Get deals 🎁 starting at 45 €

Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo

MĄKA Z CIECIERZYCY

Food Series

100% Mąki z ciecierzycy. 22% białka. Niska zawartość cukru. Bezglutenowy. Mąka odpowiednia dla celiaków. Idealny do stosowania w w wypiekach. Odpowiednia dla wegan.

Bez Ryb

Bez Ryb

Bez Jaj

Bez Jaj

Bez Substancji Słodzących

Bez Substancji Słodzących

Bez Nabiału

Bez Nabiału

Bez GMO

Bez GMO

Bez Glutenu

Bez Glutenu

Bez Laktozy

Bez Laktozy

100% Naturalny

100% Naturalny

Niski Indeks Glikemiczny

Niski Indeks Glikemiczny

Bez Orzechów

Bez Orzechów

Bez Sztucznych Barwników

Bez Sztucznych Barwników

Odpowiedni dla Wegan

Odpowiedni dla Wegan

Bez Soi

Bez Soi

Bez konserwantów

Bez konserwantów

Bez Cukru

Bez Cukru

Odpowiedni dla Wegetarian

Odpowiedni dla Wegetarian

Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo

Cena z planem oszczędnościowym

Minimalny zakup sztuk!

  • Karta Kredytowa/Debetowa

Informacja o naszych informacjach o produktach

Opis produktu

  •  Mąka z ciecierzycy.
  •  Wspaniały smak.
  •  Mąka bezglutenowa. Odpowiednia dla celiaków.
  •  Wysoka zawartość białka.
  •  Odpowiedni dla wegan.

Kup w paczkach

Te produkty również mogą Ci się spodobać..

MĄKA Z BATATÓW

Food Series

(40 opinie)

100% Mąka ze słodkich ziemniaków. Idealna do zastąpienia każdej tradycyjnej mąki w słodkich i wytrawnych daniach. Odpowiednia dla celiaków.

Od

58,58 zł 91,54 zł

MĄKA RYŻOWA

Food Series

(643 opinie)

100% Mąki ryżowej. Do gotowania. Na ciasta i dania dla celiaków. Bezglutenowość gwarantowana. Odpowiednia dla wegan.

Od

15,77 zł 24,66 zł

MĄKA MIGDAŁOWA

Food Series

(321 opinie)

100% zmielonej mąki migdałowej. Pochodzenie: Hiszpania. Naturalne. Bez olejów i dodatku cukrów. Wegańskie źródło białka. Wysoka zawartość błonnika.

Od

35,49 zł 55,45 zł

HYDROLIZOWANA MĄKA RYŻOWA

Food Series

(176 opinie)

100% Hydrolizowanej mąki ryżowa. Bez dodatków. Doskonała rozpuszczalność. Łatwo przyswajalne źródło energii. Gluten-free. Odpowiednia dla wegan.

Od

33,24 zł 66,46 zł

BŁYSKAWICZNA MĄKA OWSIANA

Food Series

(6951 opinie)

Płatki owsiane w proszku. Natychmiastowa. Dobra rozpuszczalność. Nie wymaga gotowania - Wstępnie ugotowana - Doskonała strawność - Nowe smaki! Odpowiednia dla wegan.

Od

18,44 zł 28,84 zł

GUMA ARABSKA W PROSZKU

Food Series

(12 opinie)

100% Gumy Arabskiej z Akacji. Drobne cząstki, w proszku. Emulgator i substancja zagęszczająca kulinarna. Odpowiedni dla wegan.

Od

26,48 zł 41,39 zł

GUMA GUAR W PROSZKU

Food Series

(394 opinie)

Guma guar w proszku. Naturalna substancja zagęszczajca dla Twoich dań. Źródło błonnika. Bez kalorii. Odpowiedni dla wegan.

Od

14,71 zł 22,99 zł

SOS ORZECH LASKOWY-CZEKOLADA

Food Series

(190 opinie)

Niesamowity sos Fit z Orzechy Laskowego i Czekolady. Intensywny czekoladowy smak dzięki zawartości czystego odtłuszczonego kakao. Wygładzony smak z aromatem orzechów laskowych. Dobra, gęsta konsystencja - Receptura przygotowana z wysokiej jakości składników. Nie zawiera alergenów i jest odpowiedni dla wegan.

Od

14,21 zł 22,94 zł

Pełny opis
Spis treści
    •  Mąka z ciecierzycy.
    •  Wspaniały smak.
    •  Mąka bezglutenowa. Odpowiednia dla celiaków.
    •  Wysoka zawartość białka.
    •  Odpowiedni dla wegan.

    Co to jest Mąka z Ciecierzycy?

    Mąka z Ciecierzycy FoodSeries to preparat w 100% na bazie ciecierzycy, otrzymywanym po zebraniu strączków, zmieleniu i przesiewaniu, stosowanym głównie w przepisach bezglutenowych.

    Jest to typ mąki charakteryzujący się tym, że pochodzi wyłącznie z ciecierzycy – rośliny strączkowej o szczególnych właściwościach odżywczych i funkcjonalnych, które sprawiają, że jest lepszą opcją dla celiaków. Można zastąpić zwykłą mąkę w różnych daniach i wypiekach.

    Mąka z Ciecierzycy jest odpowiednia dla wegan.

    Dlaczego warto stosować Mąkę z Ciecierzycy?

    Najczęściej używaną mąką na świecie jest mąka pszenna, która oprócz tego, że zawiera gluten w składzie, ma mniej korzystne właściwości odżywcze niż mąka z ciecierzycy.

    Dawaj – spróbuj mąki z ciecierzycy, a na pewno nie pożałujesz! 

    Białko ciecierzycy ma właściwości odżywcze które czynią je idealnym wyborem dla utrzymania zrównoważonej diety, zwłaszcza gdy jest stosowane w wypiekach w połączeniu z innymi rodzajami mąki, takimi jak migdałowa, ryzowa lub owsiana.

    22% białka

    Ta liczba może nie wydawać się znacząca – 22% to nie zbyt dużo, ponieważ istnieją białka, które zawierają ponad 80%.

    Czy wiesz jednak, że mąka pszenna zawiera tylko 10% białka, a mąka owsiana około 12%?

    Mąka z ciecierzycy jest preparatem wysokobiałkowym, podczas gdy mąki z innych źródeł nie.

    Dzieje się tak dlatego, że mąki są preparatami na bazie węglowodanów i potrzebują tej właściwości, aby zachować właściwości, które sprawiają, że preparaty do pieczenia mają idealnie zrównoważoną puszystość i sypkość.

    Mąka z ciecierzycy, mimo że jest traktowana w taki sam sposób jak inne mąki zbożowe, ze względu na wyższą zawartość naturalnego białka – zachowuje wyższy procent tego składnika odżywczego, nie wpływając negatywnie na swoje właściwości. Konsystencja tej mąki jest podobna do każdej innej.

    Spróbuj wysokobiałkową mąkę – idealna do przyrządzania przysmaków.

    Niska zawartość cukru

    Chociaż ciecierzyca jest bogata w węglowodany, które oczywiście zostają zachowane podczas obróbki preparatu, zawartość cukru w ciecierzycy jest niska.

    Dlaczego?

    Ponieważ węglowodany nie ulegają uproszczeniu podczas obróbki, dzięki starannemu doborowi najlepszych surowców do produkcji produktu. Zachowujemy naturalny stan węglowodanów złożonych występujących w ciecierzycy, abyś mógł delektować się mąką o niskiej zawartości cukru.

    Bezglutenowy

    Mąka z ciecierzycy jest idealnym produktem dla celiaków.

    Ma ona właściwości technologiczne każdej innej mąki zbożowej, ale jest bezglutenowy.

    Możemy to zagwarantować dzięki skrupulatnej obróbce produktu w procesie produkcji, zapewniając, że gdzięki naszym procedurom z certyfikatem HACCP i systemowi filtracji cząsteczek z certyfikatem ISO8 w produkcie, nie występują zanieczyszczenia krzyżowe.

    Mąka z ciecierzycy jest idealna do bezglutenowego gotowania i pieczenia.

    W jakich przepisach można zastosować mąkę z ciecierzycy?

    W każdym! Oto kilka pomysłów:

    Ciastka

    Mąka z ciecierzycy jest idealna do przepisów wykorzystujących ciasta, które nie wyrastają, takich jak herbatniki.

    Dzieje się tak dlatego, że mąka z ciecierzycy uzyskuje gęstszą konsystencję w preparatach, w których jest stosowana co czyni ją idealnym rodzajem mąki do mieszania z innymi mąkami zawierającymi gluten w daniach nieprzeznaczonym dla celiaków.

    W potrawach grillowanych i pieczonych w wysokich temperaturach

    Tak, tak jest.

    Czy wiesz, że z mąką z ciecierzycy można zrobić tradycyjne placki?

    Ale to nie wszystko – mąka z ciecierzycy ma szczególne właściwości, które czynią ją bardziej odporną na powstawanie akrylamidu niż inne źródła, takie jak pszenica.

    Jest to ważne, ponieważ sama Komisja Europejska opracowała zalecenia dotyczące kontroli wytwarzania tego związku w preparatach na bazie węglowodanów, które osiągają wysokie temperatury podczas gotowania.

    Zastosowanie niewielkiej ilości mąki z ciecierzycy na powierzchni do smażenia lub pieczenia zmniejsza powstawanie akrylamidu nawet o 50% (Rachwat i in., 2015).

    W dietach wegańskich jako zamiennik jaj

    Mieszanka mąki z ciecierzycy z wodą jest częstym zastosowaniem w dietach wegańskich i plant-based, ponieważ pozwala uzyskać konsystencję podobną do ubitego jajka, a przy tym ma wysoką zawartość białka.

    Mąka z ciecierzycy jest zamiennik cech orgonaleptycznych jaj dla wegan lub osób uczulonych na jaja i ich pochodne.

    Odpowiednia dla wegan i celiaków

    Mąka z ciecierzycy jest w 100% odpowiednia dla wegan i osób stosujących dietę bezglutenową. 

    Z jakimi produktami łączyć suplementy?

    Może być stosowany w połączeniu z:

    Referencje bibliograficzne

    Pytania od innych klientów (1)

    Co mówią nasi klienci o produkcie

    MĄKA Z CIECIERZYCY

    Zadowolony klient mówi:

    funkcjonalny!

    Jesús | 10/08/2022

    Dzięki niej mogę ugotować prawie każdy przepis, a co najważniejsze jest bezglutenowa :)

    Me permite cocinar prácticamente cualquier receta, y lo más importante, es que es sin gluten :) .
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    MĄKA Z CIECIERZYCY

    Krytyczny klient mówi:

    Aby unowocześnić swoje przepisy

    Aku | 29/09/2022

    Świetnie nadaje się do włączenia w przygotowanie ulubionych potraw, nadając im dodatkowych składników odżywczych i nowych smaków.

    Genial para incluir en la elaboración de tus platos favoritos dándoles un plus de nutrientes y nuevos sabores.
    Czy ta opinia Ci pomogła?

    Wynik 4.8 / 5.00 z 51 prawdziwych recenzji

    Filtr
    loader
    Załadunek...

    Borja |

    Dobry produkt

    Dobry produkt o bardzo dobrym smaku i skuteczności w przygotowywaniu potraw. Format prezentacji nie jest odpowiedni.

    Buen producto con sabor y efectividad en la preparación de platos muy buena. El formato presentación no es el adecuado.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (4.3 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (3.0 / 5)

    Allende |

    Świetna opcja!

    Bardzo podoba mi się ten produkt. Dobry stosunek jakości do ceny. Cena, zawsze ją wymieniam. HSN to bardzo przystępna marka o dobrej jakości, zawsze będę ją polecać.

    Me gusta mucho el producto. Buena relación calidad. Precio, siempre lo suelo reponer. HSN es una marca muy asequible y con buena calidad, siempre la recomendaré.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (4.3 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)
    Price (4.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (4.0 / 5)

    Verónica |

    Wszechstronność

    Niezbędna w kuchni bezjajecznej, ponieważ z mąki z ciecierzycy i wody można zrobić roślinne ciasto jajeczne i używać go do wielu bezjajecznych potraw. Nie smakuje jak ciecierzyca, a my dodajemy błonnik i inne ciekawe składniki odżywcze, a także białko roślinne.

    Imprescindible en cocina sin huevo, ya que se puede hacer huevo batido vegetal con harina de garbanzos y agua, y usarlo para multitud de preparaciones sin huevo. No sabe a garbanzos, y le añadimos fibra y otros nutrientes interesantes ademas de proteina vegetal.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Javi |

    Doskonały

    Idealna do przygotowywania posiłków, pizzy, a nawet deserów. Doskonale zastępuje tradycyjną mąkę, ale zawiera więcej białka.

    Ideal para hacer comidas, pizzas incluso postres. Sustituye perfectamente a la harina tradicional pero con mas proteína.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    David |

    Przyjemny do pieczenia

    Pierwszy raz używam mąki z ciecierzycy, bardzo fajnie zastępuje inne mniej zdrowe mąki. Idealna do pieczenia.

    First time using chickpea flour, very nice for substitute for other less healthy flour. Perfect for baking.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Price (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)
    Zobacz wszystkie recenzje

    Własna produkcja

    Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.

    Gwarantowana jakość

    Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.

    Właściwa cena

    Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.

    Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie

    Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.

    Darmowa dostawa

    Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.

    Ekspresowa dostawa

    Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.

    Codzienne promocje

    Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.

    Metody płatności

    Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.