- Bulion z kurczaka w proszku - Konswerwacja bez lodówki!
- Fit wersja koncentratu bulionu, którego używasz do gotowania. Zdrowa opcja!
- Niesamowity naturalny smak umami. Naturalnie wzbogacony suszonymi drożdżami nieaktywnymi.
- Wzbogacony Engevita® - Patent na drożdże odżywcze o wysokiej koncentracji witamin i minerałów.
- Wysoka zawartość białka. Wzbogacony hydrolizowanymi peptydami kolagenowymi z wołowiny.
- Dobra rozpuszczalność zarówno w zimnych, jak i gorących płynach. Nadaje się do gotowania.
Bulion z kurczaka w proszku o wysokiej zawartości białka
Bulion z kurczaka w proszku FoodSeries to preparat w proszku przygotowany na bazie białka z kurczaka w proszku, hydrolizowanego kolagenu wołowego i drożdży odżywczych. Prosta kombinacja składników, idealna do uzyskania najlepszego smaku w produkcie, którego nie może zabraknąć w twojej kuchni.
Bulion z kurczaka w proszku HSN jest bogaty w białko, zawiera kolagen i autentyczne białko z kurczaka w składzie, a także jest bombą mikroskładników odżywczych, zawierając szerokie spektrum witamin z grupy B, witaminę D oraz ważne minerały, takie jak wapń, potas czy cynk, naturalnie występujące w drożdżach odżywczych.
Bulion z kurczaka w proszku HSN jest przygotowany wyłącznie z naturalnych składników, najlepszych dla twojej codziennej diety.
Unikalny format twojego nowego ulubionego składnika
Lubisz kostki rosołowe? Odkryj ich Fit wersję!
Nasze mamy nauczyły nas, że aby wzbogacić buliony i zupy, a nawet podczas gotowania makaronu lub przygotowywania ryżu, istnieją kostki rosołowe dostępne w supermarketach, które pomagają poprawić smak takich potraw.
Jednak dietetycy i eksperci na całym świecie podkreślają, że choć ta opcja może smakować dobrze, to pod względem wartości odżywczych jest słaba, ponieważ składniki używane do jej produkcji są niskiej jakości. Są to głównie składniki sztuczne, zawierające dużo dodatków smakowych, takich jak glutaminian sodu, którego obecność w codziennej diecie staramy się ograniczać.
Bulion z kurczaka w proszku HSN pełni tę samą funkcję co tradycyjne kostki bulionowe, ale jest przygotowany wyłącznie z wysokiej jakości naturalnych składników odżywczych.
Dodając go do wrzącej wody podczas gotowania makaronu lub ryżu, a także do gulaszu, mięs, kremów warzywnych lub zup, uzyskasz doskonałe wzmocnienie smaku umami w potrawach.
Z autentycznym naturalnym białkiem z kurczaka
Do przygotowania bulionu z kurczaka w proszku używamy wyłącznie białka z autentycznego mięsa kurczaka.
To idealny sposób na:
- Uzyskanie autentycznego smaku bulionu z kurczaka, bez potrzeby dodawania aromatów ani sztucznych składników.
- Utrzymanie pierwotnej zasady rozwoju: Używanie najlepszych składników.
- Zapewnienie wysokiej jakości białka o wysokiej wartości biologicznej i kompletnym aminogramie.
Dlatego nie używamy białka z kurczaka pochodzącego z tkanek łącznych, kości ani innych źródeł niskiej jakości, tylko białka z autentycznego mięsa kurczaka, aby zapewnić optymalne wskaźniki jakości białka w bulionie z kurczaka w proszku, który stanie się jednym z twoich ulubionych składników.
Dodatek nieaktywnych Drożdży odżywczych dla intensywnego smaku
Drożdże odżywcze pochodzą z gatunku Saccharomyces cerevisiae, który znacznie wspiera intensywność smaku bulionu z kurczaka w proszku od HSN.
Nieaktywne drożdże mają intensywny smak umami, często porównywany do smaku dojrzewającego sera. Nie dlatego, że smakują jak „ser”, ale dlatego, że ser doskonale reprezentuje umami, podobnie jak papryka cayenne reprezentuje ostrość, a cukier – słodycz.
Drożdże odżywcze, wraz z niektórymi produktami jak suszony tuńczyk czy suszone grzyby, są największymi przedstawicielami tego smaku w żywności.
Dodając drożdże odżywcze do bulionu proteiny z kurczaka FoodSeries, nie tylko uzyskaliśmy najlepszy smak, ale także wzbogaciliśmy jego wartość odżywczą w naturalny sposób, dodając witaminy i minerały naturalnie obecne w drożdżach.
Bogaty w mikroskładniki odżywcze - idealny do wzbogacania twoich przepisów
Drożdże odżywcze są produktem super skoncentrowanym w mikroskładniki odżywcze, takie jak witaminy z grupy B i witamina D, a także różne minerały.
To dlatego, że środowisko, w którym hodowane są drożdże, jest wzbogacone, aby uzyskać wysoką naturalną zawartość tych niezbędnych składników odżywczych.
Dzięki temu bulion z kurczaka w proszku od HSN jest bombą witamin i minerałów, doskonały do wzbogacenia twojej diety, zwłaszcza jeśli nie jest ona bogata w produkty o wysokiej zawartości tych witamin, takie jak warzywa.
Bez organizmów modyfikowanych genetycznie - wysokiej jakości mięso z Kurczaka
Jeśli chodzi o status braku GMO, nasz bulion z kurczaka w proszku jest wolny od jakichkolwiek składników modyfikowanych genetycznie.
To ważne, ponieważ drożdże odżywcze często hodowane są w środowiskach GMO, aby uzyskać szybszy i bardziej opłacalny rezultat dla firm, które je opracowują. Jednak my wolimy stosować procedury respektujące naturalne tempo hodowli, aby uzyskać najlepszy rezultat bez użycia GMO.
To samo dotyczy mięsa kurczaka, z którego pochodzi nasze białko, jest ono całkowicie wolne od GMO, respektując styl życia ptaka, a nie opierając jego istnienie na tuczeniu i zamknięciu. pprzestrzegamy zasad wolnego chowu, aby zagwarantować nie tylko najwyższą jakość odżywczą, ale także większą zrównoważoność.
Z patentem Engevita® - Wysokiej jakości drożdże odżywcze
Drożdże odżywcze mają intensywny charakterystyczny smak, który doskonale komponuje się w naszym produkcie i posiada dużą wartość odżywczą.

Engevita®, to produkt grupy Lallemand, jedna z najbardziej uznanych patentów na świecie, dzięki swojemu chronionemu procesowi hodowli, gwarantując najlepszy rezultat odżywczy, bez użycia dodatków ani wspomagaczy, które wpływałyby na „Clean Labelling”.
Niesamowity smak intensywnie Umami
Najmniej znany ze wszystkich smaków to bez wątpienia umami.
Umami definiuje się jako:
Jeden z pięciu podstawowych smaków, które człowiek może odczuwać, obok słodkiego, słonego, gorzkiego i kwaśnego. Opisuje głęboki i satysfakcjonujący smak, który znajduje się w produktach bogatych w białko.
Słowo „umami” pochodzi z języka japońskiego i można je przetłumaczyć jako „smaczny” lub „pyszny”. Po raz pierwszy zidentyfikował je japoński naukowiec Kikunae Ikeda w 1908 roku, odkrywając, że glutaminian, aminokwas obecny w wielu produktach, jest głównym odpowiedzialnym za ten smak. Dodatkowo nukleotydy, takie jak inozynian i guanylan, również przyczyniają się do rozwinięcia tego smaku.
Bulion z kurczaka w proszku HSN ma intensywny smak umami, idealny do gotowania makaronów i ryżu, jako dodatek do mięs lub ryb, a także do przygotowywania gulaszu, kremów lub ramenu.
Wszystko to z najlepszą jakością odżywczą, wysoką zawartością białka i bez wzmacniaczy smaku ani glutaminianu sodu.
Wysoka zawartość białka - Idealny do sosów i kremów
Wiele przepisów można wzbogacić, dodając bulion z kurczaka w proszku, co działa podwójnie korzystnie, na przykład w sosach, kremach i zupach.
Te przygotowania charakteryzują się niską zawartością białka i korzystają z smaku umami, aby się wyróżniać.
Bulion z kurczaka w proszku wzmacnia smak potraw. Może być używany jako baza do przygotowania ramenu czy zwykłej zupy z makaronem. Dodany do puree i kremów warzywnych nada im unikalny, bardziej intensywny smak, który sprawi, że staną się wyjątkowym pierwszym daniem. Świetnie sprawdzi się także w sosach do mięs, takich jak sos pieprzowy czy serowy. Jest niesamowity.
Ponadto, wzbogaca odżywczo przepis, dodając znaczną ilość mikroskładników odżywczych oraz wysoką zawartość białka o wysokiej wartości biologicznej pochodzącego z mięsa kurczaka i hydrolizowanego kolagenu wołowego w peptydach.
Łatwy do przechowywania, bo się nie „psuje”
Ostatnią kwestią do rozważenia jest to, że bulion HSN, w przeciwieństwie do innych komercyjnych bulionów, ma długi termin przydatności do spożycia i nie wymaga przechowywania w lodówce.
Często kupny słoik bulionu z kurczaka, pełen dodatków, aby utrzymać się w dobrym stanie, musi być spożyty w ciągu kilku tygodni po otwarciu, przechowywany w lodówce. To utrudnia jego zastosowanie, zmuszając do szybkiego spożycia lub utraty świeżości.
To nie dotyczy bulionu HSN, który jako proszek nie wymaga przechowywania w lodówce i utrzymuje się dużo dłużej, nawet po otwarciu, bez potrzeby dodawania dodatków.
Bardziej wygodny sposób na cieszenie się swoim białkowym bulionem bez martwienia się o jego przechowywanie.
Jak go używać - Nie może być prostsze!
Sposób użycia bulionu jest bardzo wszechstronny, ponieważ szybko i równomiernie miesza się z płynem w dowolnej temperaturze.
Na przykład, jeśli chcesz użyć go jako wzmacniacz smaku umami w swoich przepisach, możesz dodać go bezpośrednio podczas gotowania, tak jak rozkruszyłbyś tradycyjną kostkę bulionową. Ilość jest zmienna i zależy od intensywności smaku, jaką chcesz uzyskać, ale około 15 g na 300 ml jest odpowiednia.
Możesz bezpośrednio dodać go do gorącej wody w garnku, aby szybko przygotować bulion z kurczaka, do którego możesz dodać makaron i gotować, aby uzyskać lekką i smaczną zupę.
Jeśli chcesz stworzyć bardziej intensywną bazę, możesz wymieszać dwie miarki w 250 ml wody, z sosem sojowym, olejem sezamowym i pastą miso, aby uzyskać niesamowicie pyszny bulion w stylu orientalnym, do którego możesz dodać suszone algi, grzyby, mięsa, jajka, makaron i wszystko, na co masz ochotę.
Możesz go również zmieszać w zimnej wodzie i użyć jako część płynu do zeszklenia risotto lub do gotowania gulaszu.
Pyszny!
Odkryj inne opcje zdrowej żywności
W HSN znajdziesz wiele niesamowitych opcji, aby uczynić swoją dietę zdrowszą, smaczniejszą i bardziej zrównoważoną. Znajdź swoje idealne produkty w kategorii „Zdrowe Odżywianie” w HSN i zacznij dbać o siebie, nie rezygnując z smaku.