- Podnieś poziom swoich przepisów! - Autentyczna karmelizowana cebula w wersji Fit.
- Karmelizowana, wyłącznie dzięki naturalnym cukrom zawartym w cebuli.
- Smak wzbogacony: octem dla kwasowości i sukralozą dla słodyczy. Idealnie zbalansowana.
- Lśniąca konsystencja drobno posiekanej karmelizowanej cebuli, kawałki idealne jako składnik.
- Delikatna konsystencja, powoli karmelizowana, ale wciąż z lekkim „gryzem – nie rozpada się.
- Niska zawartość cukrów | Bez tłuszczu | Odpowiednia dla wegan.
Karmelizowana cebula w stylu Fit. To możliwe!
Cebula karmelizowana o niskiej zawartości cukru FoodSeries to klasyczny składnik kuchni francuskiej, włoskiej i hiszpańskiej, ale w nowej odsłonie, dzięki której możesz dodać ją do swojej zdrowej diety. Wersja HSN zawiera mało cukrów, jest słodzona i nie zawiera tłuszczu. To cebula o karmelizowanym smaku z substancją słodzącą.
Karmelizowana cebula jest używana w wielu przepisach z różnych kuchni europejskich, a także może być gotowym składnikiem do spożycia. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do burgerów, kanapek, makaronów czy innych dań, nadając im wyrazisty smak umami i wzbogacając ich kompozycję.
Karmelizowana cebula HSN została przygotowana tradycyjnie, wykorzystując wyłącznie naturalnie występujące w cebuli cukry.
W HSN chcemy pomóc Ci wyjść poza kurczaka z ryżem
Naturalnie karmelizowana cebula
Karmelizacja cebuli to naturalny proces zachodzący podczas jej powolnego gotowania na małym ogniu, który pozwala na rozkładanie się naturalnych cukrów i tworzenie złożonych związków, nadających słodki smak i delikatną konsystencję.
Naszą karmelizowaną cebulę przygotowaliśmy w klasyczny sposób, krok po kroku:
- Na początek cebule kroimy w piórka.
- Następnie rozgrzewamy dużą patelnię na średnim ogniu bez tłuszczu, aby uniknąć dodawania zbędnych kalorii.
- Dodajemy szczyptę soli, aby pomóc w wydobyciu wilgoci z cebuli, i regularnie mieszamy, aby się nie przypaliła.
Proces karmelizacji trwa nawet do 60 minut, ponieważ cebula gotowana jest na bardzo małym ogniu bez dodatku oleju czy masła. W trakcie gotowania cebula uwalnia swoje soki, które powoli odparowują, a naturalne cukry zaczynają się karmelizować. Aby uzyskać efekt, który Cię zachwyci i który przewyższa jakością inne dostępne produkty, kluczowe jest utrzymanie niskiej temperatury i częste mieszanie cebuli, aby równomiernie się przyrumieniła i nie przypaliła. To właśnie tutaj inne marki często popełniają błąd – jeśli ogień jest zbyt wysoki, patelnia wysycha, a karmelizowane resztki przywierają i się przypalają. My unikamy tego dzięki cierpliwości i odpowiedniej temperaturze, pozwalając cebuli na stopniowe wydzielanie soków i naturalne deglasowanie patelni.
Końcowy efekt to intensywnie złotobrązowa cebula o słodkim i bogatym smaku, idealna jako dodatek do wielu potraw. Skosztuj najlepszej karmelizowanej cebuli przygotowanej przez szefów kuchni HSN.
Idealna do Twoich przepisów lub do bezpośredniego spożycia
Karmelizowana cebula jest niezwykle wszechstronna i świetnie wzbogaca gulasze, zupy czy pizze, dodając im słodyczy i głębi smaku. Jest także doskonała do smarowania grzanek z serkiem śmietankowym lub jako dodatek do kanapek i burgerów, nadając im wyjątkowego aromatu. Idealnie pasuje również do ciepłych sałatek, zwłaszcza w połączeniu z kozim serem lub orzechami, a także jako nadzienie do tart wytrawnych i pierogów. Może być także podana bezpośrednio jako dodatek do pieczonych mięs, steków lub potraw wegetariańskich, jak tofu czy pieczarki, zapewniając smakowity kontrast.
Odpowiednia dla wegan – Bez alergenów – Paleo
W HSN dbamy o najwyższą jakość naszych produktów. Znani jesteśmy z jakości suplementów żywnościowych, precyzyjnych formuł i minimalnego użycia dodatków.
To nie dotyczy wyłącznie suplementów żywnościowych, ale wszystkich naszych produktów, w tym zdrowej żywności, takiej jak karmelizowana cebula.
Z tego powodu przygotowujemy nasze przepisy z dużą starannością i troską, w środowisku wolnym od kontaktu z alergenami oraz bez zbędnych składników, w tym produktów pochodzenia zwierzęcego; dzięki temu możemy zagwarantować brak alergenów w naszej karmelizowanej cebuli, zarówno w składzie, jak i w środowisku produkcji, a także pełną odpowiedniość dla ścisłych diet wegetariańskich.
Tradycyjna receptura, najwyższa jakość cebuli
Nasza karmelizowana cebula jest przygotowywana w Hiszpanii z lokalnych produktów. Wybieramy cebule od małych, lokalnych rolników, wspierając tym samym lokalny rynek i dbając o najwyższą jakość. Do naszej produkcji trafiają tylko najlepsze okazy – wyselekcjonowane pod względem zawartości naturalnych cukrów, kwasowości czy wielkości.
Nie każda cebula nadaje się do karmelizacji. W zależności od stopnia „ostrości”, zawartości cukrów czy wielkości, różne odmiany mają swoje idealne zastosowanie – do karmelizacji wybieramy mniejsze cebule o wysokiej zawartości naturalnych cukrów.
Dokładamy wszelkich starań, aby każda partia karmelizowanej cebuli spełniała najwyższe standardy jakości.
Urozmaicaj swoje fit przepisy: Pomysły
Karmelizowana cebula to kluczowy składnik klasycznej francuskiej zupy cebulowej. Aby ją przygotować, najpierw ugotuj aromatyczny bulion o intensywnym smaku umami — możesz użyć naszego Bulionu Proteinowego z Kurczaka w Proszku. Dodaj kilka łyżek karmelizowanej cebuli HSN do gorącego bulionu i gotuj przez kilka minut, aby jej słodki i głęboki smak połączył się z resztą składników. Przelej zupę do naczynia żaroodpornego, połóż na wierzchu kromkę grzanego chleba i posyp obficie startym serem. Zapiekaj w piekarniku, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać, tworząc złocistą, chrupiącą warstwę.
Jeśli nie masz ochoty na gotowanie, karmelizowana cebula świetnie sprawdzi się na fit pizzy, dodając słodki akcent, który idealnie komponuje się z innymi składnikami. Rozwałkuj ciasto na pizzę, które możesz kupić lub przygotować samodzielnie z mąki o wyższej wartości odżywczej niż pszenna (np. owsianej), i posmaruj je cienką warstwą naturalnego sosu pomidorowego. Równomiernie rozłóż karmelizowaną cebulę na cieście, a następnie dodaj składniki, takie jak kozi ser, szynka serrano lub świeże pieczarki, aby wzmocnić kontrast smaków. Piecz pizzę, aż ciasto stanie się chrupiące, a składniki dobrze się połączą. Po wyjęciu z piekarnika udekoruj ją świeżą rukolą lub skrop oliwą z oliwek extra virgin z dodatkiem mielonej cayenne dla efektu gourmet.
Aż nam ślinka nam cieknie!
Wygodne opakowanie 250 g – Łatwe do przechowywania i użycia
Przeprowadziliśmy dokładne badania, aby wybrać najlepsze opakowanie dla tego produktu – i nie, to nie żart.
Karmelizowana cebula miała być wygodna w użyciu; chcieliśmy trwałe opakowanie, które można wielokrotnie otwierać i zamykać, ponieważ produkt nie jest przeznaczony do wykorzystania za jednym razem.
Uwzględniliśmy rozmiar otworu, aby łatwo można było nabrać cebulę widelcem lub łyżką.
Przemyśleliśmy również wymiary samego opakowania, aby było kompaktowe i łatwe do przechowywania, a jednocześnie umożliwiało przechowywanie cebuli w sposób luźny, bez jej zgniatania.
Wszystko to zamknęliśmy w solidnym plastikowym opakowaniu z zakręcaną pokrywką, z szerokim otworem, przez który bez problemu zmieści się kuchenny widelec lub łyżka, oraz o pojemności 250 g, która w zależności od przygotowywanego dania wystarczy na około 5–7 porcji.
Odkryj inne produkty HSN – Sosy zero
W HSN chcemy ułatwić Ci prowadzenie zdrowej diety, dlatego nie możesz przegapić naszej zdrowej żywności.
Znajdziesz tam nasze sosy Fitness 0%, idealne dla tych, którzy chcą urozmaicić swoje posiłki, nie rezygnując z diety.