- Czysty siarczan D-glukozaminy w soli chlorku dipotasu - Najskuteczniejsza forma.
- Prezentacja z badaniami naukowymi potwierdzającymi jej skuteczność.
- Wysoka czystość i stężenie. Zapewnia 1500 mg na dawkę.
- Czysty siarczan glukozaminy RAW. Nie zawiera żadnych dodatków ani ulepszaczy.
- Z fermentacji roślinnej. Odpowiedni dla wegan bez alergenów morskich.
- Nie kamufluje swojego naturalnego smaku. Dostarcza tylko czysty surowiec RAW.
- Może być łączony z innymi suplementami żywnościowymi i dodatkami smakowymi FlavourSeries.
Czysty siarczan glukozaminy 0% dodatków
Siarczan Glukozaminy w proszku RawSeries to produkt z serii RAW firmy HSN wyprodukowany wyłącznie z soli chlorku potasu siarczanu glukozaminy.
Sole siarczanu glukozaminy są najskuteczniejszą nową formą glukozaminy w diecie, zgodnie z najnowszymi badaniami naukowymi, wykazując wyższą skuteczność w porównaniu z formą siarczanu glukozaminy „as is” lub innymi formami, takimi jak chlorowodorek.
Dzięki HSN możesz cieszyć się czystą prezentacją soli siarczanu glukozaminy w codziennej diecie, bez żadnych dodatków.
Najlepszy czysty surowiec na rynku do mieszanek RAW
W postaci soli siarczanu glukozaminy - Zwiększona skuteczność
Zgodnie z najnowszymi doniesieniami w literaturze naukowej, sole chlorkowe siarczanu glukozaminy są najskuteczniejszym sposobem dostarczania tego ważnego aminocukru obecnego w wielu częściach ciała, zwłaszcza w stawach.
- Persiani, S., Roda, E., Rovati, L. C., Locatelli, M., Giacovelli, G., & Roda, A. (2005). Glucosamine oral bioavailability and plasma pharmacokinetics after increasing doses of crystalline glucosamine sulfate in man. Osteoarthritis and cartilage, 13(12), 1041–1049.
- Akarasereenont, P., Chatsiricharoenkul, S., Pongnarin, P., Sathirakul, K., & Kongpatanakul, S. (2009). Bioequivalence study of 500 mg glucosamine sulfate in Thai healthy volunteers. Journal of the Medical Association of Thailand = Chotmaihet thangphaet, 92(9), 1234–1239.
Preferencja formy siarczanowej nad chlorowodorkiem została już mniej lub bardziej wyraźnie ustalona, zwłaszcza jeśli nie odnosimy się do zawartości pierwiastków w czystej glukozaminie, w której chlorowodorek jest lepszy, ale do bardziej holistycznego spojrzenia na biodostępność i badania kliniczne.
Sole siarczanu glukozaminy zostały uznane za jeszcze lepsze niż siarczan glukozaminy jako taki.
Wysoka zawartość D-Glukozaminy. Optymalne spożycie składników odżywczych
W solach siarczanu glukozaminy siarczan glukozaminy występuje po usunięciu części „soli mineralnej” (2KCl).
Podaż netto siarczanu glukozaminy wynosi trzy czwarte pełnej soli chlorku dipotasowego siarczanu glukozaminy.
Z kolei siarczan glukozaminy, jeśli usuniemy część siarczanową, tak jak robi to nasz organizm, dostarcza bardzo cenionej formy podstawowej D-glukozaminy w stężeniu 78,5%.
Sól siarczanu glukozaminy 2KCl jest zatem jednym z najlepszych sposobów na zapewnienie sobie wysokiej zawartości siarczanu glukozaminy (i D-glukozaminy) w codziennej diecie.
Źródło Roślinne: Odpowiedni dla wegan i wolny od alergenów
Glukozamina, niezależnie od formy, jest zwykle pozyskiwana ze skorup krabów, ponieważ jest polimerem zawartym w ich egzoszkielecie.
Istnieje jednak kilka wad tej metody produkcji, począwszy od faktu, że glukozamina nie jest już odpowiednia dla wegan, ponieważ pochodzi od zwierząt.
Z drugiej strony, nie jest możliwe wyizolowanie alergenu skorupiaków z surowca, niezależnie od jego czystości, gdy pochodzi on od zwierząt morskich. Ponadto, narażenie na zanieczyszczenia naturalnie zawarte w wodzie morskiej oznacza, że surowiec musi zostać poddany skrupulatnej obróbce w celu usunięcia wszelkich pozostałości i metali ciężkich, które może zatrzymywać egzoszkielet skorupiaków.
Nasz siarczan glukozaminy jest uzyskiwany w wyniku naturalnej i kontrolowanej fermentacji źródeł roślinnych, w wyniku czego powstaje surowiec; spożywczy odpowiedni dla wegan; całkowicie i naturalnie wolny od jakichkolwiek zanieczyszczających pozostałości z morza.
Bez aromatów, bez substancji słodzących. Brak jakichkolwiek dodatków
Czysty siarczan glukozaminy jest rzadko spotykany na rynku suplementów żywnościowych, ponieważ firmy wolą ukryć jego smak lub poprawić jego prezentację, dodając aromaty, mieszając go z innymi składnikami lub po prostu prezentując go w kapsułkach / tabletkach.
W HSN doceniamy możliwość posiadania czystego produktu, ponieważ podobnie jak my, wielu użytkowników suplementów żywnościowych jest zainteresowanych możliwością tworzenia własnych domowych mieszanek zawierających różne interesujące związki, w dawkach dostosowanych do ich potrzeb.
To mamy dla Ciebe – z naszym siarczanem glukozaminy RAW masz czysty produkt, jest to autentyczny surowiec soli chlorku dipotasu siarczanu glukozaminy bez żadnych dodatków, idealny do łączenia z ulubionymi suplementami żywnościowymi.
Jeśli jednak chcesz skorzystać z wygodniejszej prezentacji, ponieważ jest ona już wstępnie miarkowana i gotowa do przyjęcia bez konieczności odmierzania czegokolwiek, Siarczan D-Glukozaminy jest dostępny w postaci tabletek o wysokim stężeniu (1000 mg).
Zoptymalizowana granulometria dla lepszej dyspersji w napoju
W proszkach, które nie mieszają się jednorodnie podczas przygotowania koktajli (jak na przykład białko), należy sprawdzić czy mesh lub rozmiar cząstek lepiej się miesza.
W HSN bierzemy to bardzo pod uwagę, gdyż ma to bezpośredni wpływ na komfort stosowania produktu, dlatego staramy się, aby nasze suplementy żywnościowe były optymalne nie tylko pod względem czystości i działania, ale także właściwości organoleptycznych.
Rozmiar cząstek soli siarczanu glukozaminy RAW firmy HSN został dostosowany do najlepszego rozmiaru dla jednorodnej dyspersji i zawiesiny proszku w napoju. W ten sposób można go łatwo rozpuszczać w zimnych, ciepłych lub gorących mieszaninach, a czas do wytrącenia na dnie szklanki (utrata zawiesiny) jest dłuższy
Ciesz się najlepszymi właściwościami organoleptycznymi produktu o optymalnie kontrolowanych właściwościach.
Bez aromatów - Jak smakuje i jak go poprawić?
Czysty siarczan glukozaminy w proszku nie powinien mieć żadnych dodatków, jeśli szukasz surowego produktu, masz go jako taki i nie musisz się martwić, że zawarte w nim składniki nie są czystymi składnikami aktywnymi.
Kiedy siarczan glukozaminy jest spożywany w czystej postaci, bez związków maskujących jego naturalny smak, jest postrzegany jakointensywnie gorzki:

Gorzki to naturalny smak autentycznego siarczanu glukozaminy.
Jeśli wolisz złagodzić ten posmak, możesz użyć Dodatku Smakowego HSN do aminokwasów i napojów sportowych bez cukru i regulować ilość aromatu, którą chcesz dodać do swoich mieszanek RAW lub mieszanek jednoskładnikowych.
Delektuj się wszystkimi opcjami HSN!
Połączenia produktów zalecane przez specjalistów HSN
Siarczan glukozaminy jest związkiem, który może być stosowany samodzielnie; istnieją jednak pewne składniki odżywcze, które doskonale się z nim łączą. Najbardziej polecamy:
Nie przegap najpopularniejszej kombinacji 3 w 1 Glukozaminy + Chondroityny + MSM w formacie tabletek o wysokim stężeniu w produkcie Evoflex HSN SportSeries.
Najlepsze suplementy żywnościowe na wyciągnięcie ręki!
Zalecenia dotyczące użytkowania | Czy jest to produkt dla mnie?
Siarczan glukozaminy może być stosowany przez wszystkie osoby, ponieważ wbrew powszechnemu przekonaniu nie ogranicza się do sportowców.
Należy pamiętać, że w standardowej diecie nie występują źródła glukozaminy choć w rzeczywistości niezbyt skoncentrowanymi, są podroby z tkanki chrzęstnej, takie jak tchawica, ucho lub bulion kostny – żywność, którą nie je się często.
Nie przegap wysokiej jakości siarczanu glukozaminy, którego szukasz!
Interesująca bibliografia
- James, C. B., & Uhl, T. L. (2001). A Review of Articular Cartilage Pathology and the Use of Glucosamine Sulfate. Journal of Athletic Training, 36(4), 413–419.
- March, L., & Little, C. (2010). Articular Cartilage in Health and Disease. In P. Sambrook, L. Schrieber, T. Taylor, & A. M. Ellis (Eds.), The Musculoskeletal System (Second Edition, pp. 77–95).
- Salazar, J., Bello, L., Chávez, M., Añez, R., Rojas, J., & Bermúdez, V. (2014). Glucosamine for Osteoarthritis: Biological Effects, Clinical Efficacy, and Safety on Glucose Metabolism. Arthritis, 2014, 1–13.
- Vannini, F., Spalding, T., Andriolo, L., Berruto, M., Denti, M., Espregueira-Mendes, J., … Filardo, G. (2016). Sport and early osteoarthritis: the role of sport in aetiology, progression and treatment of knee osteoarthritis. Knee Surgery, Sports Traumatology, Arthroscopy, 24(6), 1786–1796.
- Yoshimura, M., Sakamoto, K., Tsuruta, A., Yamamoto, T., Ishida, K., Yamaguchi, H., & Nagaoka, I. (2009). Evaluation of the effect of glucosamine administration on biomarkers for cartilage and bone metabolism in soccer players. International Journal of Molecular Medicine, 24(4), 487–494.