- WPC - Naturalne białko w proszku na bazie koncentratu białka serwatkowego.
- Wyprodukowana z mleka krów karmionych trawą.
- Smaki opracowane na bazie naturalnych składników i aromatów. Bez związków syntetycznych.
- Słodzone naturalną Stewią. Bez sukralozy ani substancji słodzących innych niż Stewia.
- Dobra rozpuszczalność. Białko odpowiednie do koktajli i gotowania.
- Kompletny aminogram bez dodatku aminokwasów - Ponad 13 g glutaminy i 8 g Leucyny.
Evonatural 2.0 - Twoje białko bez chemicznych substancji słodzących
Evonatural 2.0 SportSeries to białko HSN wykonane z koncentratu białka serwatkowego o doskonałej rozpuszczalności, bez syntetycznych składników - całkowicie naturalne.
Koncentrat białka serwatkowego jest doskonałym surowcem do optymalizacji odżywek białkowych dla sportowców i osób poszukujących prostego sposobu na zapewnienie dobrej dawki białka w wygodny i naturalny sposób. Dzięki zawartości białka wynoszącej około 80% składu, WPC jest doskonałą ocpcją do koktajli.
Evonatural 2.0 to białko wykonane wyłącznie z naturalnych składników, słodzone stewią bez sukralozy. Odkryj go!
Bardziej naturalny WPC dla Twojego odżywiania
Jeśli szukasz doskonałego koncentratu białka serwatkowego, zawsze możesz zdecydować się na Evowhey Protein 2.0, jeden z naszych bestsellerów o pysznych smakach i najwyższej jakości odżywczej białka z mleka krów karmionych trawą.
Nie zawiera sukralozy. Słodzony naturalną stewią.
Jednym z zapytań, z którymi spotykamy się już od jakiegoś czasu, jest to, jakie opcje białek bez sukralozy są dostępne.
Odpowiedzią zawsze było to, że nasze białka RAW, jako niesłodzone i niearomatyzowane, są wolne od sukralozy, ale też chcieliśmy opracować opcję smakową bez sukralozy.
Powodem stosowania sukralozy w smakach naszych białek jest to, że jest to doskonała substancja słodząca z niezrównanym smakiem bez kalorii ani żadnych negatywnych aspektów. Opracowanie białek o dobrym smaku tylko ze stewią, która ma profil smakowy mniej podobny do cukru, do którego jesteśmy przyzwyczajeni, jest trudniejsze, ale nasz zespół badawczo-rozwojowy osiągnął to dzięki Evonatural.
Nasz Evonatural 2.0 został opracowany przy użyciu tylko jednej substancji słodzącej: Naturalne glikozydy stewiolowe z liści Stevia rebaudiana.
Bez sztucznych barwników i konserwantów - Bardziej naturalne białko
Evonatural 2.0 nie zawiera konserwantów, nie potrzebuje ich i ma długi okres trwałości tylko wtedy, gdy jest przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła.
Barwy białka Evonatural 2.0 są naturalne, uzyskane dzięki przyprawom takich jak cynamon.
Jeśli szukasz bardziej naturalnego, ale aromatyzowanego białka, Evonatural 2.0 jest najlepszą opcją.
Wykonane z koncentratu białka serwatkowego - Najwyższa jakość odżywcza
Evonatural 2.0 to koncentrat białka serwatkowego.
Ten rodzaj białka jest potocznie znany jako „whey” i jest najczęściej używane przez różne osoby – od tych, którzy szukają białka tylko do gotowania, które jest wszechstronne, do osób starszych na koktajle oraz sportowców. Whey Protein Concentrate jest flagowym białkiem w świecie odżywek.
Dlaczego?
Ponieważ łatwo jest z nim uzyskać dobre smaki, ma dość neutralną bazę, która jest łatwa do zakamuflowania i daje dobre wyniki. Ponadto, konsystencja uzyskanych koktajli jest doskonała.
Z drugiej strony, jest to białko kompletne pod względem odżywczym o wysokiej zawartości białka, bez wysokiej zawartości tłuszczu i z kompletnym aminogramem o wysokiej zawartości glutaminy i leucyny, nie wspominając o reszcie niezbędnych aminokwasów, w naturalnej formie.
Z Mleka od krów karmionych trawą. Jakość u źródła
Koncentrat białka serwatkowego to białko w proszku uzyskiwane z naturalnego źródła, takiego jak mleko krowie.
Dlatego jakość mleka, z którego pozyskiwane jest białko, zasadniczo determinuje jakość samego białka w proszku, jego zawartość białka, zawartość aminokwasów i właściwości organoleptyczne, takie jak smak i konsystencja koktajlu.
W HSN zawsze produkujemy nasze białka z najwyższej jakości surowców pochodzących z rynku europejskiego – naszego punktu odniesienia. Nasz koncentrat białka serwatkowego jest doskonałym białkiem uzupełniającym zapotrzebowanie na białko każdego sportowca lub osoby zainteresowanej zwiększeniem spożycia białka.
Wysoka zawartość białka i pełny aminogram
Evonatural 2.0 wyróżnia się wysoką zawartością białka: 76 gramów.
Każdy koktajl zawiera 23 gramy czystego białka, przy zaledwie 30 g białka w proszku.
Zawartość cukru to tylko ta, która jest naturalnie obecna i nie ma dodanego źródła tłuszczu.
Ciesz się doskonałym, całkowicie naturalnym białkiem, wykonanym z naturalnych aromatów uzyskując pyszne smaki, które są idealne dla każdego rodzaju diety.
Smaki z naturalnymi składnikami i aromatami
Smaki w białkach są zwykle uzyskiwane poprzez stosowanie substancji słodzących, aromatów i innych dodatków, które niekoniecznie muszą być pochodzenia naturalnego.
Nie jest to nic złego, ponieważ składniki, których używamy we wszystkich naszych produktach, są bezpieczne, występują w odpowiednich ilościach i spełniają wszystkie warunki określone w regulujących je przepisach europejskich.
Jednak część użytkowników białka w proszku poszukuje białka, które jest w pełni naturalne, jak nasze opcje RAW, ale także smakowe.
Dlatego nasz zespół ds. badań i rozwoju rozpoczął pracę nad opracowaniem najlepszych możliwych smaków, pod jednym warunkiem:
Aby uzyskać białko odpowiadające Evowhey 2.0, z pysznymi smakami, idealną konsystencją, bez konieczności dodawania wielu składników, aby nie wpływać na zawartość białka, będąc przy tym całkowicie naturalne.
I... wiesz co? Udało nam się! Przedstawiamy Evonatural 2.0.
Połącz je z Kreatyną i Węglowodanami po treningu!
Evonatural jest kompatybilny z każdym innym suplementem żywnościowym, takim jak Evowhey Protein 2.0, Evolate 2.0 lub jakimkolwiek innym białkiem.
Zazwyczaj łączy się go ze źródłami węglowodanów RAW, które są naturalne i niearomatyzowane, wraz z Monohydratem Kreatyny w proszku jako produkt potreningowy.
W HSN masz wszystko na wyciągnięcie ręki!
Referencje bibliograficzne
- Antonio, J., Ellerbroek, A., Silver, T., Vargas, L., Tamayo, A., Buehn, R., & Peacock, C. A. (2016). A High Protein Diet Has No Harmful Effects: A One-Year Crossover Study in Resistance-Trained Males. Journal of Nutrition and Metabolism, 2016, 9104792.
- Moore, D. R. (2019). Maximizing Post-exercise Anabolism: The Case for Relative Protein Intakes. Frontiers in Nutrition, 6, 147.
- Ato, S., & Fujita, S. (2017). Regulation of muscle protein metabolism by nutrition and exercise. The Journal of Physical Fitness and Sports Medicine, 6, 119–124.
- Phillips, S. M. (2016). The impact of protein quality on the promotion of resistance exercise-induced changes in muscle mass. Nutrition and Metabolism, 13(1), 1–9.
- Burd, N. A., & Phillips, S. M. (2010). Fast whey protein and the leucine trigger. Nutrafoods, 9(4), 7–11.
- Martin, W. F., Armstrong, L. E., & Rodriguez, N. R. (2005). Dietary protein intake and renal function. Nutrition & Metabolism, 2, 25.