- Ekstrakt z Boswellia serrata.
- Ekstrakt pochodzenia: 100% żywicy.
- Surowiec: Boswellin®.
- Standaryzowany 80% kwasów bosweliowych (30% AKBA).
- 15 razy bardziej skoncentrowany.
- Lepsza absorpcja dzięki patentowi BioPerine®.
- Odpowiedni dla wegan.
Czy znasz Boswellin®? To opatentowany surowiec od Sabinsa, ekstrakt z Boswellia standaryzowany na 30% AKBA, z najwyższym stężeniem i największą ilością badań naukowych.
Ekstrakt z Boswellia Serrata Boswellin®️
Ekstrakt z Boswellia Serrata (15:1) 340 mg (Boswellin®) EssentialSeries to suplement żywnościowy w kapsułkach roślinnych na bazie ekstraktu z Boswellia serrata (surowiec Boswellin®) i ekstraktu z pieprzu czarnego (surowiec BioPerine®). To pełnowartościowa formuła z manganem (cytrynian manganu).
Przedstawiamy Boswellin® jako alternatywny patent dla naszego produktu premium Ekstrakt z Boswellia serrata (20:1) 500 mg.
To suplement żywnościowy odpowiedni dla wegan.
Patent Boswellin® - Unikalnie opracowany produkt
Przedstawiamy jeden z najbardziej uznanych patentów renomowanego producenta: Sabinsa!
Autentyczny Boswellin®
Boswellia serrata to roślina znana na całym świecie, choć występuje głównie w regionach Indii, gdzie jej oleożywica była stosowana od wieków jako naturalny suplement żywnościowy wśród rdzennej ludności.
Boswellin był patentem, który wywołał innowację w dziedzinie suplementów żywnościowych, z naukowym badaniem książki 'Boswellin® - Przeciwzapalny fitonutrient' napisanej przez Majeed et al. w 1996 roku, opublikowanej przez Nutriscience Publishers, Inc.

Jak wyjaśnia twórca, oleożywica z Boswellia, z której pozyskuje się Boswellin®, składa się z:
- Seskwiterpenowych olejków eterycznych.
- Polisacharydów.
- Większych terpenoidów, w tym: kwasu beta-bosweliowego, kwasu acetylo-beta-bosweliowego, kwasu 11-keto-beta-bosweliowego, kwasu acetylo-11-keto-beta bosweliowego.
Wszystkie są zidentyfikowane w surowcu Boswellin®.
Z dużą ilością badań naukowych
Sabinsa, twórca surowca Boswellin®, udoskonalił swój ekstrakt opatentowany na bazie czystych badań naukowych, opartych na standardach jakości farmaceutycznej, ale w naturalnym produkcie.
Opublikowano ponad 20 badań naukowych z zakresu farmakokinetyki, farmakodynamiki, fitoterapii, toksykologii, biochemii, medycyny i fitomedycyny oraz powiązanych dziedzin, dotyczących patentu Boswellin®.
Niektóre z najbardziej renomowanych to:
- Majeed M, Badmaev V, Gopinathan S, Rajendran R, Norton T, and Braly J. Boswellin® - Przeciwzapalny fitonutrient. Nutriscience Publishers Inc., Piscataway, NJ. 1996
- Majeed M, Prakash L, Badmaev V, Nujoma Y, Natarajan S, Norton T, et al. Redefining Our Standards, Boswellin® The Only Natural Leukotriene and HLE Inhibitor®. 1999. Sabinsa Corporation
- Majeed M, Vaidyanathan P, Natarajan S, Shaheen M, Vuppala KK. Effect of Boswellin® Super on knee pain in Japanese adults: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. European Journal of Biomedical and Pharmaceutical Sciences. 2016;3(10):293-298
Lista nie ogranicza się tylko do tego, Sabinsa zrewolucjonizował rynek Boswellia serrata od momentu powstania aż do dziś, wprowadzając innowacje i jakość, gwarantując:
- 80% kwasów bosweliowych.
- 52,5% kwasów beta-bosweliowych.
- 30% kwasu acetyl keto beta bosweliowego (AKBA lub AKBBA).
Boswellin® i Bioperine®, marki Sabinsa
Ekstrakt z Boswellia Serrata (15:1) 340 mg (Boswellin®) HSN został opracowany używając prestiżowego patentu Boswellin® renomowanego amerykańskiego producenta Sabinsa.
Wykorzystano również BioPerine® – opatentowany ekstrakt z czarnego pieprzu, standaryzowany na wysoką zawartość 98,5% piperyny – głównego alkaloidu znanego ze swoich efektów na mechanizm działania kwasów beta-bosweliowych.

Sabinsa Corporation, założona w 1988 roku, to producent i dostawca ekstraktów roślinnych. Misją Sabinsa jest dostarczanie naturalnych, opartych na dowodach produktów dla funkcjonalnego żywienia i zdrowia człowieka. Przez 30 lat Sabinsa wprowadziła na rynek ponad 100 standaryzowanych ekstraktów roślinnych i prywatnie sfinansowała kilka badań klinicznych we współpracy z prestiżowymi instytucjami w celu wsparcia tych produktów.
Ważne jest, aby rozwijać i wprowadzać na rynek produkty oparte na dowodach naukowych i klinicznych, co stanowi główną filozofię Sabinsa i w dużej mierze przyczynia się do ciągłego sukcesu komercyjnego firmy. Sabinsa uzyskała od FDA kilka zatwierdzonych protokołów klinicznych dla swoich produktów. Ponad 120 naukowców pracuje na pełny etat, prowadząc badania w Indiach i Stanach Zjednoczonych. Sabinsa nadal rozwija i opatentowuje korzystne dla zdrowia składniki odżywcze na rynek światowy.
Źródło: Sabinsa Corporation (2022)
Najlepszy produkt, z manganem
W formule HSN wprowadziliśmy ważny minerał do normalnego tworzenia tkanki łącznej, mangan, który doskonale uzupełnia działanie Boswellia serrata w produkcie.
Najlepsze produkty znajdziesz w HSN.
Wysoka dzienna dawka
Produkt dostarcza 340 mg ekstraktu z Boswellia serrata (Boswellin®) na kapsułkę, osiągając ponad 100 mg AKBA na dawkę, co czyni produkt opcją najbardziej zalecaną według badań Sabinsa, na rynku.
W HSN suplementy żywnościowe są formułowane zgodnie z najważniejszymi dowodami naukowymi.
Właściwości Boswellin®️
Boswellia serrata
- Boswellia serrata wspiera elastyczność stawów.
- Boswellia serrata pomaga utrzymać stawy w dobrym stanie.
- Boswellia serrata wspiera zdrowie przewodu pokarmowego.
Dzięki badaniom nad surowcem Boswellin® stwierdzono, że:
- Boswellin® może mieć korzystny wpływ na układ mięśniowo-szkieletowy, kostny i stawowy, i może być przydatny w poprawie wysiłku kostnego, stawowego i mięśniowego.
- Boswellin® może wspierać zdrowie kości i stawów.
Mangan
- Mangan przyczynia się do utrzymania zdrowych kości.
- Mangan pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych.
- Mangan pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Czarny pieprz
Piperyna zawarta w owocach roślin z rodziny „Piper” jak Piper nigrum (czarny pieprz), zwiększa biodostępność kwasów bosweliowych, takich jak AKBA, z Boswellia serrata, według najnowszych badań.
Vijayarani et al. (2020)
Kombinacje z Boswellia
Możesz połączyć ekstrakt z:
Bibliografia
- Vijayarani, K. R., Govindarajulu, M., Ramesh, S., Alturki, M., Majrashi, M., Fujihashi, A., Almaghrabi, M., Kirubakaran, N., Ren, J., Babu, R. J., Smith, F., Moore, T., & Dhanasekaran, M. (2020). Enhanced Bioavailability of Boswellic Acid by Piper longum: A Computational and Pharmacokinetic Study. Frontiers in pharmacology, 11, 551911.