- Pyszny sos sojowy bez tłuszczu i cukru. Idealne uzupełnienie orientalnej kuchni Fitness.
- Wykonany z prawdziwych ziaren soi - Preparat inspirowany tradycyjną recepturą.
- Idealne uzupełnienie ryżu i makaronu Konjac. Można łączyć z mięsem i rybami!
- Intensywny smak umami, idealne uzupełnienie dań wysokobiałkowych. Naturalny smak sojowy.
- Po otwarciu może być przechowywany w lodówce do 4 tygodni. Więcej czasu do spożycia!
- Zmniejszona zawartość soli.. Zawiera mniej soli niż inne komercyjne sosy sojowe!
Masz ochotę na Woka? Teraz jest to możliwe dzięki Sosowi Sojowemu HSN!
Sos Sojowy FoodSeries to klasyczny sos w kuchni azjatyckiej, zwłaszcza w Chinach, Japonii i Korei, gdzie jest powszechnie stosowany we wszelkiego rodzaju potrawach i preparatach kulinarnych. W HSN oferujemy tradycyjne przygotowanie autentycznego sosu sojowego, ale w odświeżonej wersji, fit, bardzo niskokalorycznej i wolnej od cukru i tłuszczu.
Tradycyjny sos sojowy jest wytwarzany przy użyciu sfermentowanej pasty sojowej i zwykle kleistych zbóż, takich jak pszenica. Jest to metoda, którą stosujemy w HSN, aby uzyskać, nie tylko przepis fitness, który można często stosować w swojej diecie, ale także, wersję, która jest identyczna z tradycyjnym smakiem prawdziwego sosu sojowego.
Sos sojowy HSN FoodSeries nadaje się do diet niskotłuszczowych i niskowęglowodanowych, w tym diet keto. Nadaje się również do diet wegańskichi chociaż nie jest to sos o niskiej zawartości soli, jego zawartość soli jest niższa niż w innych sosach sojowych dostępnych na rynku.
Wykonany z wysokiej jakości składników, pyszne i odpowiednie dla różnych diet.
Nie zawiera cukru ani tłuszczu. Sos odpowiedni dla wszystkich rodzajów diet
Jedną z wad tradycyjnego sosu sojowego jest to, że do jego fermentacji używa się dużych ilości cukru i chociaż zwykle nie używa się tłuszczów, w niektórych preparatach emulguje się niskiej jakości oleje roślinne, aby poprawić konsystencję sosu.
W HSN odrzucamy te metody i z dumą oferujemy znacznie bardziej naturalny i zdrowy sos, z mniejszą ilością cukru, minimalną niezbędną do działania jako substrat do fermentacji oryginalnej pasty sojowej, co daje tylko 0,3 g cukrów na 100 g sosu, dlatego uważany jest za produkt bez cukru, w którym jedna porcja dosłownie nie zawiera cukru.
Sosu sojowego można używać niezależnie od stosowanej diety – od diety niskowęglowodanowej po dietę niskotłuszczową. Można używać sosu sojowego do gotowania ulubionych potraw bez prawie żadnych dodatkowych kalorii, wygodnie i łatwo.
Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Odpowiednia dla wegan
Do przygotowania sosu sojowego nie użyliśmy żadnych składników ani dodatków pochodzenia zwierzęcego, dzięki czemu powstały sos jest w 100% roślinny, na bazie soi, co czyni go idealnym dodatkiem do dań wegetariańskich i wegańskich, zwłaszcza inspirowanych kuchnią azjatycką.
Zmniejszone spożycie soli. Intensywny smak dzięki koncentracji ziaren soi
Komercyjne sosy sojowe są przesolone.
Wynika to z faktu, że wiele firm przygotowuje niskiej jakości sosy sojowe z niewielkich ilości soi, co oznacza, że jeśli nie użyje się dużych ilości soli, sos ma wodnisty i słaby smak.
Nasz sos sojowy jest przygotowywany z autentycznych fermentowanych ziaren soi, co pozwala uzyskać intensywny smak umami w naturalny sposób, bez konieczności dodawania dużych ilości soli.
Dlatego nasz sos sojowy zawiera do 87% mniej soli niż najlepiej sprzedający się sos komercyjny na rynku zachodnim.
O wiele lepszy sos do łączenia z wszelkiego rodzaju daniamii, podkreślający i wzmacniający ich smak, a nie tylko dodający soli.
Płynna konsystencja, idealna do gotowania lub podawania jako dodatek do dań
Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś sosu sojowego, możesz spodziewać się gęstej konsystencji przypominającej Ketchup, chociaż tak nie jest.
Naturalny sos sojowy jest całkowicie płynny, dlatego jest używany jako element do gotowania, dzięki obecności sfermentowanych ziaren soi, po dodaniu do patelni, na której smażone są warzywa lub makaron, karmelizuje się, dając doskonały rezultat, o intensywnym i pysznym smaku.
Innym sposobem podawania produktu jest dodatek do już przygotowanego dania, w małej miseczce, co jest bardzo powszechną praktyką w jedzeniu dań, takich jak gyozas.
Używamy najlepszych składników i znacznie bardziej przyjaznych dla środowiska opakowań.
Odkryj nasz nowy sos sojowy w opakowaniu zmniejszą zawartością plastiku, które w 100% nadaje się do recyklingu.
Tradycyjna receptura z wysokiej jakości składników zapewnia niskokaloryczny smak.
Doskonale nadaje się do stosowania w orientalnych daniach. Spróbuj z makaronem Konjac!
Sos sojowy można łączyć ze wszystkimi rodzajami przepisów, jest idealny do stosowania z mięsem, rybami, warzywami i źródłami węglowodanów, takimi jak makaron, kluski lub ryż.
Oto nasz pomysł:
- Ugotować 100 g makaronu Konjac przez 1 minutę w dużej ilości wody, a następnie odcedzić.
- Smażyć w woku lub na patelni: Czosnek, cebula, różne warzywa (brokuły, pieczarki, papryka, cukinia itp.).
- Dodaj sos sojowy do warzyw, gdy będą smażone przez 3-4 minuty.
- Wlać wybrane źródło białka, najczęściej wieprzowinę, kurczaka, krewetki lub preparat warzywny na bazie soi.
- Dodaj ugotowany makaron Konjac, dokończ smażenie, łącząc wszystkie smaki i podawaj w misce z odrobiną sosu sojowego na wierzchu.
Pyszne, niskokaloryczne i bogate w białko! I gotowe w kilka minut.
Czego więcej można chcieć?
Smak umami, znak rozpoznawczy sosu sojowego. Jak smakuje?
Sos sojowy charakteryzuje się smacznym smakiem umami, co jest smakiem jako charakteryzującym się obecnością w czerwonych mięsach, pomidorach, tuńczyku i sosie sojowym jako jednym z największych przykładów tego smaku.
Wielu ekspertów nazywa to smakową reprezentacją czegoś „smacznego”.
Koniecznie odwiedź katalog sosów zero HSN. Daj się zaskoczyć!
W HSN pracujemy z obszernym katalogiem niskokalorycznych sosów Fitness do wszelkiego rodzaju pikantnych przepisów oraz słodkich syropów do domowych wypieków Fit lub jako dodatek do naszych własnych preparatów hiperproteinowych, takich jak Evocakes 2.0.
Wypróbuj również nasze dania gotowe – pyszne i przygotowane z wysokiej jakości składników.
Dbaj o dietę z HSN!