- EpiCor® - Wysokiej jakości nieaktywne drożdże: opatentowany i naukowo przebadany składnik, jedna z największych innowacji ostatnich lat.
- Roślinne kapsułki z formułą Clean Label: Bez zbędnych dodatków, bez alergenów i odpowiednie dla wegan.
- Idealna i wygodna dawka: Każda kapsułka zawiera 500 mg EpiCor®, czyli idealną ilość. Potrzebujesz tylko jednej kapsułki dziennie.
- Kompatybilny z innymi suplementami żywnościowymi: Można łączyć z multiwitaminami, minerałami, fermentami i innymi składnikami w celu maksymalizacji efektów funkcjonalnych.
- Produkt wspierany naukowo: EpiCor® to nieaktywne drożdże poparte badaniami opublikowanymi w czasopismach naukowych o wysokim wpływie, które potwierdzają jego status jako postbiotyku.
EpiCor® – Wzmocnij swoje samopoczucie dzięki innowacyjnemu podejściu
Suszone Drożdże Nieaktywne (EpiCor®) 500 mg EssentialSeries to suplement żywnościowy w kapsułkach roślinnych, opracowany na bazie fermentowanych drożdży Saccharomyces cerevisiae, produkowanych w specyficznych warunkach, opatentowanych pod marką EpiCor®.
EpiCor® to unikalny składnik, który wyróżnia się na tle innych substancji. Opatentowane składniki stosowane przez firmę Cargill, producenta EpiCor®, wzbogacają środowisko znanych drożdży Saccharomyces cerevisiae i fermentują je, tworząc unikalne metabolity, które sprawiają, że EpiCor® jest tak wyjątkowy.
Jeśli szukasz najlepszego postbiotyku, wypróbuj EpiCor® – idealny suplement na zmiany pór roku i chłodniejsze dni.
Idealny suplement na zimniejsze miesiące
EpiCor®: Opatentowana technologia dla najwyższej jakości
EpiCor® to zarejestrowany znak towarowy, opatentowany przez firmę Cargill.
Cargill to amerykańska firma zajmująca się produkcją żywności i składników niezbędnych do życia. Jak sami mówią, zaczęli jako magazyn zbożowy w 1865 roku, a dziś łączą rolników, rynki i klientów.
W ramach swojej odpowiedzialności społecznej opracowali innowacyjne opatentowane składniki, które zrewolucjonizowały rynek, w tym EpiCor®.

EpiCor® to drożdże, a dokładnie drożdże powszechnie stosowane w produkcji piwa, chleba i innych fermentowanych produktów: Saccharomyces cerevisiae. Dlaczego więc EpiCor jest inny? Ze względu na proces fermentacji.
EpiCor® jest fermentowany w środowisku wzbogaconym opatentowaną mieszanką składników, które firma Cargill połączyła w określonych proporcjach i warunkach środowiskowych, co prowadzi do powstania konkretnych metabolitów w drożdżach, przekształcając zwykłe drożdże piwne w EpiCor®.
500 mg EpiCor® w każdej kapsułce – Wysokie stężenie
Opracowaliśmy roślinne kapsułki zawierające 500 mg EpiCor®, co stanowi optymalną dawkę, by w pełni wykorzystać jego właściwości. Tak wysokie stężenie pozwala wygodnie korzystać z wartości odżywczych fermentowanych suchych drożdży, przyjmując zaledwie 1 kapsułkę dziennie.
Roślinne kapsułki: Clean Label i bez zbędnych dodatków
Ważną częścią zaangażowania HSN jest ułatwienie Ci dostępu do unikalnych suplementów żywnościowych, nie tylko pod względem ich składu czy wartości odżywczych, ale również w odniesieniu do całej formuły i kontroli procesu produkcji.
Jednym ze sposobów, w jaki się rozwijamy, jest znaczne ograniczenie stosowania dodatków. Już od wielu lat nie stosujemy dodatków w naszych kapsułkach ze względów estetycznych – nie używamy barwników, które zakrywają materiał powlekający i uniemożliwiają zobaczenie zawartości, ani barwników czy lakierów, które nie są naturalne. Nasze kapsułki są tak przejrzyste, jak my.
Suszone Drożdże Nieaktywne EpiCor® nie są wyjątkiem – użyliśmy tylko hydroksypropylometylocelulozy jako roślinnego materiału powlekającego oraz naturalnej mąki ryżowej, by zwiększyć objętość i zapewnić jednorodny rozkład składnika w każdej partii produkcyjnej.
Czym jest EpiCor® (Suszone Drożdże Nieaktywne)?
EpiCor® to składnik postbiotyczny pochodzący z fermentacji drożdży Saccharomyces cerevisiae, powszechnie znanych jako drożdże piekarskie lub piwne. Dzięki opatentowanemu procesowi fermentacji i suszenia uzyskuje się całościowo fermentowane drożdże zawierające unikalną mieszankę interesujących metabolitów, w tym białka, peptydy, przeciwutleniacze, polifenole, kwasy organiczne, nukleotydy i polisacharydy takie jak beta-glukany.
Ten złożony profil składników odżywczych był przedmiotem ponad tuzina opublikowanych badań, które wskazują, że EpiCor® może mieć różne poziomy wpływu żywieniowego, interesujące dla osób potrzebujących wsparcia diety. Jako nieaktywne drożdże odporne na pH i wysoką temperaturę, EpiCor® doskonale nadaje się do stosowania jako suplement żywnościowy – dlatego właśnie opracowaliśmy kapsułki o wysokim stężeniu opatentowanego składnika.
Dlaczego warto wybrać EpiCor® zamiast innych opcji?
Istnieje wiele suplementów żywnościowych o podobnym zastosowaniu jak Suszone Drożdże Nieaktywne EpiCor®. Przykładem może być Inmu Glukany, który także wykorzystuje drożdże piwne, koncentrując się na standaryzowanym 75% udziale beta-glukanów o strukturze 1,3/1,6.
Jednak każdy składnik ma swoje unikalne właściwości, EpiCor® również, ponieważ dzięki warunkom fermentacji, fermentowane drożdże piwne mają szeroki profil metabolitów, których nie znajdziesz w żadnym innym składniku na świecie.
Z czym łączyć, aby uzyskać maksymalne efekty?
EpiCor® można łączyć z Inmu Glukanami – to doskonałe połączenie.
Często łączy się również z:
Wypróbuj najlepsze propozycje rekomendowane przez naszych ekspertów!
Źródła naukowe
- Schauss, A. G., & Vojdani, A. (2006). Discovery of edible fermentation product with unusual immune enhancing properties in humans. The FASEB Journal, 20(4), A143–A143.
- Moyad, M. A., Robinson, L. E., Zawada, E. T., Kittelsrud, J. M., Chen, D. G., Reeves, S. G., & Weaver, S. E. (2008). Effects of a modified yeast supplement on cold/flu symptoms. Urologic Nursing : Official Journal of the American Urological Association Allied, 28(1), 50–55.
- Moyad, M. A., Robinson, L. E., Zawada, E. T., Kittelsrud, J., Chen, D. G., Reeves, S. G., & Weaver, S. (2010). Immunogenic yeast-Based fermentate for cold/flu-like symptoms in nonvaccinated individuals. Journal of Alternative and Complementary Medicine, 16(2), 213–218.
- Moyad, M. A., Robinson, L. E., Kittelsrud, J. M., Reeves, S. G., Weaver, S. E., Guzman, A. I., & Bubak, M. E. (2009). Immunogenic yeast-based fermentation product reduces allergic rhinitis-induced nasal congestion: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Advances in Therapy, 26(8), 795–804.
- Evans, M., Reeves, S., & Robinson, L. E. (2012). A dried yeast fermentate prevents and reduces inflammation in two separate experimental immune models. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2012, 973041.
- Pinheiro, I., Robinson, L., Verhelst, A., Marzorati, M., Winkens, B., Abbeele, P. Van, & Possemiers, S. (2017). A yeast fermentate improves gastrointestinal discomfort and constipation by modulation of the gut microbiome: Results from a randomized double-blind placebo-controlled pilot trial. BMC Complementary and Alternative Medicine, 17(1), 441.