- Omega-3 z naturalnego oleju rybiego. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych EPA i DHA.
- 180 mg kwasu Eikozapentaenowego + 120 mg Kwasu Dokozaheksaenowego (Autentyczne 18/12%), na perełkę.
- Zawiera dużą ilość Witaminy E jako przeciwutleniacza gwarantującego ochronę kwasów tłuszczowych omega.
- Dostarcza 1000 mg certyfikowanego oleju rybnego omega-3, por perla. Alta dosis.
- Gwarantowany brak utleniania kwasów tłuszczowych, maksymalna czystość.
- Brak zanieczyszczeń, olej rybi wolny od metali ciężkich. Całkowicie destylowany molekularnie.
- Gwarantowana stabilność: Kontrolowana wartość kwasowa. Omega-3 najwyższej jakości! Wolny od PCB i Dioksyn.
Nie daj się oszukać!
Nasz Omega-3 Olej rybi 1000 mg gwarantuje rzeczywistą zawartość w jednej perle 180 mg kwasu eikozapentaenowego (EPA) i 120 mg kwasu dokozaheksaenowego (DHA).
Odkryj, dlaczego wyraźnie podajemy ilość kwasów Omega-3 i dlaczego jest to konieczne, podczas gdy inne firmy podają tylko wartości procentowe.

Naturalny Olej Rybi o wysokiej zawartości kwasów Omega-3. Niezbędne kwasy tłuszczowe w diecie!
Omega-3 Olej Rybi 1000 mg EssentialSeries to suplement żywnościowy w perełkach wyprodukowany z czystego, wysokiej jakości oleju rybiego, o gwarantowanej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, wysoko cenionych ze względu na swoje właściwości odżywcze, szczególnie w diecie zachodniej, gdzie ich spożycie jest dość ubogie w porównaniu do idealnego spożycia.
Ile razy jadłeś tłuste ryby w ciągu ostatniego tygodnia? A algi?Te dwa pokarmy są głównym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie, ale tak naprawdę... Na Zachodzie, w przeciwieństwie do regionów takich jak Japonia, gdzie spożycie ryb jest powszechne, ich spożycie nie jest wystarczające. Suplementy żywnościowego z omega-3 to doskonały sposób na uzupełnienie diety osób, które nie spożywają dużych ilości produktów bogatych w kwasy omega-.
Omega-3 Olej Rybi HSN to suplement żywnościowy, który spełnia wszystkie niezbędne specyfikacje jakości, maksymalnej czystości i gwarantowanej zawartości kwasów tłuszczowych; aby być produktem referencyjnym na rynku międzynarodowym.

Autentyczna jakość Omega-3!
Jakość kwasów tłuszczowych omega-3 jest ważna, ponieważ tłuste ryby, z których pozyskuje się olej bogaty w omega-3, są bardzo podatne na zanieczyszczenia, degradację lub nieodpowiednie właściwości, a aby to zapewnić, firmy, które je sprzedają, muszą kontrolować wszystko, co niezbędne.
W HSN uczestniczymy w całym procesie. Ciesz się wyjątkowym rozwojem w zakresie jakości i bezpieczeństwa!
Gwarantowana zawartość. HSN Omega-3 jest mierzony w masie, a nie w objętości
Kwasy tłuszczowe omega-3 są częścią oleju rybiego zawartego w perełkach, tak jest zawsze we wszystkich produktach na rynku. Nie ma czegoś takiego jak produkt w „100% Omega-3” – nie jest to możliwe.
Ilość kwasów omega-3 obecnych w oleju rybim powinna być mierzona po obróbce, co gwarantuje określoną zawartość, zwykle 18% / 12%, co jest najbardziej powszechne.
Jest z tym pewien problem – jest to mylące:
Jeśli powiem ci, że 18% produktu to EPA, a perła ma 1000 mg Oleju Rybiego? Ile zawiera EPA? 180 mg, prawda? Cóż, powinien, ale to zależy.
Zwykle firmy podają procentową zawartość kwasów tłuszczowych na bazie objętości perły, co, choć ważne, naszym zdaniem jest całkowitym oszustwem dla konsumenta, ponieważ łatwo wprowadza w błąd. Jest to bardzo powszechne!
Po zmierzeniu zawartości 18% objętości perełki, nie ma 180 mg EPA, ale około 160 mg, czyli w rzeczywistości jest to 16% EPA masy. Płacisz za więcej niż spożywasz!
W HSN mierzymy zawartość kwasów omega-3 w naszych produktach według masy, więc nasze omega-3 olej rybi 1000 mg to naprawdę 18% EPA / 12% DHA na masę. Każda perełka 1000 mg dostarcza 180 mg EPA i 120 mg DHA.
Jesteśmy całkowicie transparentni i oferujemy najlepszą jakość na rynku w bezkonkurencyjnej cenie.

Olej rybi – mały, czysty, destylowany molekularnie
Olej rybi zamknięty w perle ma naturalne pochodzenie i tak jest zawsze, ale oczywiście... Nie wszystkie oleje rybie są takie same, tzn. nie jest tak samo uzyskać olej rybi z sardynek jak z łososia.
Małe ryby, takie jak sardynki i sardele, są idealnym źródłem do ekstrahowania olejów na suplementy z kwasami tłuszczowymi omega-3.
Wynika to z faktu, że inne popularne gatunki, takie jak łosoś, mają znacznie większą powierzchnię skóry, a zatem mają tendencję do wychwytywania większej ilości zanieczyszczeń i metali, takich jak rtęć, na które są narażone w morzu. Małe ryby nie są na to narażone, a zatem naturalnie czystość ich oleju jest znacznie wyższa.
Ponadto olej rybi, z którego wytwarzane są kwasy omega-3 HSN, został poddany destylacji molekularnej. To specjalny proces oczyszczania kwasów omega-3, który usuwa wszelkie ślady metali ciężkich i naturalnych zanieczyszczeń ze środowiska morskiego, które mogą być obecne w oleju rybim, z którego powstaje suplement żywnościowy.
Podaż pełnych niezbędnych kwasów tłuszczowych, 0% peroksydacji dzięki kontroli jakości i przeciwutleniaczom
Ryby po złowieniu są gotowane na parze w celu uzyskania oleju. Jest to sposób, który stosujemy w HSN i jest to idealny sposób na zapewnienie, że kwasy tłuszczowe omega-3 nie ulegają peroksydacji, ponieważ para wodna nie podnosi znacząco temperatury tłuszczu rybiego, z którego pozyskiwany jest olej, a zatem nie powoduje jego degradacji.
Podobnie, cały proces obróbki i konserwacji oleju, a także produkcja pereł i ich późniejsze przechowywanie, ma na celu zagwarantowanie braku utleniania oleju i jego niezbędnych kwasów tłuszczowych.
Nie wspominając już o tym, że do produktu HSN dodano znaczną ilość witaminy E, przeciwutleniacza, który pomaga chronić komórki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. To właśnie właściwość chroni również kwasy tłuszczowe w perłach oleju rybiego przed tlenem, światłem i utlenianiem, zapewniając ich zwiększoną integralność.
Wysoka dawka jednostkowa: 1000 mg Oleju Rybiego (180 mg EPA / 120 mg DHA) w perełce
Omówiliśmy już znaczenie pomiaru omega-3 w masie, a nie w objętości perły, ale nie tylko to jest ważne, musimy również wziąć pod uwagę, że ważna jest również ilość brutto kapsułkowanego oleju rybiego na jednostkę.
Na przykład, jeśli perełki są małe i zawierają 500 mg oleju rybiego (co jest częstym zjawiskiem), nawet jeśli zawartość EPA wynosi 18%, będą one dostarczać tylko 90 mg na perełkę, a użytkownik będzie zużywał znacznie więcej perełek dziennie.
Perełki HSN dostarczają 1000 mg prawdziwego oleju rybnego na perełkę, co stanowi wysokie stężenie idealne do wygodnej suplementacji diety.
Nie zawiera dioksyn i związków pochodnych. Nie zawiera anyzydyny, furanów i PCB
Czystość lub „czystość” oleju rybiego jest ustalana na podstawie zawartości zanieczyszczeń, takich jak dioksyny, furany i PCB.
Olej rybi omega-3 HSN jest wolny od tych i innych zanieczyszczeń naturalnie występujących w rybach morskich w wyniku narażenia środowiska.
Nie zawiera również anizydyny, która jest miarą pogorszenia jakości oleju rybnego, a zatem wyznacznikiem utraty jakości.
Bez barwników, aromatów i konserwantów. Naturalny olej rybi i perełki z żelatyną
Perełki z omega-3 HSN nie zawierają barwników, konserwantów i środków maskujących smak.

Są to czyste perełki z oleju rybiego bogate w kwasy omega-3, z witaminą E. Najbardziej naturalne!
Nie zawierają zbędnych dodatków i nie potrzebują niczego, aby zakamuflować swoje właściwości organoleptyczne, ponieważ dzięki kontroli jakości substancji glazurującej: Nie mają smaku ani zapachu, są wygodniejsze w spożywaniu.
Olej rybi pochodzący z zimnych wód. Lepsza jakość i mniejsze narażenie na zanieczyszczenia
Zimne wody Atlantyku to miejsca, w których woda morska jest najczystsza, a zatem gdzie żyjące tam zwierzęta są narażone na najmniejsze zanieczyszczenie.
Małe ryby, z których wytwarzany jest olej omega-3 w naszych suplementach diety, są łowione w tych starannie wyselekcjonowanych miejscach, aby zapewnić, że oryginalny surowiec (ryba) używany do produkcji oleju jest najwyższej jakości.
Właściwości Omega-3 zaskoczą Cię. Odkryj znaczenie tych niezbędnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych
Omega-3 Olej Rybi 1000 mg HSN to suplement żywnościowy o wysokiej zawartości kwasów Omega-3.
Głównymi składnikami tej rodziny kwasów tłuszczowych są:
- Kwas Alfa-linolenowy (ALA).
- Kwas Eikozapentaenowy (EPA).
- Kwas Dokozaheksaenowy (DHA).
Kwas Dokozaheksaenowy (DHA)
- Kwas dokozaheksaenowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu. 1
- Kwas dokozaheksaenowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia. 2
EPA + DHA
- Kwas eikozapentaenowy i dokozaheksaenowy przyczyniają sie do prawidłowego funkcjonowania serca.3
Jak widać, znaczenie kwasów tłuszczowych omega-3 jest bardzo wysokie, szczególnie w trosce o najbardziej wrażliwe organy ludzkiego ciała, takie jak mózg, serce i oczy.
Zapewnij sobie odpowiednie spożycie kwasów omega dzięki naszemu wysokiej jakości suplementowi żywności!
Wskazówki i porady, aby omega-3 się nie powtarzały: nasze perełki nie mają zapachu ani smaku!
Częstym problemem konsumentów kwasów omega-3 jest to, że tego typu suplementy żywnościowe, ze względu na wysokie stężenie oleju rybiego, mogą „odbijać się”, powodując rybi posmak w ustach po wielu godzinach stosowania.
Jest to powszechne u osób, które stosują kwasy omega-3 na czczo. W HSN odradzamy ten sposób stosowania, ponieważ jest on przede wszystkim mniej skuteczny i przyczynia się do tego niepożądanego działania kwasów omega-3.

Najlepszym zaleceniem, aby uniknąć tych skutków, jest przyjmować perełki z posiłkiem, najlepiej lekkiego, bez nabiału lub strączków, które mogą generować gazy i przyczyniać się do ponownego odbijania.
Poznaj wszystkie nasze kwasy omega-3. Niezbędne kwasy tłuszczowe dla wszystkie potrzeby
W HSN mamy różne rodzaje Omega-3, które różnią się zasadniczo pod względem stężenia zawartości EPA i DHA. Przedstawiamy je Tobie:
Który jest twój?
Referencje bibliograficzne
- Albert, B. B., Derraik, J. G. B., Cameron-Smith, D., Hofman, P. L., Tumanov, S., Villas-Boas, S. G., … Cutfield, W. S. (2015). Fish oil supplements in New Zealand are highly oxidised and do not meet label content of n-3 PUFA. Scientific Reports, 5, 7928.
- Bonilla-Mendez, J. R., & Hoyos-Concha, J. L. (2018). Methods of extraction, refining and concentration of fish oil as a source of omega-3 fatty acids. Corpoica Ciencia y Tecnologia Agropecuaria, 19(3), 645–668.
- EFSA Panel on Dietetic Products, N. and A. (NDA). (2009). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA), docosapentaenoic acid (DPA) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal, 7(10), 1263.
- EFSA Panel on Dietetic Products, N. and A. (NDA). (2010). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to docosahexaenoic acid (DHA) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal, 8(10), 1734.
- Kris-Etherton, P. M., Harris, W. S., & Appel, L. J. (2002). Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. Circulation, 106(21), 2747–2757.
1 Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
2 Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
3 Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie.