Zgarnij okazje 🎁 już od 225 zł

Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo

TEKSTUROWANE BIAŁKO GROCHU

Food Series

Najbardziej zbliżony do mięsa substytut roślinny. Wysoka zawartość białka: 82%. Wykonane wyłącznie z izolatu białka grochu, ekstrudowane. Bez dodatku tłuszczów i dodatków - 100% białka. Pozyskiwane z odpowiedzialnie uprawianego grochu. Klasa chrupkości - wysoka zdolność nawodwnienia i dobre pieczenie zewnętrzne na patelni lub we frytkownicy powietrznej. Pyszne i zdrowe.

Odpowiedni dla Wegan

Odpowiedni dla Wegan

Bez Nabiału

Bez Nabiału

Dieta Keto

Dieta Keto

Bez GMO

Bez GMO

Bez Glutenu

Bez Glutenu

Bez Jaj

Bez Jaj

Bez konserwantów

Bez konserwantów

100% Czysty

100% Czysty

Bez Sztucznych Barwników

Bez Sztucznych Barwników

Bez Ryb

Bez Ryb

Bez Orzechów

Bez Orzechów

Bez Cukru

Bez Cukru

100% Naturalny

100% Naturalny

Odpowiedni dla Wegetarian

Odpowiedni dla Wegetarian

Bez Soi

Bez Soi

Bez Laktozy

Bez Laktozy

Partycypować

Facebook LogoX LogoPinterest LogoClipboard Logo

Cena z planem oszczędnościowym

Minimalny zakup sztuk!

  • Karta Kredytowa/Debetowa
  • Klarna Payments

Informacja o naszych informacjach o produktach

Opis produktu

  •  Przedstawiamy najlepszy wegański zamiennik czerwonego mięsa: teksturowane białko grochu.
  •  Ziarnista konsystencja - stopień 'crisp' (chrupiący) - idealne do przekąsek i wegańskich burgerów.
  •  Wysoka zdolność do nawilżania - zwiększa objętość o ponad 100 %.
  •  Dobra reakcja na przypiekanie - łatwo uzyskasz chrupiącą skórkę na patelni lub w Air Fryerze.
  •  Bez cholesterolu | Niska zawartość tłuszczów nasyconych w porównaniu z tradycyjnym mięsem.
  •  Nadaje się do wszelkiego rodzaju dań. Zapomnij o tofu! Mamy dla Ciebie lepszą opcję.
  •  100% wegańskie | Bez dodatków | Bez GMO | Odpowiedzialna uprawa.

Te również mogą Ci się spodobać.

-38%
Highlight
IZOLAT BIAŁKA GROCHU 2.0

Essential Series

(2714 opinie)

100% izolatu białka grochu w proszku. Bez dodatku tłuszczu. Ulepszona formuła, zwiększona rozpuszczalność i lepszy smak. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Od

33,46 zł 53,97 zł

-36%
MĄKA Z CIECIERZYCY

Food Series

(55 opinie)

100% mąka z ciecierzycy. 22% białka. Niska zawartość cukru. Bez glutenu. Mąka odpowiednia dla diety bezglutenowej. Idealna do pieczenia chleba i wypieków. Odpowiednia dla wegan.

Od

10,44 zł 16,32 zł

-37%
BIAŁKO Z PESTEK DYNI

Essential Series

(90 opinie)

Białko dyni (nasiona). 73% białka. Pełny aminogram. Naturalnie wysoka zawartość argininy. Bezglutenowe. Bez dodatku cukrów. Niska zawartość soli. Odpowiednie dla wegan.

Od

54,22 zł 87,44 zł

-37%
BIAŁKO CIECIERZYCY

Essential Series

(25 opinie)

100% białko z ciecierzycy. 68% białka. Pełny aminogram. Bez cukru. Bez glutenu. Odpowiednie dla wegan.

Od

54,22 zł 87,44 zł

-38%
IZOLAT BIAŁKA SOJOWEGO 2.0

Essential Series

(3170 opinie)

Izolowany białko roślinne 100% na bazie soi, najwyższa jakość odżywcza z nieodpartym smakiem i teksturą. Pełne aminogram. Odpowiednie dla wegan i wegetarian.

Od

33,46 zł 53,97 zł

-38%
KONCENTRAT BIAŁKA BRĄZOWEGO RYŻU

Essential Series

(326 opinie)

Czyste białko z brązowego ryżu w proszku. 87% białka. Do 23 g białka na porcję. 0% cukrów. Bez dodatku neutralnego smaku. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Od

33,46 zł 53,97 zł

Pełny opis
Spis treści
    •  Przedstawiamy najlepszy wegański zamiennik czerwonego mięsa: teksturowane białko grochu.
    •  Ziarnista konsystencja - stopień 'crisp' (chrupiący) - idealne do przekąsek i wegańskich burgerów.
    •  Wysoka zdolność do nawilżania - zwiększa objętość o ponad 100 %.
    •  Dobra reakcja na przypiekanie - łatwo uzyskasz chrupiącą skórkę na patelni lub w Air Fryerze.
    •  Bez cholesterolu | Niska zawartość tłuszczów nasyconych w porównaniu z tradycyjnym mięsem.
    •  Nadaje się do wszelkiego rodzaju dań. Zapomnij o tofu! Mamy dla Ciebie lepszą opcję.
    •  100% wegańskie | Bez dodatków | Bez GMO | Odpowiedzialna uprawa.

    Teksturowane białko grochu: najlepszy wegański zamiennik mięsa

    Teksturowane białko grochu od FoodSeries to izolowane białko grochu, takie jak to, które znajdziesz w naszej linii EssentialSeries, ale poddane procesowi ekstruzji, by uzyskać unikalną konsystencję, która po nawodnieniu pozwala używać go jak mielonej wołowiny.

    Teksturowane białko grochu to rodzaj 'TVP', angielski termin określający takie produkty, które powstały, by osoby nieprzyzwyczajone do białek roślinnych mogły ograniczyć spożycie białka zwierzęcego, a weganie mieli alternatywy o podobnej reologii do tradycyjnych wyrobów mięsnych, ale bez skutków przemysłu mięsnego.

    Teksturowane białko grochu nie zawiera dodatków, tłuszczów ani innych składników, to 100% białka grochu, przygotowanego fachowo, by uzyskać najlepszy efekt bez wpływu na wartość odżywczą.

    Składnik, którego już nigdy nie zabraknie w Twojej kuchni:

    82% wysokiej jakości białka. Ze wszystkimi niezbędnymi aminokwasami

    Białko grochu tradycyjnie uchodzi za wysokiej jakości roślinne źródło białka, zwłaszcza po odwodnieniu, gdy naturalnie zawiera dużo białka z dobrym aminogramem.

    Często łączy się je z zbożami, by poprawić profil aminokwasowy, ale groch zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy bez potrzeby ich dodawania, co możesz zobaczyć w aminogramie naszego teksturowanego białka grochu.

    Ciesz się produktem podobnym do mięsa, z wyższą zawartością białka niż ono, idealnym dla wegan, którzy chcą zwiększyć spożycie białka, delektując się jedzeniem i nie tracąc statusu diety bez produktów pochodzenia zwierzęcego.

    Bez alergenów. Alternatywa dla ekstruzowanej soi

    Typowym TVP jest soja teksturowana; to białko z ziaren soi, do którego zwykle dodaje się gumy i inne dodatki oraz tłuszcze, np. rzepakowy lub palmowy, by ułatwić i przyspieszyć proces ekstruzji i uzyskać 'teksturę'.

    My zdecydowaliśmy się nie dodawać żadnych dodatków, co sprawia, że proces ekstruzji naszego białka teksturowanego trwa dłużej, ale daje lepszy efekt pod względem tekstury i smaku, a co najważniejsze: bez pogorszenia jakości odżywczej.

    Kolejną zaletą naszego teksturowanego białka grochu jest brak alergenów, bo soja i jej przetwory są alergenne z powodu soi, a groch nie; ponadto nasze białko grochu nie jest mieszane z innymi białkami teksturowanymi, jak to często bywa na rynku, gdzie dodaje się białko pszenicy, czyli gluten.

    Nasze białko teksturowane jest wolne od glutenu i innych alergenów: mleka, soi. Bez alergenów!

    Bez GMO. Odpowiedzialna uprawa grochu

    Groch używany do izolacji białka, które ekstruzujemy do produkcji naszego produktu, pochodzi z odpowiedzialnej uprawy, czyli od rolników i firm, które stosują metody uprawy i zbioru nie szkodzące środowisku, w przeciwieństwie do innych firm sprzedających produkty z roślin z intensywnej uprawy, czego w HSN nie akceptujemy.

    Zależy nam na dbaniu o społeczeństwo, oferując zdrową żywność w uczciwej cenie i troszcząc się o środowisko przez wybór najlepszych surowców, nie tylko pod względem wartości odżywczych, ale też pochodzenia, obróbki i pozyskania.

    Bez tłuszczów i dodatków. 100% białko grochu

    Standardowy proces przygotowania tradycyjnego TVP obejmuje dodawanie składników przed ekstruzją, by ułatwić cały proces.

    To problematyczne, bo dodane składniki obniżają całkowitą zawartość białka grochu, które jest tym, co chcemy jeść, nawet w formie teksturowanej; często też dodatki nie są zdrowe, bo to źródła tłuszczu pomagające w ekstruzji białka.

    My jednak przeprowadziliśmy testy aż do uzyskania idealnego efektu, z najlepszą teksturą i wartością odżywczą bez dodawania czegokolwiek.

    Nasze teksturowane białko grochu to właśnie to: 100% izolowane białko grochu poddane ekstruzji, bez żadnych dodatków.

    Obróbka: izolowane - izolowane, teksturowane białko grochu

    Często firmy używają białek koncentratów do produkcji żywności ekstruzowanej, bo są tańsze.

    Białka koncentraty mają wyższy stopień ekstrakcji z surowca, więc ich zawartość białka jest niższa, .

    Nasze białko grochu poddane ekstruzji to izolat białka grochu najwyższej jakości, z 82 % zawartością białka. Najlepsze białko do Twoich 100% roślinnych przepisów!

    Bez cholesterolu - zdrowsze niż czerwone mięso

    Teksturowane białko grochu powstało jako zamiennik tekstury i sposobu przygotowania mielonego czerwonego mięsa oraz zdrowsza alternatywa dla tego produktu.

    Wiele międzynarodowych organizacji zdrowotnych, jak WHO, ostrzega przed wysokim spożyciem mięsa, zwłaszcza czerwonego i przetworzonego, i zachęca do zwiększenia spożycia roślinnych źródeł białka jako częściowej zamiany mięsa; jednak to może być trudne, bo dotychczas najbliższym zamiennikiem mięsa był tofu, które jednak znacząco różni się od mięsa pod względem tekstury, smaku i konsystencji. Choć można je smacznie przygotować, nie jest prawdziwym zamiennikiem mięsa.

    Teksturowane białko grochu jest nim, z właściwościami organoleptycznymi zbliżonymi do mięsa pod względem smaku i tekstury, a do tego ma wszystkie zalety białka czerwonego mięsa, bez cholesterolu i z dużo niższą zawartością tłuszczów nasyconych. Idealne dla osób dbających o zdrowie.

    Jak je przygotować? Rekomendacje HSN

    Najprostszy sposób to ugotować je przez 10-15 minut i jest gotowe do jedzenia.

    Alternatywnie można zagotować wodę w garnku lub w misce w mikrofalówce i zalać nią teksturowane białko, odstawić na 15 minut do nawodnienia.

    Nie ograniczaj się jednak do tego, bo możesz używać 'crisp' teksturowanego białka grochu do wielu przepisów, od zachowania tradycyjnej formy, np. mielonego mięsa do sosu bolońskiego, po formowanie klopsików czy burgerów w wersji wegańskiej.

    Po nawodnieniu możesz przygotować teksturowane białko grochu na wiele sposobów:

    •  Piec.
    •  Smażyć.
    •  Grillować na patelni.

    Twoja wyobraźnia jest jedynym ograniczeniem!

    To nie tylko jedzenie dla wegan!

    Często zastanawiamy się, czy taki produkt, który wydaje się dedykowany osobom niejedzącym mięsa, jest tylko dla nich; ale prawda jest taka, że to bardzo smaczna, łatwa w przygotowaniu i wszechstronna opcja, a do tego zdrowa.

    Oczywiście świetnie sprawdzi się w diecie wegańskiej jako główne źródło białka roślinnego, ale równie dobrze można go używać w diecie wszystkożernej, nawet w tych samych daniach z innymi składnikami zwierzęcymi. Czemu nie? Dodaj teksturowane białko grochu, by wzbogacić smak, uzyskać niesamowitą teksturę i wartości odżywcze.

    Dlaczego wybrać tę opcję, a nie inne?

    Wysoka zdolność nawilżania - większa objętość i lepsza tekstura

    Inne teksturowane białka roślinne nie zwiększają znacząco objętości po nawodnieniu i tylko miękną.

    Nasze białko teksturowane znacznie zwiększa rozmiar podczas gotowania i nawodnienia, a konsystencja się poprawia, dając efekt miękki, ale z dobrą teksturą wewnętrzną, al dente, podobną do mięsa.

    Dobre przypieczenie na zewnątrz - idealne do smażenia i grillowania

    Nawodnienie nie odbiera białku teksturowanemu zdolności do przypiekania, a przypiekanie nie wysusza produktu bez reszty.

    Przygotowanie bez dodatków sprawia, że jest naturalne, idealne do smażenia i grillowania, uzyskując chrupiącą, zewnętrzną warstwę nawet w frytkownicy powietrznej.

    Optymalna tekstura: soczyste i zwarte... jak prawdziwe mięso

    Dzięki nawodnieniu tekstura białka grochu jest soczysta, przypominając mięso czerwone nawet po obróbce, bo nie traci tyle wilgoci co włókna mięśniowe tradycyjnego steku, które by nie wyschły potrzebują dużo tłuszczu, co negatywnie wpływa na wartość odżywczą.

    Teksturowane białko grochu, w wersji chudej, łatwo pozostaje soczyste.

    Jednak soczystość nie oznacza miękkości, bo konsystencja wewnętrzna jest 'al dente', bardzo podobna do mięsa, a zewnętrzną warstwę można przypiec suchym ciepłem piekarnika, frytkownicy powietrznej lub na patelni.

    Czy powinieneś dodać je do swojej codziennej diety?

    Jeśli jesteś weganinem szukającym nowego źródła białka roślinnego, które pozwoli Ci gotować nowe przepisy i się nimi cieszyć, to zdecydowanie jest dla Ciebie.

    A jeśli jesteś osobą aktywną fizycznie lub nie, która codziennie je dużo mięsa i chcesz je ograniczyć, nie tracąc korzyści białka, to ten produkt jest dla Ciebie.

    How to take - Videohttps://youtu.be/1dW__4J6vn4
    Pytania od innych klientów (0)

    Co mówią nasi klienci o produkcie

    TEKSTUROWANE BIAŁKO GROCHU

    Zadowolony klient mówi:

    Bardzo smaczne

    Bea | 03/06/2024

    Nigdy wcześniej go nie próbowałem, ponieważ zawsze używałem teksturowanej soi. Ma podobny smak, ale jest znacznie cieńsza. Moczę ją we wrzącej wodzie przez około 15 minut i jest gotowa do spożycia. Jest to również bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Kolejny produkt do włączenia do mojej codziennej diety.

    No la había probado nunca, pues siempre utilizaba la soja texturizada. Su sabor es similar pero mucha más fina para consumir. La pongo en remojo con agua hirviendo unos 15 minutos y lista para consumir. Sale además muy bien de precio. Otro producto para incluir en mi dieta diaria.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    TEKSTUROWANE BIAŁKO GROCHU

    Krytyczny klient mówi:

    Podobało mi się

    Ana | 13/10/2024

    Zaskoczył mnie na lepsze. Będę go nadal kupował. Dobra jakość i dobra cena. Zarabia dużo pieniędzy.

    Me ha sorprendido para bien. Lo seguiré comprando. Buena calidad y precio bueno. Cunde mucho.
    Czy ta opinia Ci pomogła?

    Wynik 4.55 / 5.00 z 27 prawdziwych recenzji

    Filtr
    loader
    Załadunek...

    Proteina guisante |

    Odkrycie

    Zawsze używamy koktajli i odmierzamy białko. Odkryłem ten produkt i naprawdę go polubiłem. Jest łatwy w przygotowaniu i można go łączyć z wieloma rzeczami. Smak jest specyficzny i trudny do opisania, nie smakuje jak groszek. Mi smakował. Polecam to połączyć i dostać się do białek.

    Siempre andamos con batidos y midiendo las proteinas. He descubierto este producto y me ha gustado mucho. Se hace fácil y se puede.combinar con muchas cosas. El sabor es peculiar y complicado de describir, no sabe a guisante. A mi me ha gustado. Lo recomiendo para combinar y llegar a las proteinas.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Efektywność (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Mer |

    Tekstura nieco twarda

    Ma fantastyczny profil odżywczy, ale podczas nawilżania jest trochę twardy jak na mój gust, próbowałam nawilżać go dłużej i nie było żadnej zmiany.

    Tiene un perfil nutricional fantástico pero al hidratarla queda para mi gusto un poco dura, probé a hidratarla más tiempo y no hubo cambio.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Efektywność (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Daniel |

    Doskonały

    Zawsze jest częścią mojego obiadu, a ponieważ jego wartość odżywcza i aminogram są identyczne jak w przypadku białka grochu, zawsze używam tego teksturowanego białka jako uzupełnienia obiadu i zastępuję tradycyjny shake potreningowy. Smak jest bardzo łagodny i bardzo dobrze wchłania smak żywności, z którą jest mieszany. 100 g tego produktu po ugotowaniu staje się 400 g, co czyni go doskonałym dodatkiem do posiłków.

    Faz sempre parte do meu jantar, como o valor nutricional e aminograma são idênticos aos da proteína ervilha, uso sempre esta proteína texturizada para complementar o jantar e substituir o tradicional batido pós treino. O sabor é muito suave e absorve muito bem o sabor da comida com que é misturado. 100g deste produto, depois de cozinhado passam a 400g, faz imenso volume nas refeições.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (5.0 / 5)
    Efektywność (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (5.0 / 5)

    Joel |

    Niezłe, ale wegańskie białka to nie moja bajka.

    Jest całkiem dobry dla grochu, a z przyprawami może być bardzo dobry, chociaż nie jestem wielkim fanem.

    Está bastante lograda para ser de guisantes y con especies puede quedar muy bien aunque yo no soy muy fan.
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (3.3 / 5)
    Prezentacja (4.0 / 5)
    Efektywność (3.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (3.0 / 5)

    Sara |

    Podstawowy produkt w mojej spiżarni

    W domu często używamy go jako substytutu mięsa, aby zapewnić ilość białka i zwiększyć stosunek białka roślinnego do zwierzęcego w dietach niskowęglowodanowych, protokołach AIP itp. Jest gotowy w mgnieniu oka i całkowicie trafia w punkt! Zalecałbym, aby rozważyli oferowanie większych formatów, 1 kg lub więcej (szybko nam się kończą).

    En casa lo consumimos a menudo como sustituto de la carne, para asegurar la cantidad de proteína e incrementar el ratio proteína vegetal-animal en dietas bajas en carbohidratos, protocolos AIP, etc. Se prepara en un momento y da el pego totalmente! Recomendaría que se plantearan el ofrecer formatos mayores, 1kg o más (se nos acaba rápido).
    Czy ta opinia Ci pomogła?
    Ogólna satysfakcja (4.7 / 5)
    Efektywność (5.0 / 5)
    Stosunek jakości do ceny (5.0 / 5)
    Prezentacja (4.0 / 5)
    Zobacz wszystkie recenzje

    Własna produkcja

    Wytwarzamy nasze produkty i sprzedajemy je bezpośrednio Tobie.

    Gwarantowana jakość

    Pełna kontrola nad procesami pozwala nam zdobywać najwyższe certyfikaty.

    Właściwa cena

    Nasza filozofia pozwala nam oferować najlepsze możliwe ceny.

    Zrównoważenie i społeczne zaangażowanie

    Staramy się przyczyniać do lepszego społeczeństwa.

    Darmowa dostawa

    Zrób zakupy za minimum 374,95 zł, a wyślemy całość za darmo.

    Ekspresowa dostawa

    Po złożeniu zamówienia dotrze ono w ciągu 3–5 dni roboczych.

    Codzienne promocje

    Codziennie przygotowujemy oferty, byś mógł skorzystać z najlepszych okazji.

    Metody płatności

    Możesz wybrać spośród różnych metod płatności.