- Nowa formuła! Krem ryżowy 2.0 Idealny do przygotowywania najbardziej kremowych kaszek ryżowych.
- Wysoka gęstość po wymieszaniu z wodą. Nie wymaga gotowania. Wyjątkowo delikatna konsystencja.
- Lepsza konsystencja podczas przygotowania kaszek bezglutenowych. Idealna do połączenia z białkiem w proszku.
- Naturalna mąka gotowana tradycyjnymi metodami. Zrównoważona uprawa i zbiory.
- Gwarantujemy, że jest bezglutenowy - 100% ziaren ryżu. Bez zanieczyszczeń krzyżowych.
- Odpowiedni dla wegan | Wolny od GMO.
- Wygodniejszy w zastosowaniu niż Krem Ryżowy „1.0”. Niska zawartość naturalnego cukru. Bez hydrolizy.
Najlepszy wybór, jeśli lubisz gęstą owsiankę ryżową
Krem ryżowy 2.0 FoodSeries to preparat na bazie surowej mąki ryżowej, poddanej procesowi gotowania (wstępnego gotowania), aby potem przekształcić ją z powrotem w mąkę w proszku. Nie trzeba jej gotować, żeby nadawała się do jedzenia. Krem jest gotowy do użycia!
Ryż jest ziarnem bogatym w aminokwasy, takie jak metionina, i stanowi doskonałe uzupełnienie roślin strączkowych pod względem jakości białka wegańskiego. Ze względu na swój naturalnie bezglutenowy charakter jest stosowany jako zamiennik mąki owsianej podczas przygotowywania owsianek dla sportowców i polecany w zdrowym odżywianiu.
Krem ryżowy 2.0 to ulepszona formuła naszego tradycyjnego Kremu ryżowego. Zoptymalizowaliśmy sposób stosowania produktu, aby był bardziej praktyczny, a dzięki wysokiej zdolności nawadniania jest znacznie bardziej skuteczny.
Z najlepszą kontrolą jakości - Krem ryżowy 2.0 HSN
Bezglutenowy. Naturalnie wolny od alergenów i bez zanieczyszczeń krzyżowych
Ryż jest zbożem, które nie wywodzi się z innych zbóż zawierających gluten, ponieważ nie zawiera prolamin w swoim naturalnym składzie.
Jest to najlepsza alternatywa dla mąki owsianej do przygotowywania kaszek i owsianek, ponieważ nie zawiera glutenu i dlatego jest odpowiednia dla osób z celiakią.
Aby tak było, nie tylko zboże musi być bezglutenowe, ale fabryka, w której jest przetwarzane, musi również gwarantować, że nie jest narażone na zanieczyszczenia krzyżowe między innymi zbożami zawierającymi gluten.
W HSN stosujemy procesy produkcyjne oparte na obróbce składników w czystych pomieszczeniach, certyfikowanych zgodnie z międzynarodowymi standardami jakości. W związku z tym gwarantujemy całkowity brak glutenu i innych alergenów w naszym Kremie ryżowym 2.0.
Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Wolny od Organizmów Modyfikowanych Genetycznie.
Wstępnie przegotowana mąka ryżowa jest preparatem odpowiednim dla wegan, ponieważ w procesie produkcji nie stosuje się żadnych środków ani składników pochodzenia zwierzęcego.
Uprawa ryżu odbywa się zgodnie z procedurami inie została poddana działaniu GMO (Organizmów Modyfikowanych Genetycznie).
Gotowa do przygotowania bez potrzeby gotowania. Idealna do kaszek i owsianek
Dzięki wstępnej żelatynizacji (lub wstępnemu gotowaniu) mąka jest gotowa do użycia bez gotowania i doskonale nadaje się do przygotowywania kaszki ryżowej, tak jak w przypadku „kremu ryżowego”.
Dzięki kremowi ryżowemu 2.0 uzyskasz super kremową kaszkę o bardziej neutralnym (skrobiowym) smaku, idealną do aromatyzowania lub urozmaicenia dodatkami, aby im nadać ulubiony smak.
Wstępnie ugotowana / Wstępnie żelatynizowana zgodnie z tradycyjnymi procesami. Lepsza konsystencja i zachowanie właściwości ziarna
Krem ryżowy 2.0 to surowa mąka ryżowa, taka jak mąka ryżowa, której ziarno zostało poddane tradycyjnemu procesowi gotowania przed zrobieniem mąki.
Oznacza to, że w przeciwieństwie do innych wstępnie gotowanych mąk, które są poddawane obróbce termicznej pod wysokim ciśnieniem, natywna struktura skrobi nie jest hydrolizowana. Dlatego też ma niski procent cukrów i jest przez to idealnym produktem dla osób nie spożywających cukru i przestrzegających zdrowego stylu życia opartego na zdrowym odżywianiu.
Krem Ryżowy 1.0 vs Krem ryżowy 2.0 - Co uległo poprawie?
Nasz tradycyjny Krem Ryżowy jest jednym z naszych bestsellerów od momentu jego wprowadzenia na rynek.
Krem ryżowy to żywność, którą każdy lubi, ze względu na praktyczny sposób przygotowania, możliwość łączenia z innymi produktami, zarówno słodkimi, jak i pikantnymi; a także ze względu na szybkość w przygotowaniu, ponieważ przygotujesz posiłek bez komplikacji, do którego możesz dodać trochę białka w proszku i masła orzechowego, na przykład przed treningiem.
Nasz krem ryżowy kilka razy zmieniał formułę i poddawany był ulepszeniom. Naszą ostateczną wersją stał się krem ryżowy 2.0, który przeszedł następujące zmiany:
Bez hydrolizowanej mąki ryżowej
Usunęliśmy % hydrolizowanej mąki ryżowej ze standardowego kremu ryżowego, ponieważ poprawiliśmy dobór surowców wstępnie ugotowanej mąki ryżowej, dzięki czemu nie jest już konieczne dodawanie tej zawartości hydrolizowanej mąki ryżowej w celu uzyskania optymalnej konsystencji.
Zawsze możesz kupić hydrolizowaną mąkę ryżową jako nasz specyficzny produkt: Zobacz tutaj.
Dzięki wyeliminowaniu hydrolizowanej mąki ryżowej ze składu, zawartość cukru została znacznie zmniejszona, ponieważ wstępnie ugotowana mąka ryżowa zachowuje natywną strukturę skrobi i nie uwalnia cukrów.
Lepsza konsystencja - Bardziej praktyczne przygotowanie
Nowy krem ryżowy 2.0 rozwiązuje powszechny problem standardowej wersji, a problem ten związany jest ze sposobem jego przygotowania.
Najczęstszym sposobem na zrobienie go jest wymieszanie kremu ryżowego z wodą w shakerze, wstrząśnięcie i przelanie do miski; jednak w naszej poprzedniej wersji było to trudniejsze, ponieważ krem bardzo szybko ulegał żelowaniu, przez co zmieniał się w papkę w shakerze i trzeba było użyć łyżki, aby nabrać go do miski.
Z nowym surowcem, który wybraliśmy do produkcji kremu ryżowego 2.0, nie mamy tego problemu, ponieważ zachowanie żelatynizacji jest bardziej praktyczne; po przygotowaniu krem pozostaje płynny przez kilka sekund i może łatwo przepłynąć przez shaker.
Dodaj pożądaną ilość kremu ryżowego do shakera, przestrzegając proporcji wody i odtwórz go, potrząsając przez kilka sekund. Po otwarciu zapewne pomyślisz „To nie jest krem!”, ale tak właśnie jest. Skorzystaj z tego i przełoż krem ryżowy do miski; w ciągu kilku sekund rozpocznie się proces żelatynizacji i stanie się gęsty jak tradycyjny krem ryżowy, już w samej miseczce
Należy zachować ostrożność, ponieważ po wymieszaniu z wodą rozpoczyna się proces żelatynizacji, tzn. nie rozpoczyna się po zaprzestaniu potrząsania shakerem, więc jeśli potrząsasz nim przez długi czas, może rozpocząć się proces żelatynizacji wewnątrz shakera. Zwykle 5 sekund mieszania w zupełności wystarcza do optymalnej integracji.
Bez grudek - Bardzo łatwy do przygotowania jednorodnej masy
Krem ryżowy 2.0 lepiej się rozpuszcza w porównaniu ze standardową wersją, mimo że tradycyjna wersja także dobrze się rozpuszczała.
Pożegnaj się z grudkami w kremie ryżowym, nawet jeśli przygotowujesz go w misce używając trzepaczki, a nie w shakerze.
Zwiększona zdolność nawadniania - wydajność taka sama przy mniejszej ilości produktu
Dzięki dużej zdolności wstępnie ugotowanej mąki ryżowej do zatrzymywania wody w swoim składzie, uzyskuje się ilość kaszki odpowiadającą ilości uzyskanej z tradycyjnego kremu ryżowego, ale przy wykorzystaniu mniejszej ilości produktu.
W naszym kremie ryżowym „1.0' zalecana przez nas ilość proszku na porcję wynosiła około 50 gramów, wymieszanych w 180 ml; w naszej nowej formule zalecamy użycie 30 g produktu, wymieszanego w 160 ml wody, co daje podobną objętość do poprzedniej, z mniejszą ilością kremu ryżowego. To pozwala zaoszczędzić więcej, lepiej kontrolować kalorie i bardziej się najeść z mniejszą ilością jedzenia.
To same zalety!
Pełny właściwości odżywczych. Odkryj je
Dobre spożycie węglowodanów bez dodatku cukrów i z niewielką ilością naturalnego cukru z ryżu
Krem Ryżowy 2.0 dostarcza nie mniej niż 83% węglowodanów złożonych w wersji niearomatyzowanej (czysta skrobia ryżowa).
Jest to wysoce energetyczny preparat, doskonały do uzupełniania węglowodanów przez sportowców, który nie powoduje problemów trawiennych i ma naturalną zawartością cukru poniżej 0,5% w wersji bezsmakowej.
Bez hydrolizy. Pełne zaopatrzenie w naturalną skrobię ryżową
Jak wspomniano powyżej, dzięki tradycyjnemu procesowi gotowania, skrobia w ziarnach ryżu pozostaje natywna, a cukry z jej struktury nie ulegają hydrolizie, dzięki czemu nasz Krem ryżowy 2.0 to preparat o neutralnym smaku, bez słodyczy i doskonale nadaje się do przyjmowania złożonych węglowodanów, tak jak naturalne ziarna ryżu.
Przygotuj swoje własne dania. Pyszne i Macro-Friendly
Krem Ryżowy 2.0 jest idealny do przygotowywania pysznych kaszek bezglutenowych. Na przykład: Czekoladowa proteinowa kaszka ryżowa.
Wystarczy dodać do miski porcję wstępnie ugotowanej mąki ryżowej z 5 g czystego kakao w proszku,, 30 g Evowhey o smaku podwójnej czekolady i polać naszymi pysznymi Masłami orzechowymi extra creamy.
Zdrowy przysmak!
Idealny dla: Sportowców i zdrowo odżywiających się osób
Biorąc pod uwagę zawartość węglowodanów Kremu Ryżowego 2.0, jest on idealnym produktem dla sportowców i osób o wysokim zapotrzebowaniu energetycznym, które stosują dietę o niskiej zawartości cukru.
Nie przegap tego i jedz go według własnych upodobań!