- Ekstrakt z Głogu standaryzowany: 5% proantocyjanidyn i 1,5% flawonoidów.
- 10 razy bardziej skoncentrowany - 500 mg ekstraktu odpowiada 10 g surowca roślinnego.
- Ekstrakt z różnych segmentów rośliny: łodygi, owoców i liści.
- Wysokie stężenie i moc - 1000 mg ekstraktu na dzienną porcję.
- Formuła wzbogacona o witaminę B1 (tiaminę).
Ekstrakt z Głogu o wysokim stężeniu
Ekstrakt z Głogu (10:1) 500 mg Essentialseries to suplement żywnościowy w kapsułkach roślinnych, który zawiera ekstrakt z rośliny Crataegus laevigata, uzyskany z koncentratu łodyg, owoców i liści; oraz chlorowodorek tiaminy (witamina B1).
Roślina Crataegus laevigata znana jest jako Głóg, globalnie, kolokwialnie rozpoznawana jako Głóg Dwuszyjkowy lub Brytyjski, a także „Midland Hawthorn”, wszystkie te terminy odnoszą się do tej samej rośliny, której części (jak te używane do przygotowania ekstraktu) są bogate w polifenole o uznanym znaczeniu żywieniowym.
Główne funkcje Głogu Dwuszyjkowego są związane z funkcjonowaniem serca.
Autentyczny wysokiej jakości Głóg - Poznaj go
Zapewniona standaryzacja w każdej partii
Właściwości odżywcze Głogu zależą od zawartości bioaktywnych składników, a te z kolei są silnie uzależnione od sposobu obróbki rośliny.
Ekstrakty muszą przechodzić istotne kontrole jakości, aby zapewnić odpowiednią zawartość tych związków o znaczeniu żywieniowym. W HSN mamy pełną kontrolę nad ich minimalną zawartością w każdej partii produkcyjnej, dlatego nasz ekstrakt z Głogu Dwuszyjkowego ma minimalne stężenie proantocyjanidyn 5% i flawonoidów 1,5%.
Dzienna porcja naszego ekstraktu z Głogu gwarantuje minimalną zawartość 50 mg proantocyjanidyn i 15 mg flawonoidów.
Ekstrakcja najcenniejszych części roślin
Roślina nie ma jednakowego stężenia związków aktywnych we wszystkich częściach, co oznacza, że nie wszystkie części tej samej rośliny są takie same. W HSN przeprowadzamy precyzyjną kontrolę dokumentacji, które części z jakich roślin, są najbardziej znaczące z perspektywy żywieniowej i upewniamy się, że używamy tych części do przygotowania naszych ekstraktów.
Ekstrakt z Głogu został skoncentrowany z użyciem:
Ze względu na gatunek rośliny, to są segmenty zawierające znaczną ilość najważniejszych polifenoli z Głogu.
Stężenie x10 - Więcej w jednej kapsułce
W zależności od cech procesu ekstrakcji, ekstrakt może być bardziej lub mniej skoncentrowany, oczywiście najbardziej skoncentrowane ekstrakty są uznawane za najwyższej jakości, pod warunkiem, że nie wpływa to na zawartość bioaktywnych związków ekstraktu.
Nasz ekstrakt z Głogu jest 10 razy bardziej skoncentrowany. Dzienna porcja 1000 mg odpowiada 10 gramom natywnych części Głogu użytych do jego przygotowania.
Stężenie naszego ekstraktu jest maksymalne, dzięki czemu uzyskujemy lepsze wyniki przy mniejszej ilości, co pozwala na mniejsze kapsułki łatwiejsze do połknięcia.
Dlaczego zawiera Witaminę B1?
Tiamina lub witamina B1 to witamina rozpuszczalna w wodzie z grupy B, niezbędna żywieniowo, która jest dodawana do ekstraktu ze względu na swoje właściwości synergiczne, ponieważ:
Tiamina pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca.
Niezrównana kombinacja dla najlepszych efektów przy stosowaniu tego ekstraktu!
Roślina pełna właściwości
Głóg reguluje aktywność serca, stąd synergiczne efekty z tiaminą.
Główne zastosowanie tej rośliny to funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, ale nie tylko, ponieważ Głóg:
- Używany jest do poprawy snu.
- Pomaga zmniejszyć drażliwość i napięcie.
To doskonała pomoc, aby zadbać o siebie w najlepszy sposób.
Odkryj kombinacje 10/10
Ekstrakt z Głogu jest kompatybilny z wieloma innymi suplementami żywnościowymi, jednak nie wszystkie tworzą odpowiednią synergię. Oto kilka najlepszych opcji do stosowania razem z Głogiem:
Wszystkie te produkty są również ze sobą kompatybilne, więc możesz je stosować razem, aby maksymalnie wykorzystać ich właściwości żywieniowe.
Źródła bibliograficzne
- Tassell, M., Kingston, R., Gilroy, D., Lehane, M., & Furey, A. (2010). Hawthorn (Crataegus spp.) in the treatment of cardiovascular disease. Pharmacognosy Reviews, 4(7), 32–41.
- Zhang, J., Chai, X., Zhao, F., Hou, G., & Meng, Q. (2022). Food Applications and Potential Health Benefits of Hawthorn. Foods, 11(18).
- Rigelsky, J. M., & Sweet, B. V. (2002). Hawthorn: Pharmacology and therapeutic uses. American Journal of Health-System Pharmacy, 59(5), 417–422.
- Wu, M., Liu, L., Xing, Y., Yang, S., Li, H., & Cao, Y. (2020). Roles and Mechanisms of Hawthorn and Its Extracts on Atherosclerosis: A Review. Frontiers in Pharmacology, 11, 118.
- Kim, E., Jang, E., & Lee, J. H. (2022). Potential Roles and Key Mechanisms of Hawthorn Extract against Various Liver Diseases. Nutrients, 14(4).