- Wegański CLA - Prawdziwy Naturalny Sprzężony Kwas Linolowy.
- Mieszanka izomerów Cis- i Trans- (c9, t11) - Najczęściej badane połączenie
- Prezentacja w perełkach roślinnych - Wykonana z wegańskiej powłoki bez żelatyny.
- CLA uzyskany z oleju z nasion krokosza Barwierskiego (Carthamus tinctorius).
- Standaryzowany ekstrakt na 80% - 800 mg CLA z 1000 mg Oleju z Krokosza barwierskiego.
- Wysokie stężenie i czystość - Gwarantuje stabilność i integralność kwasów tłuszczowych oleju.
- Wegańska prezentacja! - Większość CLA dostępnych na rynku nie jest wegańska.
Wegański CLA 800 mg - Perełki roślinne bez żelatyny
CLA Vegano 800 mg (Sprzężony Kwas Linolowy) EssentialSeries, to wegańska wersja naszego produktu 800 mg (Sprzężony Kwas Linolowy), z tą zmianą, że substancja glazurująca nie jest już pochodzenia zwierzęcego, z żelatyny, ale na bazie skrobi i wegańska.
Sprzężony kwas linolowy to kwas tłuszczowy, który jest bardzo charakterystyczny dla produktów pochodzących od przeżuwaczy, takich jak produkty mleczne i wołowina, ponieważ jest wytwarzany w ich jelitach. Sprzężone wiązania CLA warunkują jego izomeryzm, z istniejącymi kwasami cis-/trans- i różnymi pozycjami w sprzężonych wiązaniach. W HSN stosujemy najbardziej naukowo przebadaną konfigurację CLA: c9,t11 CLA..
Wegański CLA HSN jest wytwarzany z oleju z nasion krokosza barwierskiego niemodyfikowanego genetycznie. Jest to ważne, ponieważ wiele CLA zawiera GMO.
Pierwszy wegański CLA w perełkach na rynku! HSN oddaje go do Twojej dyspozycji
Sprzężony kwas linolowy - wysoko ceniony kwas tłuszczowy
CLA lub sprzężony kwas linolowy jest bardzo ceniony, ponieważ kiedy odkryto efekty sprzężenia kwasów linolowych (Omega-6), naukowcy zainteresowali się zmianą jego unikalnych właściwości.
Spożycie kwasu CLA wynosi maksymalnie 1 gram dziennie, zwłaszcza u osób, które utrzymują wysokie dzienne spożycie produktów pochodzenia zwierzęcego pochodzenia wołowego. U wegan spożycie CLA jest praktycznie zerowe, stąd potrzeba stworzenia produktu roślinnego, który byłby odpowiedni do spożycia przez wegan. Na tym właśnie skupiliśmy się w HSN.
Ponadto, najbardziej badanym i cenionym rodzajem CLA jest pochodzenia zwierzęcego – CLA żwaczowy, który jest mieszaniną izomerów C9 i T11. Nasz wegański CLA z oleju z krokosza barwierskiego został przygotowany głównie z oleju z krokosza barwierskiego.
Najlepsza jakość dostępna w HSN!
Certyfikowane naturalne pochodzenie - 80% oleju z nasion krokosza barwierskiego CLA
CLA firmy HSN pochodzi ze źródeł roślinnych, w tym przypadku z oleju naturalnie występującego w nasionach rośliny Carthamus tinctoriusnaturalnego i wegańskiego źródła CLA.
Stężenie tego kwasu tłuszczowego w nasionach krokosza barwierskiego jest wysokie, ale nie tak klasyczne jak w źródłach zwierzęcych.
W HSN stosujemy procedury oczyszczania oleju szafranowego, aby zapewnić wysoką zawartość tego cennego kwasu tłuszczowego, CLA, a tym samym zagwarantować minimum 80% naturalnego składu oleju.
Wysokie stężenie na perełkę 800 mg Sprzężonego Kwasu Linolowego (CLA)
Każda perełka wegańska dostarcza 800 mg CLA. Zalecamy stosowanie 3 perełek wegańskich dziennie.
Biorąc pod uwagę, że średnie spożycie najwyższej grupy CLA w dietach o wysokiej zawartości pokarmów pochodzenia zwierzęcego wynosi około 1000 mg, spożycie 2400 mg CLA zapewnia wystarczające dzienne spożycie.
Ciesz się wygodniejszą formą stosowania dzięki wysokiej zawartości tego ważnego kwasu tłuszczowego w perełce.
Jak przygotować perełki roślinne?
Perełki, które są powłokami stosowanymi do przygotowania kapsułek miękkich zawierających olej z nasion krokosza barwierskiego, są zwykle przygotowywane z żelatyny.
Żelatyna jest polimerem zwierzęcym o bardzo wysokiej zawartości kolagenu, co nadaje jej doskonałe właściwości, aby móc zawierać oleje w suplementach żywnościowych bez wycieków, są one szeroko stosowane na przykład w suplementach omega-3, które nie są wegańskie.
CLA w perełkach dostępnych na rynku jest zawsze w formie pereł pochodzenia zwierzęcego, co czyni go nieodpowiednim do stosowania przez osoby stosujące dietę roślinną i nie spożywające produktów pochodzenia zwierzęcego.
Nasza nowa formuła CLA o wysokim stężeniu jest wegańska, wyprodukowana bez składników pochodzenia zwierzęcego, całkowicie odpowiednia dla wszystkich rodzajów diet.
Formuła bez estetycznych dodatków - Ciesz się bardziej naturalnymi produktami HSN
W naszych perłach nie stosujemy dodatków do celów estetycznych, są one całkowicie wolne od barwników i zmętniaczy
Możesz cieszyć się suplementami żywnościowymi z mniejszą ilością składników i bez zbędnych związków. Nasze wegańskie perełki CLA są wytwarzane wyłącznie z oleju z krokosza barwierskiego bogatego w sprzężony kwas linolowy i niezbędnych środków do produkcji perełek.
Prostsze, lepsze i z maksymalną skutecznością, która charakteryzuje niezrównaną jakość produktów HSN.
Połącz je z innymi produktami na definicję! Pomagamy w wyborze:
CLA to suplement żywnościowy powszechnie stosowany przez sportowców i osoby stosujące diety definicyjne. Jest zwykle łączony z innymi produktami, takimi jak:
Znajdź wszystkie produkty w kategorii „Kontrola Wagi” na naszej stronie internetowej.
Referencje bibliograficzne:
- Watras, A. C., Buchholz, A. C., Close, R. N., Zhang, Z., & Schoeller, D. A. (2007). The role of conjugated linoleic acid in reducing body fat and preventing holiday weight gain. International Journal of Obesity, 31(3), 481–487.
- Pinkoski, C., Chilibeck, P. D., Candow, D. G., Esliger, D., Ewaschuk, J. B., Facci, M., … Zello, G. A. (2006). The effects of conjugated linoleic acid supplementation during resistance training. Medicine and Science in Sports and Exercise, 38(2), 339–348.
- Kennedy, A., Martinez, K., Schmidt, S., Mandrup, S., LaPoint, K., & McIntosh, M. (2010). Antiobesity mechanisms of action of conjugated linoleic acid. Journal of Nutritional Biochemistry, 21(3), 171–179.
- Whigham, L. D., Watras, A. C., & Schoeller, D. A. (2007). Efficacy of conjugated linoleic acid for reducing fat mass: A meta-analysis in humans. American Journal of Clinical Nutrition, 85(5), 1203–1211.
- Herrmann, J., Rubin, D., Häsler, R., Helwig, U., Pfeuffer, M., Auinger, A., … Schrezenmeir, J. (2009). Isomer-specific effects of CLA on gene expression in human adipose tissue depending on PPAR2 P12A polymorphism: A double blind, randomized, controlled cross-over study. Lipids in Health and Disease, 8, 35.