- Surowiec: Lacprodan®MicelPure™ (100%).
- Pierwsza na świecie kazeina micelarna zawierająca 87% czystych miceli natywnej kazeiny.
- Uzyskiwany bezpośrednio z mleka za pomocą delikatnych procedur, które nie zmieniają białka.
- Pochodzi od krów karmionych trawą w ograniczonych warunkach trzymania z pełną gwarancją dobrostanu.
- W 100% czysty izolat kazeiny micelarnej. Bez dodatków smakowych i składników.
- Czyste białko instant. Doskonała rozpuszczalność i gładka konsystencja.
- Idealny do przygotowywania musów. Dzięki wysokiej zawartości miceli łatwo uzyskać jedwabistą konsystencję.
- Kompletny aminogram ze wszystkimi Niezbędnymi Aminokwasami. Naturalnie bogaty w leucynę i glutaminę.
Natywna Kazeina (Lacprodan®MicelPure™) HSN - W 100% opracowana przez Lacprodan
Kazeina Natywna (Lacprodan®MicelPure™) RawSeries to białko produkowane w natywnym procesie produkcyjnym, co oznacza, że zamiast być pozyskiwane w procesie separacji serwatki do produkcji sera i innych produktów mlecznych, jest wytwarzane bezpośrednio ze świeżego mleka.
Zapewnia to, że struktura białka pozostaje naturalna, natywna, tak jak w mleku, bez żadnych zmian lub degradacji. Jest to gwarantowane dzięki wieloletniej ekspertyzie firmy Arla jako wiodącego na świecie producenta produktów mlecznych, które wszyscy mamy w lodówce.
Ponadto jakość białka jest niezwykle wysoka, ponieważ mleko pochodzi od krów hodowanych na pastwiskach z gospodarstw Arla Foods, które spełniają wszystkie gwarancje jakości.
HSN oferuje najbardziej Naturalną Kazeinę, jaką można kupić
Natywny proces obróbki. Opracowana przez Arla Foods
Kazeiny uzyskuje się poprzez oddzielenie serwatki od rodzimego mleka, a z tych kazein uzyskuje się białko (kazeinę) w proszku.
Czasami nie jest to najlepsze rozwiązanie, ponieważ białko zaczyna odchodzić od tego, co jest naturalnym preparatem lub tak naturalnym, jak to tylko możliwe, ponieważ jest preparatem przygotowanym z innego preparatu.
Białka natywne są rozwiązaniem tego problemu, ponieważ są uzyskiwane bezpośrednio z mleka, a nie z kazeiny jako produktu ubocznego obróbki mleka. Arla oferuje pełną gwarancję natywnego przetwarzania tego białka.
Ponieważ nie tylko stosują natywną procedurę jako taką, ale także gwarantują, że procedura ta jest delikatna i dobra dla białka, czyli używają narzędzi, które nie są agresywne w stosunku do surowca.
Struktura micelarna nierozłożonego białka. Najbardziej naturalny
Wyżej wymieniony proces, jak wyjaśniła Arla w swoich oficjalnych dokumentach, opiera się na szeregu kroków chronionych patentem MicelPure™, które charakteryzują się wykorzystaniem procesów mechanicznych, a nie mediów kwasowych jak inne patenty micelarne na rynku.
To było coś, co nie podobało nam się w naszych poszukiwaniach najlepszego surowca do opracowania naszego produktu, a mianowicie to, że opcje większości producentów, które widzieliśmy na rynku, wykorzystują kwasowe narzędzia, które degradują białko, tzn. nawet jeśli firma sprzedaje natywne białko, ponieważ jest pozyskiwane bezpośrednio z mleka bez wcześniejszej obróbki, jeśli warunki jego obróbki nie są optymalne, struktura nie jest tak naprawdę natywna; białko jest natywne, ale jego struktura białkowa nie jest.
Kazeina Natywna (Lacprodan®MicelPure™) HSN jest przygotowana w 100% z białka Lacprodan®MicelPure™ gwarantuje nie tylko natywną procedurę przetwarzania, ale także, że struktura kazeiny, którą spożywasz, jest w 100% natywna, naturalnie micelarna, tak jak jest obecna w najczystszym i najwyższej jakości mleku.

Białko to jest tak zbliżone do naturalnej kazeiny, jak to tylko możliwe, ponieważ jest to najbardziej naturalna kazeina dostępna na rynku międzynarodowym, na całym świecie.
Teraz na wyciągnięcie ręki, w HSN.
Gwarancja 87% Aktywnych Miceli. Najczystsza Kazeina Micelarna.
Oprócz uzyskania natywnego białka, w procedurze i strukturze micelarnej, jego zawartość jest najwyższa z dostępnych
Kazeiny micelarne mają wysoki udział naturalnych miceli z białka źródłowego, jednak odsetek ten jest znacznie niższy, nie dlatego, że jest niższej jakości per se, ale dlatego, że procedury izolacji białka nie osiągają wyższej naturalnej ilości miceli w białku kazeiny micelarnej.
Jednak Arla po raz kolejny przeszła samą siebie i dzięki opatentowanemu procesowi natywnej izolacji, osiągnęła nową, obecnie niezrównaną zawartość natywnych miceli.
HSN produkuje Kazeinę Natywną, której szukasz: Wyłącznie z Lacprodan®MicelPure™ Arla.
Bez smaku. W 100% Naturalny, bez dodanych składników
Natywna Kazeina (Lacprodan®MicelPure™) marki Raw HSN to niearomatyzowana wersja Evonative Casein.
Innymi słowy, oba białka są takie same, możesz wybrać to, które wolisz, ponieważ oba wykorzystują wyłącznie surowiec Lacprodan®MicelPure™ ze wszystkimi jego właściwościami odżywczymi i technologicznymi.
W HSN sprzedajemy naszą Natywną Kazeinę w czystej postaci, bez żadnych dodatków, a spożywane białko to tylko najczystszy surowiec firmy Arla.
Błyskawiczny dzięki naturalnej lecytynie słonecznikowej. Doskonała rozpuszczalność bez grudek
Nawet jeśli na liście składników produktu można przeczytać, że zawiera on emulgator: Lecytyna słonecznikowa nie jest to składnikiem dodanym przez HSN.
Arla dodaje emulgator do swojego czystego surowca– ¿dlaczego?
Ponieważ emulgator jest składnikiem, który pomaga mieszać produkty, które nie mieszają się dobrze z płynami.
Pomimo powszechnego przekonania, „zwykłe” białka nie są łatwo mieszalne w płynie, nie mówiąc już o gotowości do wsypania do wody lub mleka i wymieszania za pomocą shakera.
Białka przystosowane do tego trybu użytkowania nazywane są „instant”, a to dlatego, że zawierają lecytyny, które powlekają cząsteczki białka. Te lecytyny są naturalnymi związkami, które działają jak emulgatory, a a w HSN wybraliśmy lecytyny słonecznikowe, ponieważ są one lepsze od lecytyn sojowych, ponieważ nie zawierają alergenu.
Przygotuj go tak, jak lubisz! W koktajlu lub Musie. Ty decydujesz
Dzięki instantyzacji, która nie zmienia stabilności białka w żadnym stopniu, można uzyskać jedwabisty i lekki preparat, bez piaskowej konsystencji i grudek.
HSN wyjaśnia, jak to zrobić!
Jeśli chcesz przygotować koktajl:
- Wymieszaj jedną miarkę z 250 ml wody lub mleka w Shakerze.
- Energicznie wymieszaj.
- Gotowy do spożycia!
Jeśli chcesz przygotować mus
- Wymieszaj dwie miarki z 250 ml wody lub mleka w misce.
- Energicznie wymieszaj łyżką.
- Wskazówka! Aby uzyskać najlepsze rezultaty, pozostaw na 10 minut w zamrażarce.
Wybierz swoją ulubioną wersję!
Do czego zalecane jest białko? Natywna Kazeina przed snem
Natywna Kazeina (Lacprodan®MicelPure™) jest białkiem o powolnym uwalnianiu ze względu na swoją strukturę micelarną.
Idealnym czasem na jego stosowanie jest czas przed snem, a jeśli nie chcesz jej stosować w tym czasie, jest to idealne białko, aby poradzić sobie z długim dniem bez jedzenia, czyli:
Kazeina jest najlepszym białkiem przed snem lub do spożycia między posiłkami w odstępie kilku godzin.
Nie jest to odpowiednie białko do stosowania podczas treningu, w tym celu lepiej jest kupić alternatywne białko o znacznie szybszym tempie wchłaniania, takie jak Izolat Hydrolizowanego Białka Serwatkowego.
Z czym przygotować natywną Kazeinę Micelarną?
Można go łączyć z dowolnym innym suplementem diety, takim jak Glutamina w proszku lub Monohydrat Kreatyny w Proszku.
Jeśli jesteś kimś, kto chce zastosować najwyższej jakości Kazeiny Natywnej (Lacprodan®MicelPure™) ale chciałbyś dostosować ilość i intensywność smaku, którego używasz, nie przegap naszego Dodatku Smakowego w Proszku do Białek Mlecznych i przygotuj swoje ulubione smaki według własnego uznania.