- Dairyzymes (Mieszanka enzymów) jest wyjątkowym produktem - Z unikalnym wyborem enzymów od HSN.
- To formuła - z laktazą, proteazą i lipazą. Dostarcza wapnia dla prawidłowego funkcjonowania enzymów.
- Laktaza to enzym poprawiający trawienie laktozy u osób z problemami z jej trawieniem (Należy spożywać z każdym posiłkiem zawierającym laktozę).
- W kapsułkach roślinnych o opóźnionym uwalnianiu - Gwarantowana ochrona.
- Naturalne pochodzenie enzymów - Nie syntetyczne - Wszystkie pochodzą z naturalnych źródeł.
Dairyzymes (Mieszanka enzymów)
Dairyzymes (Mieszanka enzymów) EssentialSeries to suplement żywnościowy w kapsułkach roślinnych o opóźnionym uwalnianiu, stworzony na bazie unikalnej mieszanki enzymów przeznaczonych do produktów mlecznych. Zawiera proteazę, laktazę, lipazę, oraz wapń.
Produkty mleczne to produkty wytwarzane na bazie (lub zawierające) mleka, zwykle pochodzenia krowiego. Mleko to pokarm zawierający mieszankę białek i cukrów, a także inne składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały, oraz zmienną ilość tłuszczu w zależności od tego, czy jest spożywane naturalne (pełne) czy odtłuszczone (w całości lub częściowo). Dairyzymes to enzymy do mleka.
Stosuj je przed posiłkiem z produktami mlecznymi, aby dzięki swojej specyficznej kompozycji z laktazą, pomogły w trawieniu tego charakterystycznego cukru obecnego w mleku i produktach mlecznych.
Dairyzymes jest wyjątkowy - odkryj jego sekrety!
Czym jest Dairyzymes i do czego służy?
Dairyzymes to suplement żywnościowy przeznaczony do stosowania przed spożyciem posiłku z produktami mlecznymi, ponieważ zawiera specyficzne składniki odżywcze, takie jak laktaza, które są przeznaczone do trawienia składników odżywczych tradycyjnie obecnych w mleku i jego pochodnych.
Jest to idealny produkt dla osób, które spożywają dużo produktów mlecznych w ciągu dnia i szukają specyficznego produktu na posiłek z większą ilością produktów mlecznych, jak również dla osób, które chcą skorzystać z efektów laktazy na trawienie laktozy.
Jakie enzymy zawiera Dairyzymes?
Dairyzymes zawiera 3 różne enzymy:
- Proteaza.
- Laktaza.
- Lipaza.
Wszystkie pochodzą z naturalnych źródeł i nie są syntetyczne, co jest jedną z głównych kwestii interesujących użytkowników stosujących te enzymy:
Enzym | Pochodzenie |
Proteaza | Aspergillus oryzae |
Laktaza | Aspergillus oryzae |
Lipaza | Rhizopus oryzae |
Najlepsze enzymy są dostępne w HSN!
Dlaczego zawiera wapń w swojej kompozycji?
W HSN formułujemy nasze produkty zgodnie z najistotniejszymi dowodami naukowymi dotyczącymi skuteczności składników, które dodajemy do różnych kompozycji, które przygotowujemy.
Czy wiesz, że wapń to niezbędny składnik odżywczy, który mimo historycznego związku z kośćmi, ma również ważne znaczenie dla układu trawiennego?
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.
Ta właściwość czyni go najlepszym dodatkiem do Dairyzymes, wspierając funkcjonowanie Twoich enzymów trawiennych, zapewniając odpowiednie spożycie tego ważnego minerału.
Formuła bez użycia estetycznych i niepotrzebnych dodatków
Od początku naszej działalności zachowujemy najwyższą jakość formuł, które opracowujemy, uważając na użycie dodatków.
Dodatki to substancje dodawane do produktów ze względów technologicznych, a nie odżywczych związane na przykład z procesem produkcji lub konserwacji.
W wielu przypadkach ich obecność w produktach jest nieunikniona, ponieważ są one niezbędne do prawidłowego działania proszku w maszynach kapsułkujących produkt, które go ważą lub rozdzielają, lub są niezbędne ze względu na właściwości aktywnych składników, które zawierają, aby ich przechowywanie w Twoim domu po otwarciu było odpowiednie.
Niemniej jednak, zawsze aktywnie pracujemy, aby dodawać jak najmniej dodatków do naszych formuł, upewniając się, że nie są one używane ze względów estetycznych, lecz z konieczności, i zawsze szukając naturalnych składników, które mogą je zastąpić, aby opracowywać formuły „clean label”.
W Dairyzymes znajdziesz produkt o niskiej zawartości dodatków, zawsze minimalnie niezbędnych i w najmniejszej możliwej ilości, wszystkie one są ważne dla funkcjonowania technologicznego produktu, a nie dodawane ze względów nieistotnych.
HSN w kierunku prostszej diety.
Zrozum tabelę Dairyzymes - Poznaj jego moc
Większość suplementów żywnościowych, które stosujesz na co dzień, zawiera składniki mierzone wagowo, co oznacza, że ich zawartość określa wartość odżywczą, jaką stanowią. Im większa zawartość, tym większa moc, zakładając, że odpowiedź jest liniowa.
W przypadku enzymów najdokładniejszą metodą pomiaru nie jest waga, chociaż jest to ważne, ponieważ w dużej mierze warunkuje ostateczną moc, jaką można uzyskać, ale aktywność (enzymatyczna). Dlatego, jeśli firma informuje Cię, że jej enzymy dostarczają X mg dowolnego rodzaju, ale nie podaje ich aktywności enzymatycznej – ta informacja jest niekompletna i niewystarczająca, abyś mógł poznać ich moc.
W HSN działamy przejrzyście, aby dostarczyć Ci wszystkie informacje, których potrzebujesz do świadomego zakupu, całkowicie dostosowanego do Twoich specyficznych potrzeb.
Dairyzymes (Mieszanka enzymów) zawiera następujące enzymy o wskazanych poniżej właściwościach:
Enzym | Czystość | Aktywność / dawka |
Proteaza | 450000 HUT/mg | 4500 jednostek |
Laktaza | 100000 ALU/g | 5000 jednostek |
Lipaza | 150000 FIP/g | 45000 jednostek |
Znaczenie skrótów związanych z czystością to jednostki aktywności na badanym substracie:
- HUT: Jednostki hemoglobiny na bazie tyrozyny (miara proteolityczna).
- ALU: Jednostki laktazy kwaśnej. Definiowane jako ilość enzymu uwalniającego o-nitrofenol z prędkością 1 µmol/min w warunkach testowych.
- FIP: Jest to jednostka „Fédération International Pharmaceutique”, która definiuje ilość enzymu (lipazy w tym przypadku) przekształcającego 1 µmol lipidów w 1 minutę w warunkach standardowych.
Znajdź różne enzymy w HSNStore
W HSN znajdziesz różne enzymy i kombinacje enzymów do uzupełnienia swojej diety. Znajdziesz je w kategorii „Enzymy” na naszej stronie internetowej. Odkryj pojedyncze enzymy:
Oraz mieszanki takie jak:
Bibliografia
- Bayless, T. M., Brown, E., & Paige, D. M. (2017). Lactase Non-persistence and Lactose Intolerance. Current Gastroenterology Reports, 19(5), 23.
- Sanders, S. W., Tolman, K. G., & Reitberg, D. P. (1992). Effect of a single dose of lactase on symptoms and expired hydrogen after lactose challenge in lactose-intolerant subjects. Clinical Pharmacy, 11(6), 533–538.
- Ugidos-Rodríguez, S., Matallana-González, M. C., & Sánchez-Mata, M. C. (2018). Lactose malabsorption and intolerance: a review. Food and Function, 9(8), 4056–4068.
- Patel, N., Rai, D., Shivam, Shahane, S., & Mishra, U. (2019). Lipases: Sources, Production, Purification, and Applications. Recent patents on biotechnology, 13(1), 45–56.
- López-Otín, C., & Bond, J. S. (2008). Proteases: multifunctional enzymes in life and disease. The Journal of biological chemistry, 283(45), 30433–30437.
1 Tolerancja laktozy jest zmienna i powinno się szukać porady odnośnie do roli tej substancji w diecie.