- Z najwyższej jakości białkami mleka premium.
- Wysoka wartość odżywcza i niska zawartość cukru.
- Niesamowita konsystencja i pyszne smaki!
- Odpowiedni dla wegetarian.

Co to jest Pudding Proteinowy?
Budyń proteinowy FoodSeries to preparat spożywczy na bazie białek mleka o wysokiej zdolności żelowania, tworzący pyszny budyń o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości cukrów.
Pudding proteinowy HSN różni się od innych podobnych produktów na rynku tym, że ma niską zawartość cukru, a białko użyte do produkcji są najwyższej jakości odżywczej, pochodzą z mleka krów karmionych trawą.
Pudding proteinowy HSN jest odpowiedni dla wegetarian.
Dlaczego warto stosować Pudding Proteinowy?
Czy można wymyślić smaczniejszy sposób na wykorzystanie proteinowej przekąski, czy fit deseru, który pomoże Ci osiągnąć dzienne zapotrzebowanie na białko? Z pewnością nie!
Pudding proteinowy HSN zawiera około 70% wysokiej jakości odżywczej białka. Pamętaj, że:
Białko pomaga w utrzymaniu i wzroście masy mięśniowej.
Zmagasz się z dostarczeniem sobie białka w diecie i szukasz wygodnego i pysznego sposobu? Brakuje Ci budyniu lub podobnych deserów w Twoim zdrowym stylu życia?


Pudding proteinowy FoodSeries jest dla Ciebie! Twój nowy wysokobiałkowy deser fitness.
Dlaczego warto kupić Pudding Proteinowy HSN?
Ponieważ w tym produkcie znajdziesz idealną równowagę pomiędzy:
- Składnikami najlepszej jakości.
- Najlepszymi wartościami odżywczymi.
- Niezrównaną konsystencją i smakiem.
Kto powiedział, że dbanie o siebie jest nudne?
Wysoka zawartość białka
Każda porcja 40 gram puddingu proteinowego dostarcza około 27 gramów białka ze źródeł mlecznych, uznanych za wysoką jakość odżywczą, ponieważ zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy w optymalnych ilościach:
Białko w puddingu proteinowym HSN pochodzi z:
- Izolatu białka mleka (MPI).
- Koncentratu białka mleka (Whey) (WPC).
- Kazeinianu wapnia (kazeina).
Doskonałe, kompletne połączenie!

Niska zawartość cukru
Protein pudding nie zawiera dodanych cukrów, a jedynie cukry naturalnie występujące w składnikach takich jak białka mleka.
Zawartość cukru jest niska. Zawiera mniej niż 1 g cukrów w porcji produktu.
A jego zawartość tłuszczu jest typowa dla białek, z których składa się pudding – tylzawiera tylko około 2 g tłuszczu na porcję.
<1 g cukru / 2 g tłuszczu / 27 g wysokiej jakości białka i najlepszym smakiem.
Na co czekasz?
Łatwy do przygotowania – w mniej niż 1 minutę!
Nie masz czasu na przygotowanie pysznej proteinowej przekąski, która będzie pasować do Twojej diety? Już nie masz wymówek!
Przygotowanie puddingu proteinowego HSN zajmuje mniej niż 1 minutę, a efekt jest niesamowity.

Dodaj 2 miarki (40 g) do 250 ml wody lub mleka, aby przygotować jedną porcję, energicznie wymieszaj i... Masz to!
Możesz również wymieszać produkt w misce, za pomocą trzepaczki, choć w tym przypadku, aby zminimalizować ewentualne pojawienie się grudek w smoothie, zalecamy dodawać wodę lub mleko po trochu i wymieszać po każdym dodaniu płynu.
Nie zalecamy stosowania alternatywnych metod mieszania, takich jak mieszanie łyżką, ponieważ białko serwatkowe nie charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością, chyba że jest poddawane znacznej ilości ruchów, co można osiągnąć za pomocą trzepaczki lub shakera, ale nie za pomocą łyżki.
Rezultat jest lepszy, jeśli po przygotowaniu jest przechowywany w lodówce przez 10 minut, aby zwiększyć jego żelowanie i uzyskać bardziej zwartą konsystencję.
Aspartam i acesulfam K. 0% polioli
Sukraloza jest jedyną substancją słodzącą, którą stosujemy do przygotowania naszego puddingu proteinowego.
Nie zastosowaliśmy innych intensywnych substancji słodzących, takich jak acesulfam K czy aspartam, podczas gdy dzieje się tak w przypadku innych produktów na rynku.
W HSN staramy się tworzyć produkty najwyższej jakości z najwyższym zaangażowaniem dla naszych klientów, dlatego też ograniczyliśmy obecność substancji słodzących i innych dodatków w produkcie.
Pudding proteinowy nie zawiera polioli (takich jak maltitol, sorbitol czy ksylitol), aby poprawić tolerancję pokarmową produktu.
HSN oferuje bezkonkurencyjnie najlepszą odżywkę białkową na rynku.

Dlaczego zawiera karageny? Czy są one niebezpieczne?
Karageny są polisacharydami (jak maltodekstryny lub skrobia zbożowa), które mają wielką zdolność do żelowania mieszanek, w których są stosowane. W ten sposób osiąga się niepowtarzalną konsystencję.
Nasz pudding proteinowy zawiera niewielką ilość karagenu.
Dodatek ten został owiany kontrowersją ze względu na mylące interpretacje w badaniach naukowych karagenu o niskiej masie cząsteczkowej (poligenenu) – składnika, którego nasz produkt NIE zawiera.
Nasz pudding proteinowy zawiera natywny karagen – związek o wysokiej masie cząsteczkowej, którego bezpieczeństwo ustalił w 2018 roku Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności, ustalając odpowiedni limit dziennego spożycia na poziomie 75 mg/kg masy ciała.
Nasz produkt zawiera mniej niż 1/5 podanej bezpiecznej dziennej dawki, więc jest całkowicie bezpieczny w przyjmowaniu.

Jak stosować?
Możesz go stosować o dowolnej porze dnia:
- Jako część posiłków,
- Jako deser,
- Albo jako wysokobiałkową przekąskę.
Możliwości są nieograniczone!.
Z czym łączyć?
A dlaczego nie podzielić się nim wraz swoją rodziną do naleśników proteinowych? No te pierdas Evocakes 2.0.
Referencje bibliograficzne
- Younes, M., Aggett, P., Aguilar, F., Crebelli, R., Filipi?, M., Frutos, M. J., … Dusemund, B. (2018). Re-evaluation of carrageenan (E 407) and processed Eucheuma seaweed (E 407a) as food additives. EFSA Journal, 16(4).