isma | 05/12/2022
Jako osoba nietolerująca glutenu muszę szukać dla siebie realnych opcji, a wśród nich skrobia z tapioki świetnie sprawdza się w moich przepisach.

Krytyczny klient mówi:
Uzdolniony
Doubled | 28/12/2023
Myślę, że dla osób z nietolerancją glutenu jest ok, ale ja nie jestem fanem. Zły smak i nie jest pożywny jak wiele innych mąk.
Wynik 4.55 / 5.00 z 25 prawdziwych recenzji
Opinie i oceny opublikowane na temat produktów odzwierciedlają wyłącznie poglądy i doświadczenia klientów. HSN nie weryfikuje ani nie popiera tych komentarzy ani stwierdzeń i nie ponosi odpowiedzialności za treści zawarte w recenzjach. Oświadczenia dotyczące suplementów diety nie zostały ocenione przez EFSA (Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności) i nie mają na celu diagnozowania, leczenia, leczenia ani zapobiegania jakiejkolwiek chorobie lub schorzeniu.
Juan |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
SKROBIA TAPIOKOWA
Dobre dla przepisów
Moja córka używa go w przepisach jako zamiennika mąki kukurydzianej i jest zdrowszy. Bardzo dobry rezultat.
Sara |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
SKROBIA TAPIOKOWA
Świetnie
Bardzo się ucieszyłam, bo była to okazja do zamówienia, prawie za darmo, a ze skrobi z tapioki można zrobić bezglutenowe chleby i inne ciasta.
ANA |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
SKROBIA TAPIOKOWA
ŚWIETNA JAKOŚĆ I CENA
Zawsze używamy jej w domu do okazjonalnych przepisów, takich jak pizza, babeczki itp. .... Rezultaty bardzo podobne do mąki z glutenem. Dla nas jest to najlepsza opcja.
Enrico |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
SKROBIA TAPIOKOWA
Ma swoje zastosowania
Dobra jako zagęszczacz lub w dietach bezglutenowych. Jako mąka, nic wielkiego. Smak jest neutralny.
Joel |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
SKROBIA TAPIOKOWA
Standard
Prawda jest taka, że niezbyt mi smakowała, niezbyt dobrze mi się jej używało, ale jeśli chodzi o gotowanie to wolę inne mąki.
Własna produkcja
Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.
Gwarantowana jakość
Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.
Właściwa cena
Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.
Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie
Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.
Darmowa dostawa
Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.
Ekspresowa dostawa
Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.
Codzienne promocje
Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.
Metody płatności
Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.
Dodaj do koszyka
Changing language