- Sole wapnia + Kwas glukarowy = D-Glukaran wapnia.
- Ważny związek z rozwijającym się obszarem studiów i badań.
- Formuła z witaminą B6 w postaci wysoce biodostępnej Pirydoksyny HCl.
- Idealny związek dla kobiet w średnim wieku oraz sportowców kulturystyki i fitness.
- Związek naturalnie występujący w organizmie. Jest on syntetyzowany przez kwas glukuronowy.
- Wysokie stężenie: 500 mg czystego D-Glukaranu Wapnia w jednej kapsułce roślinnej.
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
D-glukaran Wapnia 500 mg - Źródło kwasu D-glukarowego
D-Glukaran Wapnia 500 mg EssentialSeries, to suplement żywnościowy HSN opracowany na bazie soli wapniowej kwasu D-glukarowego, najbardziej reprezentatywnej i naukowo przebadanej formy tego związku. Formuła została opracowana z wysoce biodostępną formą Witaminy B6 aby wspierać działanie związku.
D-glukaran wapnia to sól wapniowa kwasu D-glukarowego, substancji wytwarzanej naturalnie w niewielkich ilościach przez ssaki, w tym ludzi. Kwas glukarowy znajduje się również w wielu owocach i warzywach a jego najwyższe stężenie występuje w pomarańczach, jabłkach, grejpfrutach i warzywach krzyżowych.
D-Glukaran wapnia HSN to suplement żywnościowy szeroko stosowany przez dorosłe kobiety i kulturystów ze względu na swoje właściwości odżywcze, a także jako wegański związek kompatybilny ze wszystkimi rodzajami diet, ponieważ nie zawiera kalorii ani alergenów.
Formuła Glukaranu Wapnia i Witaminy B6
Glukaran Wapnia jako główne źródło kwasu D-Glukarowego
Kwas D-glukarowy jest związkiem, który ma znaczenie odżywcze w postaci Glukaranu Wapnia.
Kwas glukarowy nie jest dostarczany w postaci wolnej, ponieważ jego stabilność i biodostępność wymagają połączenia z jonami takimi jak wapń, w tym przypadku, lub na przykład potas.
D-glukaran wapnia jest hydrolizowany do wolnego wapnia i kwasu D-glukarowego po wprowadzeniu do kwaśnego środowiska (kwas żołądkowy), a następnie kwas D-glukarowy jest metabolizowany do jednego z dwóch metabolitów: D-glukoaro-1,4-laktonu (30% spożytego kwasu D-glukarowego) lub D-glukoaro-6,3-laktonu (również 30%), podczas gdy 40% pozostaje jako kwas D-glukarowy.
Tak więc zainteresowanie żywieniowe D-glukaranem wapnia polega na stabilności samej formy oraz na właściwościach odżywczych kwasu D-glukarowego, który go tworzy, a także metabolitów, które są z niego generowane.
Związek naturalnie występujący w organizmie. Kontrola jakości i wysoki poziom czystości
Kwas D-glukarowy nie jest nam obcy, ludzie wytwarzają kwas D-glukarowy wewnętrznie poprzez szlak metaboliczny poprzez kwas D-glukuronowy. Ponadto, D-glukaran lub kwas D-glukarowy jest również powszechnie obecny w powszechnie spożywanych owocach i warzywach.
W HSN opracowaliśmy D-glukaran wapnia o wysokiej jakości odżywczej i doskonałej kontroli jakości, aby zagwarantować to, co uważamy za niezbędne:
Jakość + Skuteczność + Bezpieczeństwo związków
Idealny dla Ciebie i Twojego codziennego odżywiania.
Skład bez użycia dodatków ze względów estetycznych
D-Glukaran wapnia może być rozwijany na wiele sposobów, nie tylko jako sam związek, ale także jako produkt.
Z naszej strony jesteśmy tego świadomi i chcemy zaoferować więcej za mniej:
Opracowujemy czysty glukaran wapnia w prosty sposób i bez dodatków z procesu oczyszczania związku, podczas gdy produkt został opracowany w kapsułkach roślinnych, bez barwników i innych dodatków estetycznych. Nasze produkty mają naturalny wygląd, dzięki czemu możesz cieszyć się nimi dłużej:
Czysta, wysokiej jakości formuła kwasu D-glukarowego w soli wapnia, z witaminą B6, bez zbędnych dodatków.
Wysokie stężenie w kapsułkach roślinnych - dawki potwierdzone badaniami naukowymi
W HSN dokonujemy przeglądu badań naukowych, które wspierają stosowanie każdego ze związków, z którymi pracujemy.
Opracowaliśmy wysoce skoncentrowany D-Glukaran Wapnia z pół gramem związku w każdej kapsułce roślinnej, przy zalecanej dziennej dawce 3 kapsułek nasz produkt dostarcza 1500 mg czystego D-glukaranu Wapnia dziennie.
Kompozycja z witaminą B6 dla wsparcia hormonalnego
Opracowaliśmy naszą formułę D-glukaranu Wapnia ze znaczną podażą Witaminy B6, znanej również jako pirydoksyna, w postaci (chlorowodorek, HCl) o wysokiej absorpcji i ogólnej biodostępności.
Witamina B6 odgrywa ważną rolę w organizmie, ale dodajemy ją do D-Glukaranu Wapnia, ponieważ odgrywa kluczową rolę w regulacji aktywności hormonalnej.
Naturalne źródła Glukaranu wapnia
Chociaż istnieją naturalne źródła kwasu D-glukarowego, zwłaszcza w owocach i warzywach, jego stężenie jest bardzo niskie. Należą do nich pomarańcze, marchew, szpinak, jabłka, brokuły, kiełki lucerny i ziemniaki.
Jednakże, chociaż pomarańcze są zdecydowanie najwyższym źródłem kwasu glukarowego w diecie, dostarczają one jedynie 4-5 mg na 100 g owoców.
Nasz D-Glukaran wapnia dostarcza 1500 mg czystego D-glukaranu Wapnia w dziennej dawce, co czyni go idealnym wsparciem dla osób pragnących skorzystać z tego ważnego i coraz częściej badanego składnika odżywczego.
Łącz z innymi synergicznie działającymi produktami! Pomagamy w wyborze:
Glukaran wapnia może być łączony z wieloma związkami, ponieważ nie ma znanych przeciwwskazań do stosowania go w połączeniu z którymkolwiek z typowych składników odżywczych suplementów żywnościowych.
Jednakże, gdy mówimy o synergistycznym połączeniu, odnosimy się do połączonego stosowania z innymi związkami, które mają sens odżywczy. W tym przypadku istnieje jeden, który łączy się z Glukaranem Wapnia ponad wszystkimi innymi: Resweratrol.
Połącz resweratrol z D-glukaranem wapnia, aby otrzymać bezkonkurencyjną kombinację.
Referencje bibliograficzne:
- Zółtaszek, R., Hanausek, M., Kiliańska, Z. M., & Walaszek, Z. (2008) Biologiczna rola kwasu D-glukarowego i jego pochodnych; potencjalne zastosowanie w medycynie. Postepy Higieny i Medycyny Doswiadczalnej, 62, 451–462.
- Walaszek, Z., Szemraj, J., Narog, M., Adams, A. K., Kilgore, J., Sherman, U., & Hanausek, M. (1997). Metabolism, uptake, and excretion of a D-glucaric acid salt and its potential use in cancer prevention. Cancer Detection and Prevention, 21(2), 178–190.
- Dwivedi, C., Heck, W. J., Downie, A. A., Larroya, S., & Webb, T. E. (1990). Effect of calcium glucarate on β-glucuronidase activity and glucarate content of certain vegetables and fruits. Biochemical Medicine and Metabolic Biology, 43(2), 83–92.