- Autentyczna belgijska ciemna czekolada bez cukru.
- Z 5% naturalnego kokosu.
- 72% czystego kakao.
- Słodzony Maltitolem.
- Aromatyzowany wanilią.
- Zdrowa alternatywa dla konwencjonalnej czekolady.
- Idealna przekąska na diety o niskiej zawartości cukru lub niskoenergetyczne.
- Z pełnym smakiem i konsystencją czystej belgijskiej czekolady.
- Odpowiedni dla diabetyków.
Co to jest Gorzka Czekolada Kokosowa bez Cukru?
Dark Choco with Coconut z FoodSeries to tabliczka belgijskiej z dodatkiem 5% kokosa i nutą wanilii. Jej siła tkwi w tym, że jest to czekolada, która oprócz tego, że jest pyszna, ma 0% cukru – jest idealną opcja dla tych, którzy by chcieli zredukować konsumpcję cukru w swojej diecie.
Jakie właściwości ma Gorzka Czekolada Kokosowa bez Cukru?
Ta tabliczka ciemnej czekolady z kokosem i 0% cukru zawiera 72% belgijskiego kakao. Belgijskie kakao jest uznawane na całym świecie za prawdziwy przysmak – o wyjątkowym smaku i konsystencji, która wyróżnia je spośród innych czekolad.
Sekret belgijskiej czekolady tkwi w pochodzeniu i jakości ziaren, stężenia kakao oraz procesie produkcji, gdyż jest ona wykonywana ręcznie.
Czym się różni?
Kakao belgijskie różni się od większości konwencjonalnych kakao czystością oraz tym, że nie jest mieszane z tłuszczami roślinnymi. Jest czystą czekoladą wykonaną w 100% z ziaren kakao starannie dobranych pod względem dojrzałości, odcienia, średnicy i wagi.
Po wybraniu ziaren, część z nich jest mielona, aby uzyskać proszek kakaowy a część jest tłoczona aby stworzyć masło i belgijską pastę kakaową, które są głównymi składnikami tego produktu.
Chcieliśmy stworzyć czekoladę, która zachowuje smak zwykłej czekolady, ale z mniejszą ilości cukru – i pustych kalorii. Dlatego właśnie dodaliśmy latitol, który jest naturalną substancją słodzącą, która smakuje podobnie do cukru, ale nie podnosi poziomu cukru we krwi i nie powoduje próchnicy.
Zawiera również 5% naturalnego kokosa i nutę aromatu waniliowego. To wyjątkowa mieszanka smaków, która Cię zaskoczy!
Dla kogo jest przeznaczona ta czekolada?
- Dla osób, które by chciały się zdrowiej odżywiać poprzez ograniczenie spożycia cukru.
- Dla osób w okresie diety i/lub definicji, które szukają słodkich dań o niskiej zawartości cukru.
- Odpowiedni dla diabetyków.