Opis produktu
- Surowa Mąka Ryżowa.
- Idealny do dań na wypieki (placki, biszkopty, muffiny, naleśniki...).
- Źródło węglowodanów.
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
- Bez glutenu i bez laktozy.
Twój koszyk ma
Get deals 🎁 starting at 45 €
100% Mąki ryżowej. Do gotowania. Na ciasta i dania dla celiaków. Bezglutenowość gwarantowana. Odpowiednia dla wegan.
Bez konserwantów
Bez GMO
Bez Sztucznych Barwników
Bez Soi
Bez Nabiału
Bez Ryb
Bez Glutenu
Odpowiedni dla Wegetarian
Bez Cukru
Odpowiedni dla Wegan
Bez Jaj
Bez Orzechów
Bez Substancji Słodzących
Bez Laktozy
Minimalny zakup sztuk!
Dodaj do koszyka
Powiadomienie o dostępności
Informacja o naszych informacjach o produktach
Informacja o naszych informacjach o produktach
Usługi: 25
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 620kJ/146kcal | 1550kJ/365kcal |
Tłuszcze | 0,4g | 1g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,4g |
Węglowodany | 32g | 81g |
w tym cukry | 0g | 0g |
Białka | 3,2g | 8g |
Sól | 0g | 0g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Mąka ryżowa.
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 75
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 620kJ/146kcal | 1550kJ/365kcal |
Tłuszcze | 0,4g | 1g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,4g |
Węglowodany | 32g | 81g |
w tym cukry | 0g | 0g |
Białka | 3,2g | 8g |
Sól | 0g | 0g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Mąka ryżowa.
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Kup w paczkach
Mąka ryżowa 2.0 FoodSeries to produkt, którego podstawą jest drobno zmielony ryż, bez obecności innych zbóż lub dodatkowej obróbki ziarna.
Jest idealny do tworzenia nieskończonej liczby dań – od ciast, makaronów (nitki, tagliatelle...) i chlebów, a nawet jako zagęszczacz do sosów i kremów. Jest to delikatna i drobna, jasna biała mąka, ma lekko słodki, głównie skrobiowy smak i dobrze miesza się z wszelkimi składnikami i napojami.
To produkt odpowiedni dla wegan i celiaków.
Ponieważ sportowcy zazwyczaj utrzymują diety o wysokiej zawartości węglowodanów jako dominującego źródła energii, mąka ryżowa stanowi doskonałą bazę dla dań bogatych w węglowodany i jest odpowiednia dla celiaków.
Głównym składnikiem mąki ryżowej jest skrobia, która stanowi około 80%.
Skrobia to węglowodan występujący w zbożach, warzywach korzeniowych takich jak marchew i bulwach. Składa się z amylozy i amylopektyny, Proporcja każdego z nich decyduje o właściwościach kulinarnych i indeksie glikemicznym produktu.
Skrobia w naszej mące ryżowej 2.0 składa się z około 80% amylopektyny i 20% amylozy, ponieważ mielenie ziaren ryżu zmniejsza proporcję amylozy.
Jak widać powyżej, rodzajem węglowodanu jest złożony, ponieważ składa się ze skrobi, która jest budowana z łańcuchów składających się z więcej niż jednej jednostki glukozy (polimerów).
To sprawia, że mąka ryżowa jestwolniej wchłaniającym się węglowodanem niż inne prostsze węglowodany, takie jak cukry. Są doskonałym wyborem ze względu na doskonałą jakość odżywczą jako idealne źródło węglowodanów na kuchnię beglutenową.
Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.1
Mąkę ryżową otrzymuje się poprzez zmielenie czystych i zdrowych ziaren ryżu.
Aby uzyskać mąkę ryżową, ziarna są mielone podczas różne procesy, odsiewanie, sortowanie i ponowne mielenie, aby zapewnić, że produkt końcowy spełnia wymagania pozwalające uznać go za produkt wysokiej jakości.
Zanim nasza mąka ryżowa zostanie zapakowana, przechodzi przez przesiewacz bezpieczeństwa. To gwarantuje, że proszek, który zamierzamy zapakować, spełnia wszystkie właściwości, skład i wymagania, które uczyniły nas liderami w sektorze żywieniowym.
Nasza mąka ryżowa ma bardzo niską wilgotność i bardzo drobny skład granulometryczny co oznacza, że zawsze się sprawdza we wszystkich zastosowaniach podanych przez naszych klientów.
Mąka ryżowa słynie ze swojego zastosowania jako składnik słodkich i wytrawnych dań.
Mamy konkretną alternatywę, która można zastosować w koktajlach: Hydrolizowana mąka ryżowa, która charakteryzuje się tym, że jest szczególnie lekka dzięki hydrolizie. Ma także niższą zdolność żelowania, która jest idealna jako przedtreningówka.
I jeszcze mamy jedną wersję z wstępnie żelowaną mąką ryżową: Krem ryżowy, który nadaje gęstszy efekt, idealny do kaszek i kremów.
Surowa mąka ryżowa jest preferowana do gotowania, ponieważ efekt końcowy przepisów jest bardziej odpowiedni i pozwala na większej puszystości w ciastach i plackach.
Mąka ryżowa jest szeroko stosowana do zastąpienia innych mąk w produkcji chleba i innych specyficznych produktów bezglutenowych dla osób cierpiących na zaburzenia związane z glutenem (takie jak celiakia lub nieceliakalna nadwrażliwość na gluten).
W naszej wersji 2.0 udoskonaliliśmy proces produkcyjny i zadbaliśmy o szczegóły do maksimum, dlatego gwarantujemy, że nasza Mąka Ryżowa FoodSeries nie zawiera glutenu i laktozy.
Mąka ryżowa oferuje dużą wszechstronność w zastosowaniu kulinarnym. Jest to jeden z podstawowych składników do wykonania:
- Chleba bez glutenu.
- Makaronu bezglutenowego.
- I inne wypieki (naleśniki, ciasteczka, biszkopty, ciasta, gofry itp.).
Jest szeroko stosowana jako substancja zagęszczająca w sosach i kremach, ponieważ jej smak nie wpływa na produkt końcowy. Także można ją stosować lub do elaborawania tempury i panierki, ze względu na niską zdolność do wchłaniania oleju.
Można z niego zrobić także makaron ryżowy, placki ryżowe czy słynne sajgonki i inne orientalne potrawy.
Uwaga!
Należy zwrócić uwagę, że przy wyrabianiu ciast do chleba, mące ryżowej musi towarzyszyć substancja zagęszczająca, np. guma ksantanowa, aby składniki zlepiły się ze sobą i nadały produktowi końcowemu konsystencję, elastyczność i puszystość końcowego produktu.
Użyj mąki ryżowej zgodnie ze szczegółowymi instrukcjami dotyczącymi dania, które przygotowujesz, aby uzyskać najlepszy efekt.
1 Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku.
Zadaj pytanie
Brak dostępnych pytań
Masz pytania odnośnie produktu?
Zespół ekspertów jest tutaj, aby Ci pomóc.
Postaramy się odpowiedzieć na Twoje zapytanie najszybciej jak to możliwe.
Zaloguj się i zapytaj nasCo mówią nasi klienci o produkcie
Krytyczny klient mówi:
Niejadalne
Phill | 15/04/2023
Od dłuższego czasu zamawiam w HSN i zawsze byłam zadowolona. Jednak wszystkie produkty z kategorii Krem ryżowy są naprawdę kiepskie. Konsystencja pozostaje zdecydowanie zbyt płynna, a smak jest zawsze lekko piaskowy. Inni producenci robią to znacznie lepiej. To jest po prostu sprzedawanie prawie nieprzetworzonej mąki ryżowej w wyższej cenie, co uważam za wstyd. I zupełnie nie mogę zrozumieć dobrych recenzji.
Wynik 4.65 / 5.00 z 643 prawdziwych recenzji
Aldo |
Bueno
Me ha gustado. Harina de arroz útil para cocinar. soy celíaco y no me ha dado problemas. me gustaría que hubiera también harina de arroz integral.
Julen |
Bardzo dobry
Spełnia swoją funkcję i prawda jest taka, że jest bardzo poprawny, kupię produkt ponownie w sieci.
José |
Dobra mąka!
Mąka ryżowa HSN jest lekka, wszechstronna i świetna do przepisów bezglutenowych, polecam. Dobra cena.
Caroline |
Mąka ryżowa
Nadal zamierzam spróbować, mam duże nadzieje. Spróbuję zrobić naleśniki, robiłam już takie z mąki z ciecierzycy.
Iñaki |
Świetny powrót do zdrowia
Biorę go po treningu z serum i znacznie lepiej się regeneruję, a także przed treningiem, aby uniknąć sztywności.
Własna produkcja
Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.
Gwarantowana jakość
Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.
Właściwa cena
Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.
Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie
Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.
Darmowa dostawa
Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.
Ekspresowa dostawa
Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.
Codzienne promocje
Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.
Metody płatności
Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.
Changing language