Opis produktu
- Mąka z ciecierzycy.
- Świetny smak.
- Mąka bezglutenowa. Odpowiednia dla osób z celiakią.
- Wysoka zawartość białka.
- Odpowiednia dla wegan.
Twój koszyk ma
Ten formularz jest chroniony przez reCAPTCHA - zastosowanie mają Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług Google.
100% mąka z ciecierzycy. 22% białka. Niska zawartość cukru. Bez glutenu. Mąka odpowiednia dla diety bezglutenowej. Idealna do pieczenia chleba i wypieków. Odpowiednia dla wegan.
Bez Ryb
Bez Jaj
Bez Substancji Słodzących
Bez Nabiału
Bez GMO
Bez Glutenu
Bez Laktozy
100% Naturalny
Niski Indeks Glikemiczny
Bez Orzechów
Bez Sztucznych Barwników
Odpowiedni dla Wegan
Bez Soi
Bez konserwantów
Bez Cukru
Odpowiedni dla Wegetarian
Minimalny zakup sztuk!
Informacja o naszych informacjach o produktach
Informacja o naszych informacjach o produktach
Usługi: 25
Rozmiar usługi: 2 miarki o pojemności 30 ml (40 g)
| Pole | Per serving | Na 100g |
|---|---|---|
Wartość energetyczna | 644kJ/152kcal | 1611kJ/381kcal |
Tłuszcze | 2,7 g | 6,7g |
w tym nasycone | 0,1 g | 0,4g |
Węglowodany | 23 g | 58g |
w tym cukry | 1 g | 2,4g |
Białka | 9 g | 22g |
Sól | 0,26 g | 0,64g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Mąka z ciecierzycy.
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 13
Rozmiar usługi: 2 miarki o pojemności 30 ml (40 g)
| Pole | Per serving | Na 100g |
|---|---|---|
Wartość energetyczna | 644kJ/152kcal | 1611kJ/381kcal |
Tłuszcze | 2,7 g | 6,7g |
w tym nasycone | 0,1 g | 0,4g |
Węglowodany | 23 g | 58g |
w tym cukry | 1 g | 2,4g |
Białka | 9 g | 22g |
Sól | 0,26 g | 0,64g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Mąka z ciecierzycy.
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Kup w paczkach
Mąka z ciecierzycy od FoodSeries to produkt 100% na bazie ciecierzycy, powstający po zbiorze rośliny strączkowej, jej zmieleniu i przesianiu, stosowany głównie w przepisach bezglutenowych.
To rodzaj mąki charakteryzujący się tym, że pochodzi wyłącznie z ciecierzycy, rośliny strączkowej o specyficznych właściwościach odżywczych i funkcjonalnych, które sprawiają, że jest preferowanym wyborem w kuchni dla osób z celiakią, a także w piekarnictwie i cukiernictwie.
Mąka z ciecierzycy jest odpowiednia dla diet wegańskich.
Najczęściej używaną mąką na świecie jest mąka pszenna, która oprócz zawartości glutenu ma mniej korzystne właściwości odżywcze niż mąka z ciecierzycy.
Zrób krok naprzód i wypróbuj mąkę z ciecierzycy, nie pożałujesz!
Białko z ciecierzycy ma cechy odżywcze, które czynią je idealnym wyborem do utrzymania zrównoważonej diety, zwłaszcza gdy jest używane w mieszankach piekarniczych z innymi mąkami, takimi jak migdałowa, ryżowa czy owsiana.
Może ta liczba nie wydaje się aż tak imponująca, 22% to nie jest bardzo wysoka wartość, bo są białka zawierające ponad 80%.
Jednak czy wiesz, że mąka pszenna zawiera tylko około 10% białka? A mąka owsiana ma około 12%?
Mąka z ciecierzycy to produkt o wysokiej zawartości białka, podczas gdy mąki z innych źródeł takiej zawartości nie mają.
Wynika to z faktu, że mąki to produkty oparte głównie na węglowodanach, które muszą mieć takie właściwości, by zapewnić wypiekom puszystość i odpowiednią strukturę.
Mąka z ciecierzycy, mimo że poddawana jest podobnej obróbce jak inne mąki zbożowe, dzięki wyższej naturalnej zawartości białka zatrzymuje większy procent tego składnika nie wpływając negatywnie na właściwości typowe dla każdej mąki.
Odkryj pierwszą mąkę wysokobiałkową do gotowania.
Chociaż ciecierzyca jest bogata w węglowodany, które oczywiście pozostają w produkcie po przetworzeniu, jej zawartość cukrów jest niska.
Dlaczego?
Bo węglowodany nie ulegają rozkładowi podczas obróbki dzięki starannej selekcji najlepszych surowców do produkcji. Zachowujemy naturalny stan złożonych węglowodanów ciecierzycy, byś mógł cieszyć się mąką o niskiej zawartości cukru.
Mąka z ciecierzycy to idealny produkt dla osób z celiakią.
Ma właściwości technologiczne podobne do innych mąk zbożowych, ale bez glutenu.
Dzięki starannemu procesowi produkcji gwarantujemy, że dzięki procedurom potwierdzonym certyfikatem HACCP oraz systemowi filtracji cząstek z certyfikatem ISO8, nie dochodzi do zanieczyszczenia krzyżowego w produkcie.
Mąka z ciecierzycy jest idealna do kuchni i wypieków bezglutenowych.
W każdym przepisie! Oto kilka pomysłów:
Mąka z ciecierzycy jest idealna do przepisów na ciasta, które nie wymagają wyrastania, takich jak ciasteczka.
Dzieje się tak, ponieważ mąka z ciecierzycy nadaje przygotowaniom większą gęstość, co czyni ją świetnym wyborem do mieszania z mąkami glutenowymi w kuchni nieprzeznaczonej dla osób z celiakią.
Tak, dobrze słyszysz.
Czy wiesz, że charakterystyczna andaluzyjska przekąska, tortilla de camarón, przygotowywana jest z użyciem mąki z ciecierzycy?
A to nie wszystko, mąka z ciecierzycy ma właściwości, które czynią ją bardziej odporną na powstawanie akrylamidu niż mąki z innych źródeł, np. pszennej.
To ważne, bo sam Komisja Europejska zaleca kontrolę produkcji tego związku w produktach węglowodanowych poddawanych wysokim temperaturom.
Dodanie niewielkiej ilości mąki z ciecierzycy na powierzchnię smażonych lub pieczonych potraw może zmniejszyć powstawanie akrylamidu nawet o 50% (Rachwat i in., 2015).
Mieszanka mąki z ciecierzycy z wodą to popularny sposób w dietach wegańskich i roślinnych, bo uzyskuje się konsystencję podobną do ubitego jajka z wysoką zawartością białka.
Mąka z ciecierzycy to świetny zamiennik jajka pod względem organoleptycznym dla wegan oraz osób uczulonych na jajka i ich przetwory.
Mąka z ciecierzycy to produkt 100% odpowiedni dla diet wegańskich i bezglutenowych.
Można ją stosować razem z:
Bibliografia
Pytania są zadawane przez użytkowników, a odpowiedzi przygotowuje zespół HSN w celach informacyjnych. Przekazywane informacje nie zastępują porady ani opieki specjalisty służby zdrowia. Odniesienia do suplementów diety nie zostały ocenione przez EFSA (Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności) i nie mają na celu diagnozowania, leczenia, leczenia ani zapobiegania chorobom. HSN zastrzega sobie prawo do przeglądu lub aktualizacji odpowiedzi, gdy zajdzie taka potrzeba.
Zadaj pytanie
Brak dostępnych pytań


Masz pytania odnośnie produktu?
Zespół ekspertów jest tutaj, aby Ci pomóc.
Postaramy się odpowiedzieć na Twoje zapytanie najszybciej jak to możliwe.
Zaloguj się i zapytaj nasCo mówią nasi klienci o produkcie


Krytyczny klient mówi:
Aby unowocześnić swoje przepisy
Aku | 29/09/2022
Świetnie nadaje się do włączenia w przygotowanie ulubionych potraw, nadając im dodatkowych składników odżywczych i nowych smaków.
Wynik 4.8 / 5.00 z 56 prawdziwych recenzji
Opinie i oceny opublikowane na temat produktów odzwierciedlają wyłącznie poglądy i doświadczenia klientów. HSN nie weryfikuje ani nie popiera tych komentarzy ani stwierdzeń i nie ponosi odpowiedzialności za treści zawarte w recenzjach. Oświadczenia dotyczące suplementów diety nie zostały ocenione przez EFSA (Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności) i nie mają na celu diagnozowania, leczenia, leczenia ani zapobiegania jakiejkolwiek chorobie lub schorzeniu.
Carmen |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
MĄKA Z CIECIERZYCY
Świetnie
Próbowałem go do panierowania warzyw w cieście, jak w tempurze, i daje bardzo bogaty smak, a także jest chrupiący.
Manuel |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
MĄKA Z CIECIERZYCY
Dobra jakość w rozsądnej cenie
Dobra mąka garbazo świetna do zdrowych wypieków, w bardzo rozsądnej cenie, polecam. Jak zawsze ZIP nie zamyka się po otwarciu, coś mitycznego w HSN.
Filipa lima |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
MĄKA Z CIECIERZYCY
MĄKA Z CIECIERZYCY
Jako weganka muszę mieć w domu mąkę z ciecierzycy. Ta jest świetna i polecam ją kupić.
liliana |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
MĄKA Z CIECIERZYCY
Dobra jakość i prezentacja
Bardzo dobra do przygotowania wegańskich burgerów i falafeli. Ma przyjemny smak. W porównaniu do innych mąk z ciecierzycy ta ma lepszą jakość i konsystencję. Hermetyczne opakowanie pozwala na przechowywanie bez zepsucia.
enrico |
OPINIA ZWERYFIKOWANA
MĄKA Z CIECIERZYCY
Wygodny
Dobry produkt, dobra cena, nieco bardziej gorzki niż te, które przywykłem kupować. Mam nadzieję, że nie świadczy to o niczym negatywnym.
Własna produkcja
Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.
Gwarantowana jakość
Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.
Właściwa cena
Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.
Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie
Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.
Darmowa dostawa
Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.
Ekspresowa dostawa
Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.
Codzienne promocje
Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.
Metody płatności
Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.
Dodaj do koszyka
Changing language