Get deals 🎁 starting at 45 €

Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo

MĄKA RYŻOWA

Food Series

100% Mąki ryżowej. Do gotowania. Na ciasta i dania dla celiaków. Bezglutenowość gwarantowana. Odpowiednia dla wegan.

Bez konserwantów

Bez konserwantów

Bez GMO

Bez GMO

Bez Sztucznych Barwników

Bez Sztucznych Barwników

Bez Soi

Bez Soi

Bez Nabiału

Bez Nabiału

Bez Ryb

Bez Ryb

Bez Glutenu

Bez Glutenu

Odpowiedni dla Wegetarian

Odpowiedni dla Wegetarian

Bez Cukru

Bez Cukru

Odpowiedni dla Wegan

Odpowiedni dla Wegan

Bez Jaj

Bez Jaj

Bez Orzechów

Bez Orzechów

Bez Substancji Słodzących

Bez Substancji Słodzących

Bez Laktozy

Bez Laktozy

Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo

Cena z planem oszczędnościowym

Minimalny zakup sztuk!

  • Karta Kredytowa/Debetowa

Informacja o naszych informacjach o produktach

Opis produktu

  •  Surowa Mąka Ryżowa.
  •  Idealny do dań na wypieki (placki, biszkopty, muffiny, naleśniki...).
  •  Źródło węglowodanów.
  •  Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
  •  Bez glutenu i bez laktozy.

Kup w paczkach

Te produkty również mogą Ci się spodobać..

HYDROLIZOWANA MĄKA RYŻOWA

Food Series

(176 opinie)

100% Hydrolizowanej mąki ryżowa. Bez dodatków. Doskonała rozpuszczalność. Łatwo przyswajalne źródło energii. Gluten-free. Odpowiednia dla wegan.

Od

33,24 zł 66,46 zł

MĄKA MIGDAŁOWA

Food Series

(321 opinie)

100% zmielonej mąki migdałowej. Pochodzenie: Hiszpania. Naturalne. Bez olejów i dodatku cukrów. Wegańskie źródło białka. Wysoka zawartość błonnika.

Od

35,49 zł 55,45 zł

BŁYSKAWICZNA MĄKA OWSIANA

Food Series

(6951 opinie)

Płatki owsiane w proszku. Natychmiastowa. Dobra rozpuszczalność. Nie wymaga gotowania - Wstępnie ugotowana - Doskonała strawność - Nowe smaki! Odpowiednia dla wegan.

Od

18,44 zł 28,84 zł

SOS KARMELOWY

Food Series

(110 opinie)

Niesamowity sos karmelowy bez cukru. Tylko 3 kcal na porcję. Bez glutenu, bez laktozy. Beztłuszczowy. Sos fitness o dobrej konsystencji. Idealny do naleśników białkowych, herbatników i owsianki. Nie zawiera maltitolu. Słodzony Stewią - Odpowiedni dla wegan.

Od

14,21 zł 22,94 zł

MĄKA Z BATATÓW

Food Series

(40 opinie)

100% Mąka ze słodkich ziemniaków. Idealna do zastąpienia każdej tradycyjnej mąki w słodkich i wytrawnych daniach. Odpowiednia dla celiaków.

Od

58,58 zł 91,54 zł

KONCENTRAT BIAŁKA BRĄZOWEGO RYŻU

Essential Series

(317 opinie)

Czyste białko z brązowego ryżu w proszku. 87% białka. Do 23 g białka na porcję. 0% cukrów. Bez dodatku neutralnego smaku. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Od

33,43 zł 53,92 zł

EVOCAKES 2.0 (PLACKI PROTEINOWE)

Sport Series

(632 opinie)

Placki proteinowe. Niska zawartość cukru. Smak waniliowy. Z mąką owsianą i jajami od kur z chowu bezklatkowego. Odpowiedni dla wegetarian.

Od

7,94 zł

ODTŁUSZCZONE MASŁO ORZECHOWE W PROSZKU
Masło orzechowe w proszku. 14% Zawartości tłuszczu. Wysoka zawartość białka. Nie zawiera cukrów, soli ani olejów. W 100% naturalny. Odpowiedni dla wegan.

Od

13,10 zł 20,48 zł

Pełny opis
Spis treści
    •  Surowa Mąka Ryżowa.
    •  Idealny do dań na wypieki (placki, biszkopty, muffiny, naleśniki...).
    •  Źródło węglowodanów.
    •  Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
    •  Bez glutenu i bez laktozy.

    Czym jest Mąka Ryżowa 2.0?

    Mąka ryżowa 2.0 FoodSeries to produkt, którego podstawą jest drobno zmielony ryż, bez obecności innych zbóż lub dodatkowej obróbki ziarna.

    Jest idealny do tworzenia nieskończonej liczby dań – od ciast, makaronów (nitki, tagliatelle...) i chlebów, a nawet jako zagęszczacz do sosów i kremów. Jest to delikatna i drobna, jasna biała mąka, ma lekko słodki, głównie skrobiowy smak i dobrze miesza się z wszelkimi składnikami i napojami.

    To produkt odpowiedni dla wegan i celiaków.

    Dlaczego warto stosować Mąkę Ryżową 2.0?

    Ponieważ sportowcy zazwyczaj utrzymują diety o wysokiej zawartości węglowodanów jako dominującego źródła energii, mąka ryżowa stanowi doskonałą bazę dla dań bogatych w węglowodany i jest odpowiednia dla celiaków.

    Właściwości mąki ryżowej

    Głównym składnikiem mąki ryżowej jest skrobia, która stanowi około 80%.

    Skrobia to węglowodan występujący w zbożach, warzywach korzeniowych takich jak marchew i bulwach. Składa się z amylozy i amylopektyny, Proporcja każdego z nich decyduje o właściwościach kulinarnych i indeksie glikemicznym produktu.

    Skrobia w naszej mące ryżowej 2.0 składa się z około 80% amylopektyny i 20% amylozy, ponieważ mielenie ziaren ryżu zmniejsza proporcję amylozy.

    Mąka ryżowa dla sportowców

    Jak widać powyżej, rodzajem węglowodanu jest złożony, ponieważ składa się ze skrobi, która jest budowana z łańcuchów składających się z więcej niż jednej jednostki glukozy (polimerów).

    To sprawia, że mąka ryżowa jestwolniej wchłaniającym się węglowodanem niż inne prostsze węglowodany, takie jak cukry. Są doskonałym wyborem ze względu na doskonałą jakość odżywczą jako idealne źródło węglowodanów na kuchnię beglutenową.

    Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.1

    Dlaczego warto kupić Mąkę Ryżową HSN?

    Mąkę ryżową otrzymuje się poprzez zmielenie czystych i zdrowych ziaren ryżu.

    Mąka Ryżowa i Jakość

    Aby uzyskać mąkę ryżową, ziarna są mielone podczas różne procesy, odsiewanie, sortowanie i ponowne mielenie, aby zapewnić, że produkt końcowy spełnia wymagania pozwalające uznać go za produkt wysokiej jakości.

    Zanim nasza mąka ryżowa zostanie zapakowana, przechodzi przez przesiewacz bezpieczeństwa. To gwarantuje, że proszek, który zamierzamy zapakować, spełnia wszystkie właściwości, skład i wymagania, które uczyniły nas liderami w sektorze żywieniowym.

    Nasza mąka ryżowa ma bardzo niską wilgotność i bardzo drobny skład granulometryczny co oznacza, że zawsze się sprawdza we wszystkich zastosowaniach podanych przez naszych klientów.

    Mąka ryżowa do gotowania

    Mąka ryżowa słynie ze swojego zastosowania jako składnik słodkich i wytrawnych dań.

    Mamy konkretną alternatywę, która można zastosować w koktajlach: Hydrolizowana mąka ryżowa, która charakteryzuje się tym, że jest szczególnie lekka dzięki hydrolizie. Ma także niższą zdolność żelowania, która jest idealna jako przedtreningówka.

    I jeszcze mamy jedną wersję z wstępnie żelowaną mąką ryżową: Krem ryżowy, który nadaje gęstszy efekt, idealny do kaszek i kremów.

    Mąka ryżowa go gotowania

    Surowa mąka ryżowa jest preferowana do gotowania, ponieważ efekt końcowy przepisów jest bardziej odpowiedni i pozwala na większej puszystości w ciastach i plackach.

    Dania z Mąki Ryżowej 2.0

    Mąka ryżowa jest szeroko stosowana do zastąpienia innych mąk w produkcji chleba i innych specyficznych produktów bezglutenowych dla osób cierpiących na zaburzenia związane z glutenem (takie jak celiakia lub nieceliakalna nadwrażliwość na gluten).

    Mąka Ryżowa Bezglutenowa i Bez Laktozy

    W naszej wersji 2.0 udoskonaliliśmy proces produkcyjny i zadbaliśmy o szczegóły do maksimum, dlatego gwarantujemy, że nasza Mąka Ryżowa FoodSeries nie zawiera glutenu i laktozy.

    Duża wszechstronność

    Mąka ryżowa oferuje dużą wszechstronność w zastosowaniu kulinarnym. Jest to jeden z podstawowych składników do wykonania:

    •  Chleba bez glutenu.
    •  Makaronu bezglutenowego.
    •  I inne wypieki (naleśniki, ciasteczka, biszkopty, ciasta, gofry itp.).

    Jest szeroko stosowana jako substancja zagęszczająca w sosach i kremach, ponieważ jej smak nie wpływa na produkt końcowy. Także można ją stosować lub do elaborawania tempury i panierki, ze względu na niską zdolność do wchłaniania oleju.

    Można z niego zrobić także makaron ryżowy, placki ryżowe czy słynne sajgonki i inne orientalne potrawy.

    Uwaga!

    Należy zwrócić uwagę, że przy wyrabianiu ciast do chleba, mące ryżowej musi towarzyszyć substancja zagęszczająca, np. guma ksantanowa, aby składniki zlepiły się ze sobą i nadały produktowi końcowemu konsystencję, elastyczność i puszystość końcowego produktu.

    Dla kogo jest przeznaczona Mąka Ryżowa?

    •  Dla sportowców poszukujących źródła węglowodanów, które pomogą im osiągnąć najlepsze wyniki podczas każdego treningu oraz wspomogą regenerację po nim.
    •  Dla celiaków, które poszukują podstawowego składnika do pieczywa, makaronów i deserów.
    •  Dla każdego, kto poszukuje wysokiej jakości produktu do realizacji swoich dań (naleśniki, ciasteczka...).
    •  Ze względu na niską zawartość tłuszczu idealnie nadaje się do diet fitness.

    Jak stosować mąkę ryżową?

    Użyj mąki ryżowej zgodnie ze szczegółowymi instrukcjami dotyczącymi dania, które przygotowujesz, aby uzyskać najlepszy efekt.

     

    1 Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku.

    Pytania od innych klientów (6)

    Co mówią nasi klienci o produkcie

    MĄKA RYŻOWA

    Zadowolony klient mówi:

    Dobry

    Ruben | 01/07/2021

    Do przygotowania kremu ryżowego + kategoria białka potreningowego.

    Para hacer crema de arroz + proteína post entreno de categoría.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    MĄKA RYŻOWA

    Krytyczny klient mówi:

    Niejadalne

    Phill | 15/04/2023

    Od dłuższego czasu zamawiam w HSN i zawsze byłam zadowolona. Jednak wszystkie produkty z kategorii Krem ryżowy są naprawdę kiepskie. Konsystencja pozostaje zdecydowanie zbyt płynna, a smak jest zawsze lekko piaskowy. Inni producenci robią to znacznie lepiej. To jest po prostu sprzedawanie prawie nieprzetworzonej mąki ryżowej w wyższej cenie, co uważam za wstyd. I zupełnie nie mogę zrozumieć dobrych recenzji.

    Ich bestelle schon lange bei HSN und war immer zufrieden. Alle Produkte der Kategorie Rice cream sind jedoch wirklich schlecht. Die Konsistenz bleibt viel zu flüssig und der Geschmack immer leicht sandig. Andere Hersteller machen das deutlich besser. So wird hier einfach ein nahezu unbehandeltes Reis Mehl teurer verkauft, was ich schade finde. Und die guten Bewertungen kann ich überhaupt nicht verstehen.
    Czy ta opinia Ci pomogła?

    Wynik 4.65 / 5.00 z 643 prawdziwych recenzji

    Filtr
    loader
    Załadunek...

    Aldo |

    Bueno

    Me ha gustado. Harina de arroz útil para cocinar. soy celíaco y no me ha dado problemas. me gustaría que hubiera también harina de arroz integral.

    Me ha gustado. Harina de arroz útil para cocinar. soy celíaco y no me ha dado problemas. me gustaría que hubiera también harina de arroz integral.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Julen |

    Bardzo dobry

    Spełnia swoją funkcję i prawda jest taka, że jest bardzo poprawny, kupię produkt ponownie w sieci.

    Cumple su función y la verdad que muy correcto, volveré a comprar otra vez el producto en la web.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    José |

    Dobra mąka!

    Mąka ryżowa HSN jest lekka, wszechstronna i świetna do przepisów bezglutenowych, polecam. Dobra cena.

    A farinha de arroz da HSN é leve versatil e ótima para receitas sem glúten Recomendo. Bom preço.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Caroline |

    Mąka ryżowa

    Nadal zamierzam spróbować, mam duże nadzieje. Spróbuję zrobić naleśniki, robiłam już takie z mąki z ciecierzycy.

    Ainda vou experimentar, tenho grandes expectativas. Vou tenta fazer uma panqueca, já fiz com a farinha de grão de bico.
    Czy ta opinia Ci pomogła?

    Iñaki |

    Świetny powrót do zdrowia

    Biorę go po treningu z serum i znacznie lepiej się regeneruję, a także przed treningiem, aby uniknąć sztywności.

    Lo tomo después de entrenar con el suero y me recupero mucho mejor y también antes de entrenar para no tener agujetas.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)
    Zobacz wszystkie recenzje

    Własna produkcja

    Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.

    Gwarantowana jakość

    Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.

    Właściwa cena

    Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.

    Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie

    Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.

    Darmowa dostawa

    Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.

    Ekspresowa dostawa

    Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.

    Codzienne promocje

    Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.

    Metody płatności

    Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.