Get deals 🎁 starting at 45 €

Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo

MĄKA KOKOSOWA

Food Series

Naturalna mąka kokosowa. Bardzo drobna - łatwa do zintegrowania. Bez dodatku cukrów. Neutralny smak. Odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych. Bezglutenowa - Odpowiednia dla osób z celiakią. Bardzo wysoka zawartość błonnika. Źródło białka roślinnego. Naturalna obróbka. Zrównoważona żywność. Odpowiednia dla wegan.

Odpowiedni dla Wegan

Odpowiedni dla Wegan

Bez Soi

Bez Soi

Bez konserwantów

Bez konserwantów

Bez Nabiału

Bez Nabiału

100% Czysty

100% Czysty

Bez Jaj

Bez Jaj

Bez Glutenu

Bez Glutenu

Dieta Paleo

Dieta Paleo

Bez Sztucznych Barwników

Bez Sztucznych Barwników

100% Naturalny

100% Naturalny

Dieta Keto

Dieta Keto

Bez Laktozy

Bez Laktozy

Niski Indeks Glikemiczny

Niski Indeks Glikemiczny

Bez Ryb

Bez Ryb

Odpowiedni dla Wegetarian

Odpowiedni dla Wegetarian

Bez GMO

Bez GMO

Bez Substancji Słodzących

Bez Substancji Słodzących

Bez Orzechów

Bez Orzechów

Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo

Cena z planem oszczędnościowym

  • Karta Kredytowa/Debetowa

Informacja o naszych informacjach o produktach

Opis produktu

  •  Bardzo drobna mąka kokosowa. Do łatwego zastosowania.
  •  Wysoka zawartość błonnika (43%). Pomaga zwiększyć spożycie błonnika w prosty sposób.
  •  Źródło białka Źródło roślinnego. Dostarcza 18 g/100 g produktu.
  •  Idealny do diet i dań Plant-Based & Low-Carb.
  •  Bezglutenowy, odpowiedni dla osób z celiakią i wegan.
  •  Łagodny smak. Nie zmienia naturalnego smaku potraw.
  •  Możliwość dostosowania do słodkich i pikantnych przepisów. Poniżej przedstawiamy kilka pomysłów!
  •  Nie zawiera dodatku cukru. Tylko naturalnie występujące cukry.
  •  Tradycyjna obróbka, zgodna z nieprzemysłowymi metodami przygotowywania mąki.
Pełny opis
Spis treści
    •  Bardzo drobna mąka kokosowa. Do łatwego zastosowania.
    •  Wysoka zawartość błonnika (43%). Pomaga zwiększyć spożycie błonnika w prosty sposób.
    •  Źródło białka Źródło roślinnego. Dostarcza 18 g/100 g produktu.
    •  Idealny do diet i dań Plant-Based & Low-Carb.
    •  Bezglutenowy, odpowiedni dla osób z celiakią i wegan.
    •  Łagodny smak. Nie zmienia naturalnego smaku potraw.
    •  Możliwość dostosowania do słodkich i pikantnych przepisów. Poniżej przedstawiamy kilka pomysłów!
    •  Nie zawiera dodatku cukru. Tylko naturalnie występujące cukry.
    •  Tradycyjna obróbka, zgodna z nieprzemysłowymi metodami przygotowywania mąki.

    Fplus 1 Mąka Kokosowa

    Mąka kokosowa stanie się Twoim nowym niezastąpionym sprzymierzeńcem w kuchni fitness. Opowiemy ci o tym!

    Mąka kokosowa FoodSeries to preparat w 100% z kokosa, bez dodatków i całkowicie naturalny, który powstaje w procesie suszenia i mielenia miąższu kokosowego pozbawionego wody. W wyniku tego procesu uzyskuje się drobny proszek o niskiej zawartości wilgoci, który wygląda i zachowuje się jak tradycyjna mąka zbożowa.

    Mąka kokosowa ma oczywiste zalety w porównaniu z mąkami zbożowymi, takie jak niższa zawartość kalorii oraz mniejszy stopień obróbki. To oznacza, że nie jest rafinowana i zachowuje wysoki % naturalnego błonnika kokosowego, skoncentrowanego ze względu na utratę wilgoci z „natywnego” miąższu kokosowego. Dlatego jej zawartość błonnika netto jest bardzo wysoka, a także jej wszechstronność w zastosowaniu w kuchni.

    Nie przegap wszystkich właściwości, pomysłów i zalet mąki kokosowej

    Jak przygotowuje się mąkę kokosową? Czy jest naturalna?

    HSN wykorzystuje surowce najwyższej jakości do produkcji swoich produktów. W tym przypadku kokosy pochodzą z plantacji kokosowych opartych na zrównoważonym i przyjaznym dla środowiska rozwoju. Wykluczamy stosowanie orzechów kokosowych pochodzących z farm kokosowych, które nie spełniają niezbędnych wymogów zrównoważonego rozwoju, aby nie szkodzić lokalnej florze i faunie.

    Uprawiane i zbierane kokosy są otwierane ręcznie i opróżnia się naturalną wodę, ze środka, wykorzystując ją do produkcji innych produktów, takich jak woda kokosowa w proszku zawarta w naszych Cocolytes.

    Naturalny węgiel aktywny w naszym katalogu jest przygotowywany z łupin orzecha kokosowego. Zamiast pochodzić ze źródeł nieorganicznych, takich jak węgiel lub smoła, powstaje w wyniku obróbki elementów organicznych, w tym przypadku łupin kokosowych.

    Wraz z miąższem kokosowym wyprodukowaliśmy już produkty takie jak Wiórki Kokosowe FoodSeries, a teraz także mąkę:

    Miąższ kokosowy do produkcji mąki jest myty, ponieważ celem jest zmniejszenie naturalnego aromatu kokosowego w mące, aby była ona jak najbardziej łagodna i neutralna w smaku. Jeśli zależy nam na mocnym smaku kokosa, najlepiej zdecydować się na wiórki kokosowe, które mają naturalny aromat i smak.

    Po umyciu miąższ kokosowy jest umieszczany w piecach w niskich temperaturach, co pozwala na stopniową utratę naturalnej wody, aż do uzyskania czystego miąższu kokosowego bez wilgoci – całkowicie suchego.

    Wysuszony miąższ kokosowy jest mielony, tzn. mechanicznie mielone przy użyciu tradycyjnych narzędzi, w celu uzyskania mąki kokosowej.

    W HSN przeprowadzamy więcej procesów, które opierają się na wielokrotnym mieleniu. Po uzyskaniu mąki przesiewamy ją i ponownie mielimy te cząstki, które nie spełniają odpowiedniego wymiaru, aby uzyskać bardzo drobną mąkę. Taka mąka najlepiej się sprawdza w różnych daniach, dzięki dobrej zdolności mieszania i wchłaniania płynów, co pozwala nam uzyskać pyszne ciasta o doskonałej konsystencji.

    W ten sposób powstaje nasza najwyższej jakości bardzo drobna mąka kokosowa. W HSN nasze procedury są całkowicie przejrzyste i chcemy, abyś je szczegółowo poznał.

    Fplus 2 Mąka Kokosowa

    Dla kogo odpowiednia jest mąka kokosowa? W jakich dietach można ją stosować?

    Mąka kokosowa, mimo że nazywana jest mąką, nie posiada właściwości odżywczych tradycyjnej mąki, którą stosujemy w kuchni od niepamiętnych czasów: Zboża.

    Zamiast tego, to pochodzenie orzecha kokosowego decyduje o właściwościach tej mąki:

    •  Ma wyższą zawartość błonnika.
    •  Zawiera białko, którego nie zawierają mąki zbożowe.
    •  Ma mniej węglowodanów niż mąki zbożowe.
    •  Nie zawiera glutenu charakterystycznego dla zbóż takich jak owies, pszenica, żyto i jęczmień

    Jest zatem odpowiednia dla:

    •  Diet Low Carb, nawet w diecie Keto w umiarkowanych ilościach.
    •  Osób celiakią lub nietolerancją glutenu.
    •  Osób na diecie mięsożernej lub paleo z niskim spożyciem błonnika, aby zapewnić więcej błonnika.

    Jak widać, jest to bardzo wszechstronna mąka, którą można dostosować do wielu preferencji żywieniowych, a także do różnych rodzajów diety lub konkretnych celów.

    Wyjątkowa wartość odżywcza mąki kokosowej i jej właściwości

    Mąka kokosowa dostarcza na 100 g:

    •  15 g tłuszczu:

    W większości nasycone, pochodzące z kwasów tłuszczowych MCT, czyli średniołańcuchowych trójglicerydów składających się z kwasów C8 i C10, charakterystycznych dla naturalnego kokosa.

    •  17 g węglowodanów:

    Wszystkie są naturalnymi cukrami kokosowymi bez zbędnych dodatków. Są cukrami z natywnej matrycy żywności. Chociaż może się wydawać, że to dużo, to tak naprawdę nie jes – przybliżona średnia porcja mąki kokosowej (30 g) dostarcza 5 g węglowodanów, co jest mało.

    •  43 g błonnka:

    To bardzo wysoka ilość błonnika pokarmowego, którego dzienna porcja jest często nieoptymalna ze względu na niewystarczającą ilość produktów pełnoziarnistych, owoców i warzyw, którą przyjmuje społeczeństwo.

    •  18 g białka:

    Roślinny i wysokiej jakości. Idealnie nadaje się do wzbogacenia słodkich lub pikantnych przepisów o znaczną ilość białka.

    Fplus 3 Mąka Kokosowa

    Właściwości organoleptyczne, które należy wziąć pod uwagę w przypadku mąki kokosowej

    Mąka kokosowa to nie to samo co mąka pszenna, ryżowa czy migdałowa, a to oznacza, że aby osiągnąć optymalne rezultaty w przygotowaniu naszych przepisów, należy wziąć pod uwagę szereg istotnych aspektów.

    Na przykład:

    Stosunek wody

    Mąka kokosowa zatrzymuje więcej wody niż mąka zbożowa; jeśli używasz częściowo mąki kokosowej, zalecamy zwiększenie objętości wymaganej wody o dwukrotność ilości użytej mąki kokosowej. To znaczy, że

    Jeśli zastąpiłeś 30 g mąki migdałowej tą samą ilością mąki kokosowej, tozamiast 30 ml wody, trzeba użyć 60 ml, aby uzyskać optymalne rezultaty.

    Mieszalność

    Nasza mąka kokosowa jest bardzo drobna, więc nie ma potrzeby przesiewania jej, aby włączyć ją do mieszanki, ponieważ jest w pełni zintegrowana.

    Jednak ze względu na naturalne właściwości kokosa, może być trudniej uzyskać jednolitą mieszankę, ponieważ poziom integracji jest mniejszy niż w przypadku mąki z rafinowanej pszenicy.

    Wynika to z wyższej zawartości naturalnego błonnika, który sprawia, że dokładne wymieszanie jest bardziej pracochłonne

    Smak

    Mąka kokosowa nie smakuje jak kokos, ale może mieć lekko słodki posmak ze względu na niewielką ilość naturalnych cukrów.

    Jeśli danie nie będzie na słodko, zalecamy połączenie jej z neutralną mąką, taką jak mąka z ciecierzycy, aby w żaden sposób nie wpłynąć na końcowy smak potrawy.

    Gęstość

    Mieszanka z mąki kokosowej jest bardziej gęsta niż mieszanka wynikająca z użycia innych mąk, takich jak mąka pszenna lub ryżowa.

    Nie ma to większego znaczenia poza tym, że powinieneś pamiętać o tym, że potrzebujesz więcej płynu do przygotowania danej potrawy.

    Inną opcją zwiększenia puszystości wypieków jest dodanie jajka, które sprawi, że masa będzie lżejsza i nie tak gęsta. Jest to potrzebne tylko wtedy, gdy do przygotowania użyjesz wyłącznie mąki kokosowej lub tylko mąki o wysokim poziomie gęstości.

    Zastosowania mąki kokosowej. Pomysły na słodkie i pikantne przepisy

    Mąka kokosowa zawiera trochę naturalnego cukru, jak wspomniano powyżej, ale nie jest tak na prawdę słodka – tylko ma nutę słodyczy.

    Z tego powodu mąka kokosowa jest używana głównie w przepisach na słodko, ale nie oznacza to, że nie nadaje się do pikantnych potraw. Bardzo często można ją znaleźć jako składnik niskowęglowodanowych preparatów spożywczych na ostro.

    Oto nasz pomysł:

    Doskonale nadaje się do przygotowywania burgerów z soczewicy lub teksturowanych klopsików sojowych; ponieważ można ją dodawać w niewielkich ilościach jako naturalną substancję wiążącą w celu zwiększenia jednorodności preparatu.

    Nie przegap naszej propozycji fitness!

    Niskowęglowodanowy biszkopt kokosowy

    Składniki:

    •  30g mąki kokosowej.
    •  70 g mąki migdałowej.
    •  50 g erytrolu.
    •  3 jajka.
    •  100-150 ml mleka kokosowego.
    •  20 g wiórek kokosowych.
    •  1/2 saszetki drożdży piekarskich.

    Przygotowanie:

    1.  Wymieszaj suche składniki (mąki, słodzik i wiórki kokosowe) w misce.
    2.  Dodaj 3 jajka i wymieszaj.
    3.  Stopniowo dodaj mleko kokosowe, aż do uzyskania konsystencji pozwalającej na nabieranie masy chochlą.
    4.  Dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj.
    5.  Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem na górze i na dole lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta.

    Wskazówka eksperta!

    Czekoladę Kokosową FoodSeries można roztopić i polać nią gotowe ciasto, aby uzyskać pyszną konsystencję crunch.

    Fplus 4 Mąka Kokosowa

    Porównanie z innymi mąkami. Która jest najbardziej ciekawa?

    Mąka kokosowaMąka pszenna
    361 kcal364 kcal
    17 g węglowodanów‌17 g węglowodanów
    43 g błonnika2,7 g błonnika:
    18 g białka:10 g białka:

    Mąka kokosowa jest uważana za lepszą opcję niż inne, takie jak mąka pszenna, odżywczej.

    Pojedyncze vs. łączone zastosowanie. HSN zaleca mieszanie!

    Jak już wspomnieliśmy w treści niniejszej informacji produktu, istnieją dwa sposoby przygotowywania przepisów z użyciem mąki kokosowej:

    •  Sama.
    •  Połączona.

    Obydwie mąki nadają się do gotowania, mąka kokosowa jako mąką i może być używana jako baza ciasta.

    W daniach na słodko zaleca się stosowanie jej samodzielnie, a na ostro zawsze zaleca się, jeśli to możliwe, łączenie jej z inną mąką. W HSN zalecamy łączenie różnych mąk, gdy tylko jest to możliwe:

    Na dania na słodko

    •  Mąka kokosowa + Mąka migdałowa (różne proporcje lub 50/50 – wszystko jest dozwolone).

    Na przepisy na ostro

    Fplus 5 Mąka Kokosowa

    Fplus 6 Mąka Kokosowa

    Jeśli nie chcesz, aby przepis był bezglutenowy, możesz zastąpić mąkę z ciecierzycy mąką owsianą, która daje bardziej puszysty efekt ze względu na obecność glutenu w swoim składzie.

    Pytania od innych klientów (0)

    Co mówią nasi klienci o produkcie

    MĄKA KOKOSOWA

    Zadowolony klient mówi:

    Przepisy bezglutenowe

    Ángeles | 24/04/2023

    Czekałem na to i teraz mam to! Po raz kolejny HSN słucha swoich lojalnych klientów hehe; jako celiak zawsze szukam przepisów, które są dla mnie odpowiednie i oczywiście potrzebuję wysokiej jakości składników, które są 100x100% bezglutenowe. Co prawda w opisie pisze, że jest idealna dla diet ketogenicznych, ale to nie mój przypadek, ale i tak ma niezłe makra. Używałam już innych mąk, takich jak migdałowa czy z ciecierzycy, ale ta daje bardzo dobry akcent w postaci kokosa.

    ¡La estaba esperando y ya la tengo! Una vez más, HSN escucha a sus fieles clientes jejeje; como celíaca siempre estoy indagando recetillas que sean aptas para mi y claro, necesito ingredientes de calidad y que 100x100 no contengan gluten. Aunque en la descripción dice que es ideal para dietas cetogénicas, no es mi caso, pero aun así posee unos buenos macros. Ya he empleado otras harinas, como la del almendra o garbanzo, pero esta le da un toque muy bueno del coco.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    MĄKA KOKOSOWA

    Krytyczny klient mówi:

    Nie nadaje się do smoothie

    Blanca | 14/08/2024

    Kupiłem mąkę kokosową z zamiarem zastąpienia nią mąki owsianej w koktajlach białkowych, ale nie zadziałało to zbyt dobrze, wchłania dużo wody, jak mówi opis produktu (pozytywny punkt dla mnie), ale konsystencja kokosa jest bardzo trudna do przełknięcia i kończy się drapaniem w gardle. Spróbuję stworzyć z nim kilka przepisów, aby zobaczyć, czy mogę go w pełni wykorzystać.

    Compré la harina coco con la intención de sustituirla por la harina de avena en los batidos proteicos, pero no dio muy buen resultado, absorbe mucha agua, como dice la descripción del producto (punto positivo para mí), pero la textura de coco es muy complicada de tragar y acaba raspando en la garganta. Probaré de hacer alguna receta con ella a ver si puedo sacarle partido.
    Czy ta opinia Ci pomogła?

    Wynik 4.75 / 5.00 z 68 prawdziwych recenzji

    Filtr
    loader
    Załadunek...

    Alberto |

    Dobry produkt

    Ta mąka kokosowa jest bardzo dobrej jakości. Należy wziąć pod uwagę, że wchłania dużo wilgoci i nadaje kokosowy smak.

    Esta harina de coco tiene muy buena calidad. Hay que tener en cuenta en las elaboraciones que absorbe mucha humedad y da sabor a coco.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Jennifer |

    Najlepszy

    Mąka kokosowa o łagodnym smaku To najlepsza rzecz na śniadanie każdego ranka Zdrowe śniadanie. I pożywne.

    Harina de coco con sabor suave Es lo mejor para desayunar cada mañana Un desayuno sano. Y nutritivo.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    VBL |

    Bardzo dobry produkt

    Ta mąka kokosowa jest bardzo dobrej jakości. Należy wziąć pod uwagę, że pochłania dużo wilgoci i nadaje kokosowy smak.

    Esta harina de coco tiene muy buena calidad. Hay que tener en cuenta en las elaboraciones que absorbe mucha humedad y da un gusto a coco.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Pilar |

    Bogaty i zdrowy

    Jest to mąka o bardzo delikatnej teksturze, smak jest dobry i wcale nie sztuczny. Wchłania dużo płynu, więc świetnie nadaje się do zagęszczania i przygotowywania przepisów bez użycia zbyt dużej ilości, jest niskokaloryczna.

    Es una harina con textura muy fina, el sabor es bueno y nada artificial. Absorbe mucho líquido, por lo que va genial para espesar y hacer recetas sin utilizar mucha cantidad, baja en calorías.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    JORGE |

    Dobry produkt

    Dobra mąka, dobrze zmielona i o dobrym aromacie, jeśli wiesz, jak jej używać, jest jedną z najbardziej ekonomicznych opcji, aby uciec od tradycyjnych mąk, glutenu i węglowodanów.

    Buena harina, bien molida y con buen aroma, sabiendo usarla es una de las opciones mas economicas para alejarte de las harinas tradicionales, el gluten y los hidratos de carbono.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (4.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (2.0 / 5)
    Zobacz wszystkie recenzje

    Własna produkcja

    Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.

    Gwarantowana jakość

    Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.

    Właściwa cena

    Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.

    Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie

    Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.

    Darmowa dostawa

    Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.

    Ekspresowa dostawa

    Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.

    Codzienne promocje

    Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.

    Metody płatności

    Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.