Opis produktu
- Bez dodatku cukru.
- Odpowiednia dla wegetarian i wegan.
- Łatwe trawienie i poprawa konsystencji.
- Bez glutenu.
- Neutralny, naturalnie słodki smak.
Twój koszyk ma
Ten formularz jest chroniony przez reCAPTCHA - zastosowanie mają Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług Google.
Zgarnij okazje 🎁 już od 225 zł
100% Hydrolizowanej mąki ryżowa. Bez dodatków. Doskonała rozpuszczalność. Łatwo przyswajalne źródło energii. Gluten-free. Odpowiednia dla wegan.
Bez Ryb
Bez Nabiału
Odpowiedni dla Wegan
Bez Glutenu
Bez konserwantów
Bez Soi
Bez Laktozy
Bez Orzechów
Odpowiedni dla Wegetarian
Bez GMO
Bez Jaj
Minimalny zakup sztuk!
Informacja o naszych informacjach o produktach
Informacja o naszych informacjach o produktach
Usługi: 25
Rozmiar usługi: 1 miarka o pojemności 70 ml (40 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 644kJ/152kcal | 1609kJ/379kcal |
Tłuszcze | 0,5g | 1,3g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,4g |
Węglowodany | 33g | 83g |
w tym cukry | 5g | 13g |
Białka | 3,1g | 7,7g |
Sól | 0,24g | 0,61g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Hydrolizowana mąka ryżowa, aromat, naturalny aromat, cynamon (z Cinnamomum zeylanicum), chlorek sodu, substancja słodząca (sukraloza), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), barwnik (beta-karoten).
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 20
Rozmiar usługi: 3 miarki o miarki pojemności 25 ml (50 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 791kJ/187kcal | 1581kJ/373kcal |
Tłuszcze | 0,9g | 1,9g |
w tym nasycone | 0,5g | 0,9g |
Węglowodany | 38g | 77g |
w tym cukry | 3,1g | 6,2g |
Białka | 5,2g | 10g |
Sól | 0,21g | 0,42g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Hydrolizowana mąka ryżowa, odtłuszczone kakao w proszku (10-12% masła kakaowego, z nasion Theobroma cacao), aromat, chlorek sodu, regulator kwasowości (węglan potasu), naturalny aromat, substancja słodząca (sukraloza), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 20
Rozmiar usługi: 3 miarki o miarki pojemności 25 ml (50 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 836kJ/197kcal | 1672kJ/394kcal |
Tłuszcze | 0,5g | 0,9g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,3g |
Węglowodany | 44g | 87g |
w tym cukry | 3,5g | 7g |
Białka | 4,7g | 9,4g |
Sól | 0,01g | 0,02g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Hydrolizowana mąka ryżowa.
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 25
Rozmiar usługi: 1 miarka o pojemności 70 ml (40 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 645kJ/152kcal | 1614kJ/380kcal |
Tłuszcze | 0,5g | 1,3g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,4g |
Węglowodany | 34g | 84g |
w tym cukry | 5g | 13g |
Białka | 3,1g | 7,7g |
Sól | 0,24g | 0,61g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Hydrolizowana mąka ryżowa, naturalny aromat, barwnik (czerwień buraczana), chlorek sodu, aromat, substancja słodząca (sukraloza), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 25
Rozmiar usługi: 1 miarka o pojemności 70 ml (40 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 650kJ/153kcal | 1625kJ/383kcal |
Tłuszcze | 0,5g | 1,3g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,4g |
Węglowodany | 34g | 84g |
w tym cukry | 5,1g | 13g |
Białka | 3,1g | 7,8g |
Sól | 0,16g | 0,41g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Hydrolizowana mąka ryżowa, aromat, chlorek sodu, naturalny aromat, substancja słodząca (sukraloza), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), barwnik (beta-karoten).
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 75
Rozmiar usługi: 1 miarka o pojemności 70 ml (40 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 644kJ/152kcal | 1609kJ/379kcal |
Tłuszcze | 0,5g | 1,3g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,4g |
Węglowodany | 33g | 83g |
w tym cukry | 5g | 13g |
Białka | 3,1g | 7,7g |
Sól | 0,24g | 0,61g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Hydrolizowana mąka ryżowa, aromat, naturalny aromat, cynamon (z Cinnamomum zeylanicum), chlorek sodu, substancja słodząca (sukraloza), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), barwnik (beta-karoten).
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 75
Rozmiar usługi: 1 miarka o pojemności 70 ml (40 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 639kJ/151kcal | 1596kJ/377kcal |
Tłuszcze | 0,8g | 1,9g |
w tym nasycone | 0,3g | 0,8g |
Węglowodany | 32g | 80g |
w tym cukry | 4,8g | 12g |
Białka | 3,5g | 8,7g |
Sól | 0,25g | 0,64g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Hydrolizowana mąka ryżowa, odtłuszczone kakao w proszku (10-12% masła kakaowego, z nasion Theobroma cacao), aromat, chlorek sodu, regulator kwasowości (węglan potasu), naturalny aromat, substancja słodząca (sukraloza), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 60
Rozmiar usługi: 3 miarki o miarki pojemności 25 ml (50 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 836kJ/197kcal | 1672kJ/394kcal |
Tłuszcze | 0,5g | 0,9g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,3g |
Węglowodany | 44g | 87g |
w tym cukry | 3,5g | 7g |
Białka | 4,7g | 9,4g |
Sól | 0,01g | 0,02g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Hydrolizowana mąka ryżowa.
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 75
Rozmiar usługi: 1 miarka o pojemności 70 ml (40 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 645kJ/152kcal | 1614kJ/380kcal |
Tłuszcze | 0,5g | 1,3g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,4g |
Węglowodany | 34g | 84g |
w tym cukry | 5g | 13g |
Białka | 3,1g | 7,7g |
Sól | 0,24g | 0,61g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Składniki
Hydrolizowana mąka ryżowa, naturalny aromat, barwnik (czerwień buraczana), chlorek sodu, aromat, substancja słodząca (sukraloza), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Usługi: 75
Rozmiar usługi: 1 miarka o pojemności 70 ml (40 g)
Pole | Per serving | Na 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 650kJ/153kcal | 1625kJ/383kcal |
Tłuszcze | 0,5g | 1,3g |
w tym nasycone | 0,2g | 0,4g |
Węglowodany | 34g | 84g |
w tym cukry | 5,1g | 13g |
Białka | 3,1g | 7,8g |
Sól | 0,16g | 0,41g |
Białko przeliczone na suchą masę (azot *6,25)
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym (poniżej 25°C), suchym i ciemnym miejscu. Równoważniki miarki/zawartości produktu (gramy lub miligramy) są orientacyjne, ponieważ gęstość produktów w proszku może być różna dla poszczególnych smaków i partii. Zalecamy użycie wagi kuchennej w przypadkach, gdy wymagane jest precyzyjne dozowanie. Niezbędna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Kup w paczkach
Hydrolizowana mąka ryżowa z FoodSeries to wegański preparat spożywczy w proszku, na bazie zmielonego, przesianego i hydrolizowanego ryżu, o wyjątkowo delikatnej konsystencji.
Przedstawiamy mąkę ryżową poddaną hydrolizie – specjalnemu procesowi, który sprawia, że mąka jest znacznie prostszym stukturalnie pokarmem. Ma wyjątkowo gładką konsystencję o świetną dyspersję, o niskiej sedymentacji retrogradacji.
Jest to produkt idealny dla każdego sportowca lub konsumenta poszukującego łatwo przyswajalnego źródła węglowodanów.
Jest bezglutenowy i nie zawiera śladowych ilości glutenu, ponieważ w żadnym momencie procesu produkcyjnego nie miał kontaktu z produktami zawierającymi ten alergen.
Produkt jest również w 100% odpowiedni dla wegetarian i wegan, ponieważ jest wykonany wyłącznie z ziaren ryżu, bez żadnych innych składników w składzie.
Ponieważ czasami niektórzy klienci, tacy jak sportowcy lub celiacy, poszukują węglowodanów gotowych do sporządzenia koktajlu i wypicia go przed treningiem w celu zwiększenia dostępności energii – bez dyskomfortu trawiennego i o przyjemnej konsystencji, która jest łatwa do spożycia.
W odpowiedzi na tę potrzebę powstała hydrolizowana mąka ryżowa HSN.
Hydroliza to chemiczny proces rozkładu (uproszczenia) związków – w tym przypadku węglowodanów – w celu ułatwienia trawienia i wchłaniania prostych cząsteczek.
Hydroliza pozwala na rozkład naturalnej skrobi w mące ryżowej na:
Cukier jest naturalnie obecny w mące ryżowej, która została poddana hydrolizie – nie został dodany. Jest konsekwencją naturalnego procesu depolimeryzacji skrobi, dlatego jest całkowicie naturalny. Pochodzi z macierzy rośliny.
Niehydrolizowana mąka ryżowa jest wielką alternatywą dla bezglutenowych dań lub koktajli dla osób, które nie mają problemów z trawieniem nienaruszonej skrobi i/lub nie potrzebują szybkiego zastrzyku energii do krwi.
Natomiast mąka ryżowa poddana hydrolizie jest preferowana do przygotowania szybkich puddingów, które nie wymagają gotowania i o łatwym trawieniu.
Hydrolizowane mąki ryżowe zostały opracowane do żywienia niemowląt dla dzieci, które mają trudności z trawieniem zbóż skrobiowych ze względu na złożone substancje chemiczne.
Skorzystali z tego sportowcy, widząc możliwość stosowania produktu, który bardzo łatwo się trawi – zarówno w swoich przedtreningówkach, jak i potreningówkach.
Próby przeprowadzone z tym produktem pokazują, że enzymatyczna degradacja skrobi zawartej w ryżu jest doskonałą opcją gluten-free o bardzo wysokim stopniu akceptacji sensorycznej, dając w efekcie produkt o bardzo dobrej tolerancji (Ferreira i in., 2014).
Nasza mąka ryżowa jest całkowicie odpowiednia dla celiaków, ponieważ w swoim 100% ryżowym składzie nie zawiera śladowych ilości alergenu – glutenu.
Dzięki procesowi hydrolizy, jakiemu poddawany jest produkt, znacznie poprawia się konsystencja i można go wymieszać zarówno z wodzą, jak i z mlekiem – na ciepło lub na zimno.
To idealny produkty do wykonania kremu ryżowego o gładkiej i delikatnej konsystencji – o przyjemnym neutralnym zapachu i smaku, lekko słodkim w naturalny sposób. Można:
Właściwości rozpuszczalności produktu pozwalają na użycie dużej ilości produktu w umiarkowanej objętości płynu bez drastycznego zwiększenia lepkości mieszaniny, co ułatwia spożycie.
Uzyskuje się to również dzięki niskiej gęstości nasypowej produktu, która pozwala na bardziej jednorodne rozproszenie cząstek i ogranicza zbrylanie podczas mieszania.
Obróbka mąki ryżowej pozwala ograniczyć do minimum stopień sedymentacji, tzn. łatwo osiągnąć całkowitą homogenizację produktu bez wytrącenia suchej masy w mieszaninie.
Charakteryzuje się również niską retrogradacją, co pozwala na dłuższe utrzymanie kremowej konsystencji mieszanki i ogranicza powstawanie skrobi opornych.
Produkt ten jest wytwarzany wyłącznie z mąki ryżowej, dlatego jest całkowicie odpowiedni dla wegetarian i wegan. Nie zawiera żadnych innych związków pochodzenia zwierzęcego i nie ma możliwości zanieczyszczenia krzyżowego z nimi.
Produkt można odtworzyć w naczyniu za pomocą np. widelca lub mixera. Możliwość powstania grudek jest jednak większa niż w przypadku stosowania shakera z narzędziem zwiększającym napięcie mechaniczne (np. kulką lub sitkiem na powstawanie grudek). Jest produktem skrobiowym bardzo higroskopijnym, dlatego możliwe jest pojawienie się niewielkich rozmiarów cząsteczek, które są prawie niezauważalne dla podniebienia.
Ilość płynu do użycia będzie zależała od jego właściwości fizycznych (mieszanie w wodzie to nie to samo, co w mleku), twardości płynnego środowiska, temperatury i innych czynników. Zalecamy dodawać produktu po trochu, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Z mieszanki można zrobić doskonałą owsiankę przed treningiem lub po treningu:
Hydrolizowana mąka ryżowa + Evohydro 2.0 + Czyste kakao w proszku.
Referencje bibliograficzne
Zadaj pytanie
Brak dostępnych pytań
Masz pytania odnośnie produktu?
Zespół ekspertów jest tutaj, aby Ci pomóc.
Postaramy się odpowiedzieć na Twoje zapytanie najszybciej jak to możliwe.
Zaloguj się i zapytaj nasCo mówią nasi klienci o produkcie
Zadowolony klient mówi:
Bardzo dobra cena
Nese | 17/06/2021
Świetna hydrolizowana mąka ryżowa, o przyjemnym smaku, jest bardzo dobrze tolerowana, nie powoduje dyskomfortu jelitowego ani żadnego innego rodzaju dyskomfortu. Przyjmuję od 20 do 30 gramów rozpuszczonych w szklance wody i to wystarcza, aby utrzymać poziom cukru we krwi na wysokim poziomie przez długi czas.
Krytyczny klient mówi:
Słabe rozpuszczanie.
Fer. | 02/07/2022
Nie potrafię go skutecznie rozcieńczyć, bez grudek, ani stawiając go przed, ani po płynie, nie potrafię też nabrać konsystencji, gdy go gotuję, energetycznie dobrze, ale bez większej różnicy w stosunku do innych czystych węglowodanów.
Wynik 4.75 / 5.00 z 177 prawdziwych recenzji
Morath |
Wszechstronny i uniwersalny, szybko przyswajalny i w dobrej cenie.
Jeśli wcześniej brałeś śmietankę ryżową, ta jest jeszcze lepsza, fenomenalnie się rozpuszcza. A jeśli nie, to już się spóźniłeś, bo jest super uniwersalna jako źródło HC.
Jose Luis |
Węglowodany
Dobry i łatwy sposób na przyjmowanie węglowodanów w celu regeneracji potreningowej, dodatkowego zastrzyku energii przed treningiem lub jako dodatek zwiększający objętość. Neutralny smak. Dobrze rozpuszcza się w każdym koktajlu.
Juan |
Idealny
Używam neutralnego smaku do przygotowania owsianki razem z aromatyzowanym białkiem. To jest spektakularne.
Mario |
Szybkie węglowodany
Łączę go z innymi. Lubię to jako potreningowe z białkiem, aby szybko uzupełnić glikogen mięśniowy.
Alba |
Bardzo dobry
Bardzo dobra, może lepsza na okazjonalne chwile, bo ma słodziki. Ja z tego powodu wolę opcję niearomatyzowaną.
Własna produkcja
Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.
Gwarantowana jakość
Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.
Właściwa cena
Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.
Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie
Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.
Darmowa dostawa
Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.
Ekspresowa dostawa
Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.
Codzienne promocje
Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.
Metody płatności
Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.
Dodaj do koszyka
Changing language